• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۱۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404020603924
  • خبرنگار : 50214

آیت‌الله اعرافی:

هلال‌احمر نقش‌آفرین و پرچمدار تکافل و تعامل است

هلال‌احمر نقش‌آفرین و پرچمدار تکافل و تعامل است

ایسنا/یزد رئیس حوزه‌های علمیه کشور هلال احمر را نقش آفرین و پرچمدار تکافل و تعامل و فریادرسی به نیازمندان خواند و گفت: کار انسانی و جهانی، اسلامی و انقلابی و جهادی هلال احمر، آنگاه ارزش بیشتری پیدا می‌کند که همراه با رویکرد علمی و فنی و دقیق و بنیادی انجام شود.

آیت‌الله علیرضا اعرافی شنبه ششم اردیبهشت در حاشیه همایش منطقه‌ای کانون طلاب هلال احمر استان‌های مرکزی، کهگلویه و بویرآحمد، اصفهان و  چهارمحال و بختیاری که به میزبانی استان یزد برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت تکافل و تعامل در جامعه بشریت، اظهار کرد: دین مبین اسلام براساس وجه مشترک ذات بشریت و به‌رغم وجود برخی مرزها، اهتمام ویژه‌ای به این اصل دارد.

وی این تکافل و تعامل را نه‌تنها در شرایط بحرانی بلکه در تمام احوال ضروری خواند و گفت: البته نقطه‌های بحرانی در واقع سنجه‌های ارزیابی انسانیت افرادند و در هنگام بحرانهاست که آدم‌ها، جامعه و فرهنگ جامعه شناخته می‌شود.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه گوهر انسانیت انسان‌ها در شرایط سخت و حوادث خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: جامعه‌ای زنده، پویا و شکوفاست که در بحران‌ها و اضطراب‌های اجتماعی بتواند گوهر انسانی و حس نوعدوستی و خدمت‌گزاری خود را نشان دهد.

وی با بیان اینکه به همان میزانی که یک فرد و یک گروه از جامعه در هنگام بحران‌ها حس مسئولیت بیشتری از خود نشان دهد، به همان میزان از انسانیت و اسلامیت قوی‌تری برخوردار است، افزود: فریادرسی در این حد است که در برخی تواریخ آمده است که وقتی اباعبدالله الحسین (ع) را بعد از شهادت می‌خواستند دفن ‌کنند، پشت پیکر پر از زخم آن حضرت (ع) هنوز جای حمل همیان‌های غذا برای نیازمندان وجود داشته است.

رئیس حوزه‌های علمیه کشور در ادامه با بیان این که هلال‌احمر در این میدان ارزشمند یعنی تکافل و تعامل و فریادرسی به نیازمندان، نقش‌آفرینی و پرچم‌داری می‌کند، افزود: در دفاع مقدس نیز اگر روح بزرگ در بحران و گره‌گشایی در چالش‌ها نبود حتما نمی‌توانستیم کشور را از سقوط و تجزیه نجات بدهیم.

وی تأکید کرد: کار انسانی و جهانی، اسلامی و انقلابی و جهادی هلال احمر آنگاه ارزش بیشتری پیدا می‌کند که همراه با رویکرد علمی و فنی و دقیق و بنیادی شود و این کار هلال احمر و دستگاه‌های مسئول است که وقتی آینده را می‌بینند، خطرها را پیش‌بینی کنند و زیرساخت‌هایی را فراهم کنند که در هنگام خطرات، کمترین آسیب به آنها وارد می‌شود.

آیت‌الله اعرافی در ادامه به موضوع اهمیت مشارکت مردم و تمام گروه‌ها در داشتن حس و رسالت گره‌گشایی در بحران‌ها تأکید کرد و گفت: شکل‌گیری این مهم در نظام روحانیت که یک نظام علمی، اخلاق و اجتماعی و مردمی است نیز در همین راستا بوده و معتقدیم دستگاه روحانیت باید در هویت خود این شاخص‌ها را داشته باشد.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور هلال احمر بعنوان یک نماد خدمت‌گزاری در بدنه روحانیت، گفت: بنا بر گزارش‌ها تعداد ۷۰۰ کانون طلاب براساس سنت تاریخی حوزه‌های علمیه و منطق اسلامی شکل گرفته است.

امام جمعه میبد در پایان بر لزوم فرهنگ‌سازی اجتماعی برخورداری از مهارت و توانایی کمک به دیگران در زمان بروز خطر و بحران تأکید و بازرا ایمدواری کرد که روحانیت بتواند در این حوزه نیز موثر واقع شود.

هلال‌احمر نقش آفرین و پرچم دار تکافل و تعامل است

تدوین سرفصل‌های آموزشی کانون طلاب

حجت‌الاسلام‌ یونس بختی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در دیدار با آیت‌الله اعرافی اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مهم نماینده محترم ولی فقیه در جمعیت هلال احمر و نیز از موضوعات مورد تاکید ریاست این جمعیت، حضور طلاب در فعالیت‌های هلال احمر است.

وی در مورد مهمترین فعالیت‌های طلاب در جمعیت هلال احمر، افزود: انجام فعالیت‌های امدادرسانی با ارائه آموزش‌های مربوطه به طلاب که علاوه بر دگرامدادی در هنگام حوادث، نقش موثری در خودامدادی آنها خواهد داشت، همچنین فعالیت‌های بشر دوستانه در قالب‌های مختلف از جمله تیم‌های سحر (سفیران حمایت‌های روانی) و از همه مهمتر پرداختن به امر ترویج و تبلیغ توسط طلاب با توجه به تعداد یک‌ونیم میلیون عضو جمیعت هلال احمر اهم این فعالیت‌هاست.

حجت‌الاسلام‌ بختی با بیان اینکه ارتباط طلاب با اعضای جوانان هلال احمر از رویکردهای جدی کانون طلاب این جمعیت است، اظهار کرد: معتقدیم هر مدرسه علمیه در کشر باید دارای یک کانون طلاب باشد. 

وی از برگزاری اردوی طاها (طلبه آماده هلال احمری) در مشهد مقدس در سال گذشته برای ۵۰۰ نفر از طلاب عضو این جمعیت با هدف ارائه اموزش‌های معرفتی و همچنین امدادی و بشردوستانه خبر داد و افزود: البته پارسال اردوی آزمایشی نیز در استان کرمان برگزار شد که در آن ضمن ارائه آموزش‌های احکام امدادِی، مباحث مربوط به اسکان اضطراری و نیز رسانه نیز به طلاب ارائه شد.

این مسئول با اشاره به برگزاری نشست مجمع استانی با حضور دبیران استان‌ها با رویکرد توانمدسازی و فعالیت‌های ساختاری در مشهد مقدس در سال گذشته جهت کانون‌های طلاب هلال احمر، گفت: در این نشست پنج نفر از خواهران و پنج نفر از برادارن بعنوان دبیر ملی معرفی شدند.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های منطقه‌ای پس از برگزاری این مجمع ملی، هدف از برگزاری این نشست‌ها را علاوه بر تعامل با افراد و بخش‌های تاثیرگذار در این حوزه، سپردن فعالیت کانون‌های طلاب هر منطقه به خود اعضا ذکر کرد و گفت: در سال گذشته این نشست‌ها در استان‌های سیستان و بلوچستان و بوشهر برگزار شد و امروز نیز شاهد میزبانی این نشست توسط هلال احمر استان یزد با حضور استان‌های مرکزی، کهگلویه و بویرآحمد، اصفهان و نیز چهارمحال و بختیاری هستیم.

حجت‌الاسلام‌ بختی گفت: در نشست‌ امروز که مدیران دفاتر نمایندگی، معاونین جوانان و دبیران کانون‌های این استان‌ها حضور دارند، ضمن ارائه آموزش‌هایی، نشست‌های تعاملی و هم اندیشی برگزار می‌شود.

وی از تدوین سرفصل‌های آموزشی طلاب در نشست با معاون امور طلاب در مشهد مقدس در هفته گذشته خبر داد و گفت: در این نشست همچنین ظرفیت‌های حضور و فعالیت طلاب در جمعیت هلال احمر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

هلال‌احمر نقش آفرین و پرچم دار تکافل و تعامل است

تدوین برنامه عملیاتی ۱۴۰۴ هلال احمر یزد برای اولین بار

محمد عشقی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان یزد نیز در این دیدار با اشاره به برگزاری نشست‌های منطقه‌ای به همت نمایندگی ولی فقیه در سازمان جوانان هلال احمر، هدف از برگزاری این نشست‌ها را ایجاد هماهنگی بین کانون‌های طلاب در جمعیت هلال احمر ذکر کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تدوین برنامه ۱۴۰۴ هلال احمر استان با برش‌های شهرستانی، از ابلاغ آن به شهرستان‌ها تا هفته آینده خبر داد و گفت: هلال احمر استان براساس رهنمودها و برنامه استراتژیکی ابلاغی، برنامه عملیاتی پنج‌ساله‌ی خوبی را تهیه و اجرایی کرده است.

مدیر عامل هلال احمر استان از محورهای عملیاتی مورد اهتمام جمعیت هلال احمر استان را موضوع توانبخشی ذکر کرد و گفت: با توجه به کمبودهایی که به لحاظ برخورداری استان از فضاهای مورد نیاز جهت توانبخشی نیاز می‌شد، این مقوله امسال به صورت ویژه در شهرستانهای مختلف استان مورد اهتمام است.

عشقی با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر استان در جامعه فرهنگی استان اعم از طلاب، دانشجویان و دانش اموزان، تصریح کرد: بعنوان مثال در قالب کانون‌های دانش‌آموزی هلال احمر با طراحی سه‌شنبه‌های هلال احمری در استان، هر هفته شاهد ارائه اموزش‌های ایستگاهی در مدارسیم که در ادامه نتایج این آموزش‌ها در قالب مانور زلزله مدارس ارزیابی می‌شود.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha