حمید مسعودی در گفت و گو با ایسنا درباره استانداردسازی و افزایش کیفیت ساخت پروژههای آموزشی در استان اظهار کرد: در حالی که کمیت در ساخت پروژهای آموزشی مد نظر قرار گرفته، کیفیت را هم بالا بردهایم و مدارس جدید با طراحیهای به روز و متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی و با بهره گیری از زیرساختهای جدید ساخته میشوند.
وی با اشاره به ساخت مدارس سبز در استان افزود: ساخت مدارس بر اساس زیرساخت و طراحیهای نوین در استان آغاز شده و در این زمینه یک پروژه نیمه تمام از سال ۱۴۰۰ در اختیار داشتیم که تحت عنوان مدرسه سبز در حال ساخت و تکمیل است.
مسعودی ادامه داد: این پروژه آموزشی از یک معماری خاص برخوردار است و تمام تاسیسات آن بر اساس صرفه جویی در انرژی طراحی شده است. همچنین چهار بلوک ساختمانی و به صورت مفید ۳۰ کلاس درس با طراحی خاص برای آن در نظر گرفته شده است.
سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس البرز در ادامه بیان کرد: با توجه به محدودیتهایی که در حوزه ساخت مدارس در استان با آن مواجه هستیم؛ در عین حال که افزایش و کمیت در ساخت پروژههای آموزشی مد نظر قرار گرفته، تلاش کردهایم که بر اساس پارامترها و استانداردهای جدید، کیفیت در ساخت و طراحیها را هم افزایش دهیم. بر این اساس سعی کردهایم که ساخت پروژهای فاخر آموزشی را هم در نظر بگیریم.

وی افزود: همچنین ساخت فضای ورزشی دانش آموزی هم در استان در دستور کار قرار دارد و نمونه آن استخر شهید آخوندی است که در هر سانس آن ۵۰ نفر میتوانند از امکانات آن استفاده کنند. با توجه به تاکید بر آموزش رشتههای ورزشی به ویژه شنا، ساخت و توسعه این نوع فضاهای ورزشی دانش آموزی، یک کلاس درس محسوب میشود.
مسعودی درباره استانداردسازی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی مدارس عنوان کرد: از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲ تعداد ۲۵۷۵ کلاس درس از مدارس سطح استان استانداردسازی و در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است. همچنین این روند در مورد مدارسی که نیاز به استاندارسازی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی داشتهاند، درسال گذشته ادامه پیدا کرده است.
وی با اشاره به تعمیر و نوسازی مدارس افزود: اعتباری خوبی در این خصوص به استان تخصیص داده شده و از سال های اخیر برای تعمیر و نوسازی مدارس اقدامات لازم صورت گرفته است. بر این اساس در حال حاضر نهایتا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از مدارس استان در سطحی هستند که باید بازسازی یا مقاوم سازی شوند و با تزریق اعتبارات بیشتر، قطعا تعداد قابل توجهی از مدارس ناایمن و فرسوده را تخریب یا بازسازی خواهیم کرد.
مسعودی ادامه داد: به غیر از تامین اعتبار، مشکلات دیگری برای بازسازی و یا تخریب مدارس فرسوده هم وجود دارد که به کمبود فضای آموزشی در استان بر میگردد. برای اینکه بتوانیم یک مدرسه را تخریب و نوسازی کنیم؛ نیاز به فضایی داریم که دانش آموزان را در آن مستقر کنیم.
وی با اشاره به اینکه تعداد کمی مدرسه با عمر ۵۰ سال در استان وجود دارد که باید تخریب و بازسازی شوند، درباره آمار تعمیرات مدارس ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ تا انتهای ۱۴۰۲ تعداد ۱۲۹۵ کلاس در قالب ۱۰۹ مدرسه تعمیرات اساسی شده و در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است.
مسعودی افزود: در سال گذشته هم تعمیرات اساسی در ۲۲ مدرسه با ۲۵۰ کلاس درس ادامه یافته است. همچنین در حوزه قیر و آسفالت مدارس با توجه به سهمیه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۵ مدرسه با مساحت تقریبی ۲۶۲ هزار مترمربع آسفالت و بام ۳۱۵ مدرسه ایزوگام شده است. اجرای آسفالت حدود ۱۰۰ مدرسه هم در سال گذشته در دستور کار قرار گرفته بود.

سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس البرز درباره تجهیز مدارس اظهار کرد: با توجه به پروژهای تحویلی از سال ۱۴۰۰ تا نیمه نخست سال گذشته، رقم و خرید و تحویل تجهیزات مورد نیاز بالغ بر ۳۷ درصد رشد داشته است. اما با در نظر گرفتن کمبود شدید تجهیزات و کلاس ناشی از تراکم دانش آموزی، این میزان اعتبار تجهیز مدارس کافی نبوده و به افزایش ۴۰ درصدی نیاز دارد.
وی درباره مشکل تعمیر دبستان پسرانه شهید مالکی واقع در چهارراه کارخانه قند کرج، گفت: این مدرسه جزء مدارس با عمر بالا و قدیمی محسوب میشود که در حال حاضر به دلیل نیاز به تعمیر دانش آموزان این مدرسه به شیفت مخالف مدرسه نرجس منتقل شدهاند. همان طور که گفته شد، در این قسمت هم برای تعمیر و یا بازسازی مدرسه با معضل کم بودن زمین و دو شیفت بودن اکثر مدارس در محدوده مواجه هستیم.
مسعودی ادامه داد: مالکیت دبستان شهید مالکی و نرجس متعلق به مالکین غیر است و فعلا تا به دست آمدن توافق، تخریب این مدرسه امکان پذیر نیست. از طرفی عدد بزرگی برای تعمیر لازم دارد در صورتیکه اعتبارات استانی برای تعمیر مدارس عدد خیلی پایینی است.
وی گفت: اگر زمین مورد نیاز در این محدوده دراختیار ما قرار گیرد، بدون درنگ اقدام به ساخت مدرسه جدید خواهیم کرد. قطعاً این مدرسه باید به صورت اساسی تعمیر شود و تا شروع سال تحصیلی آینده این مشکل مدیریت خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات