دکتر علیرضا عرب علیدوستی امروز ششم اردیبهشت در جمع خبرنگاران ضمن هشدار نسبت به این موضوع، بر رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا تاکید و اظهار کرد: آبلهمرغان یک بیماری ویروسی حاد است که با تب و بثورات جلدی خود را نشان میدهد، در گذشته این بیماری بیشتر در کودکان دیده میشد، اما با ارتقاء سطح بهداشت، سن ابتلا به بزرگسالی منتقل شده و شدت علائم در این گروه سنی بیشتر است.
وی با تأکید بر اینکه نشانههای آبله مرغان در بزرگسالان به مراتب شدیدتر از کودکان است، اظهار کرد: هر چه سن ابتلا بالاتر برود، علائم بیماری نیز شدیدتر خواهد بود. محل ظهور جوشهای آبله مرغان سر، صورت، اندام و در برخی موارد تمام بدن است.
علیدوستی دوره حاد این بیماری را حدود یک هفته اعلام کرد و افزود: بهبودی کامل ممکن است تا دو تا سه هفته نیز طول بکشد. در دوره بیماری باید از دست دادن و روبوسی با افراد مبتلا خودداری کرد، چرا که این بیماری به راحتی و با کوچکترین تماس منتقل میشود.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان با بیان اینکه آبلهمرغان در کودکان سالم معمولاً خفیف است، اما در موارد شدید میتواند تمام بدن را درگیر کند؛ گفت: ممکن است نشانههایی از بیماری در گلو، چشمها و غشاهای مخاطی نیز دیده شود.
وی به علائم اولیهای که ممکن است یک یا دو روز قبل از بثورات ظاهر شوند، اشاره کرد و افزود: تب خفیف (۳۷.۸ تا ۳۸.۹ درجه سانتیگراد)، کاهش اشتها، سردرد، خستگی و احساس ناخوشی عمومی از جمله این علائمند. به محض مشاهده این علائم در خود یا فرزندان، به پزشک مراجعه کنید.
علیدوستی در پایان به افراد مبتلا به آبلهمرغان توصیه کرد: از خاراندن جوشها خودداری کنید، زیرا این کار خطر عفونت باکتریایی را افزایش داده و میتواند منجر به باقی ماندن جای جوشها شود.
انتهای پیام
نظرات