علی نورانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تجربه ثابت کرده است که با ضرب و زور نظارت نمیتوان جلوی حوادث کار را گرفت.
وی خاطرنشان کرد: حوادث کار فقط از طریق آموزش نیروی کار، تامین تجهیزات ایمنی و ایجاد سازمان ایمنی در خود واحدها میتواند کاهش یابد، وگرنه نظارتهای گاه به گاهی دستگاهها نمیتواند به تنهایی حوادث کار را به طور جدی کاهش دهد.
وی با بیان اینکه نظارت بر ایمنی کار از سوی دستگاههای حاکمیتی صرفا بهصورت موردی انجام میشود ادامه داد: ایمنی باید به طور مستمر و گام به گام همراه با فرآیند کار باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در پاسخ به این پرسش که برای به صفر یا به حداقل رساندن حوادث منجر به فوت در گارگاهها چه باید کرد؟ افزود: برای حل همیشگی این معضل باید ایمنی دارای یک سازمان باشد و وظیفه ایجاد این سازمان نیز براساس قانون با کارفرمایان است.
وی با بیان اینکه باید ایمنی را همراه با فرآیند کار ببینیم، اضافه کرد: این سازمان ایمنی باید دارای تیمهای ایمنی باشد و مخاطرات هر فضای کاری را گام به گام و به طور مستمر و روزانه پیگیری کند.
نورانی با بیان اینکه نیروی کار باید آموزشهای لازم مرتبط با ایمنی کار را دیده باشد اظهار کرد: وظیفه تدوین و ارائه این آموزشها باید با همان سازمان ایمنی تعبیه شده در هر واحد تولیدی، صنعتی و یا معدنی باشد. در صورت شکلگیری چنین سازمانی کار شناسایی مخاطرات هر فضای کاری، نظارت مستمر بر آن و انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه ایمنی و حوادث کار با همین سازمان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ارائه آموزش ایمنی متناسب با نوع کار به همه نیروهای کاری فعال در واحدها را الزامی خواند و گفت: در سازمان ایمنی واحدها باید افراد مجرب و صاحب صلاحیتی وجود داشته باشند که اقدامات پیشگیرانه متناسب با واحد خود را به نیروی کار تجویز کنند.
انتهای پیام
نظرات