• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020704131
  • خبرنگار : 51032

معاون حمل‌ونقل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان:

۷۰ درصد سوانح رانندگی ناشی از خطای انسانی است

۷۰ درصد سوانح رانندگی ناشی از خطای انسانی است

ایسنا/اصفهان معاون حمل‌ونقل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان گفت: بیش از ۷۰ درصد سوانح رانندگی ناشی از خطای انسانی است و با فرهنگ‌سازی، آموزش و همکاری رسانه‌ها می‌توان این حوادث را به‌طور چشمگیری کاهش داد.

محمدعلی صلواتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در سطح کشور، سوانح رانندگی است و تلفات ناشی از سوانح رانندگی به‌عنوان سومین عامل مرگ‌ومیر شناخته می‌شود، به همین علت  توجه ویژه به این موضوع بسیار ضروری است.

وی با اشاره به آمارهای موجود و بررسی‌های متعدد کارشناسی انجام شده در فصول مختلف افزود: بیش از ۷۰ درصد علل سوانح رانندگی، مربوط به عامل انسانی و رعایت نکردن ضوابط و مقررات است.

معاون حمل‌ونقل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی کشور روز ۷ اردیبهشت را به‌عنوان «روز ملی ایمنی و حمل‌ونقل» انتخاب کرده، چراکه این سوانح قابل پیشگیری‌اند و حفظ جان انسان‌ها یکی از مهم‌ترین دستورات شرعی و یک وظیفه انسانی است، تا بتوانیم جان انسان‌ها که عزیزترین بخش وجود هر شخصی است را حفظ کنیم، حال این موضوع باید ترویج و تبلیغ و فرهنگ ایمنی حمل‌ونقل به‌درستی در جامعه نهادینه شود.

صلواتی با اشاره با اینکه سوانح رانندگی موضوع قابل پیشگیری هستند، ادامه داد: بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات ممکن است، همچنان راه درمان قطعی نداشته باشند، اما سوانح رانندگی را می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و رعایت مقررات تا حد زیادی کاهش داد.

وی تصریح کرد: عوامل مختلفی همچون راه، خودرو، رسیدگی‌های پس از وقوع حادثه، کنترل و نظارت‌های جاده‌ای و…  هرکدام به نوبه خود نقشی در جراحات و آسیب‌های جاده‌ای دارند و واقعیت این است که سالانه چیزی حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار نفر در کشور جان خود را در سوانح رانندگی از دست می‌دهند که سهم استان اصفهان بیش از هزار نفر در مجموعه سوانح درون‌شهری و برون‌شهری است.

معاون حمل‌ونقل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان با اشاره به آمار تلفات جاده‌ای اظهار کرد: اگر این آمار را با حوزه‌های دیگری مانند سوانح هوایی یا ریلی مقایسه کنیم، می‌بینیم که در آن موارد کل کشور نسبت به موضوع حساسیت نشان می‌دهد، اما در جاده‌ها به‌صورت هفتگی معادل همان تعداد تلفات را شاهد هستیم  که به‌راحتی از کنار آن عبور می‌کنیم.

صلواتی افزود: این موضوع نیازمند عزم ملی و توجه جدی‌تر است، همان‌طور که در دوران همه‌گیری کرونا شاهد بسیج همگانی و اجرای سختگیرانه‌ قوانین بودیم، از فاصله‌گذاری اجتماعی گرفته تا استفاده از ماسک که در ابتدا چالش‌برانگیز بود، اما  ثابت کردیم که با اراده‌ جمعی می‌توان حتی سخت‌ترین پروتکل‌ها را نیز به فرهنگ عمومی تبدیل کرد؛ حال در بحث سوانح رانندگی این کار شدنی است.

وی با اشاره به موارد متعددی که موجب تصادفات می‌شوند، گفت: رعایت سرعت مجاز، فاصله طولی با خودروی جلویی، توجه به جلو هنگام رانندگی، توقف مناسب و استراحت حداقل ۱۰ دقیقه‌ای پس از هر دو ساعت رانندگی همه از عوامل انسانی هستند که با رعایت کردن آن‌ها  موجب کاهش تصادفات جاده‌ای می‌شود. 

معاون حمل‌ونقل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان متذکر شد: در سوانح رانندگی به‌طور تقریبی هر ۳۰ دقیقه یک نفر جان خود را از دست می‌دهد. استان اصفهان سال گذشته بیش از ۲۰ هزار مجروح ناشی از سوانح رانندگی درون‌شهری و برون‌شهری را به ثبت رسانده است. 

صلواتی با اشاره به اقدامات انجام‌شده تأکید کرد: سال جاری به نسبت سال گذشته خدمات متعددی برای افزایش ایمنی جاده‌ها ارائه شده است و مجموعه اداره راهداری در حوزه خود، آنچه در توان داشته در بحث رفع نقاط پرتصادف، ایمن‌سازی جاده‌ها، اصلاح علائم و شانه‌سازی انجام داده و اعتبارات قابل توجهی نیز هزینه شده است.

وی در حوزه فرهنگ‌سازی افزود: سال گذشته حدود ۲۵ هزار دانش‌آموز در مدارس حاشیه راه‌ها آموزش داده شدند و سال جاری نیز آموزش ۵۰ هزار دانش‌آموز در دستور کار قرار دارد، همچنین حدود ۲۰ هزار شب‌رنگ برای بهتر دیده شدن و جلوگیری از بروز حوادث بر روی خودروهای عمومی نصب شده و چیزی بالغ بر ۵۰۰ مدیر فنی شرکت‌های بار و مسافر آموزش دیده‌اند، تا به‌صورت جدی‌تر کنترل ایمنی ناوگان و مباحث فردی پیش از سفر را انجام دهند.

معاون حمل‌ونقل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان ادامه داد: آموزش‌های مستمری نیز در حوزه راکبان موتورسیکلت(بیش از ۱۶ هزار نفر)، عابران پیاده و کاربران آسیب‌پذیر جاده مانند رانندگان وانت‌بار و ادوات کشاورزی در حال انجام است.

صلواتی اظهار کرد: در ۱۱ ماهه سال گذشته، آمار تلفات رانندگی در استان اصفهان کاهشی بوده، اما این پایان کار نیست، چراکه تلاش‌ها باید همگانی باشد تا شاهد کاهش مؤثر سوانح رانندگی در جاده‌ها و شهرهای کشور باشیم.

وی با اشاره به نقش کلیدی رسانه‌ها تأکید کرد: همان‌طور که تماشاگران به‌عنوان یار دوازدهم، تیم‌ملی را حمایت می‌کنند، در جبهه ایمنی جاده‌ها رسانه‌ها به‌عنوان بازوی قدرتمند فرهنگ‌سازی باید پای کار بیایند، از تلویزیون و رادیو گرفته تا فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تمامی این ظرفیت‌ها می‌توانند موجب کاهش سوانح رانندگی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha