• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404020704789
  • خبرنگار : 71038

بهترین تضمین آمریکا برای رفع تحریم‌ها چیست؟

بهترین تضمین آمریکا برای رفع تحریم‌ها چیست؟

سخنگوی پیشین وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: اگر آمریکایی‌ها تحت تاثیر جریان‌های تندرو در داخل این کشور و همچنین منافقین و اسرائیل قرار نگیرند و با همین چارچوب فعلی گفته شده کار را ادامه دهند، امکان توافق بین تهران و واشنگتن وجود دارد.

«رامین مهمان‌پرست» در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا که روز شنبه در مسقط  و با میانجیگری عمان برگزار شد، گفت: برای چنین مذاکراتی که از حساسیت بالایی برخوردار است، سه حالت قابل پیش‌بینی است.

وی در همین ارتباط تصریح کرد: در یک سری از  مذاکرات و گفت‌وگوها، ۲ طرف روی موضوعات توافق کلی دارند و سریع می‌توانند به تفاهم برسند.

مهمان‌پرست افزود: حالت دوم این است که ۲ طرف مذاکره با یکدیگر، اختلاف نظر جدی دارند و دائم خطوط قرمز یکدیگر را نقض می‌کنند در چنین حالتی، مذاکره از پیش با بن‌بست روبرو شده است و ادامه آن کاری عبث است.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: حالت سوم این است که ۲ طرف برای رسیدن به تفاهم به‌رغم وجود اختلاف نظرها اراده دارند و درواقع تلاش‌شان این است که بر روی این اختلاف نظرها به نتیجه برسند و با بده بستان موضوع را پیش ببرند و در همین چارچوب من فکر می‌کنم مذاکرات ایران و آمریکا در حالت سوم قرار دارد.

بهترین تضمین آمریکا برای رفع تحریم‌ها چیست؟
تیم مذاکره کننده ایران در عمان



ایران و  آمریکا مایل به رسیدن به تفاهم هستند 

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب افزود: طرف ایرانی و طرف آمریکایی مایل به رسیدن به تفاهم هستند، برای ما رفع نگرانی‌هایی که طرف مقابل دارد حتی اگر این نگرانی‌ها واقعی نباشد مهم است و در واقع آماده هستیم که از لحاظ فنی، فرمولی را ارائه کنیم که نگرانی‌ها برطرف شود و در مقابل، طرف آمریکایی اقدام به برداشتن تحریم‌ها کند، به نحوی که ایران بتواند در بازارهای بین‌المللی و اقتصادی فعالیت‌های موثر داشته باشد و منافع خود را به پیش ببرد.

مهمان‌پرست با تاکید بر اینکه «رسیدن به تفاهم با ایران برای طرف آمریکایی مطلوب است»، خاطرنشان کرد: سیاست اصلی ترامپ رقابت بزرگ با چین است و در همین چارچوب به دنبال این است که دیگر بحران‌هایی که آمریکا در عرصه جهانی با آن روبرو است را به نحوی مدیریت کند تا آمریکا هزینه اضافی پرداخت نکند. ترامپ در همین راستا به دنبال این است که موضوع اوکراین، غزه و اسرائیل را نیز حل کند تا بتواند به سیاست اصلی خود بپردازد.

وی با بیان اینکه «در ارتباط با ایران نیز رویکرد ترامپ برای رسیدن به تفاهم این است که به نوعی صلح و ثبات در منطقه ایجاد و منافع آمریکا را نیز در این فرایند تامین کند»، گفت: در این فرایند منافع اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز تامین می‌شود.

مهمان پرست با بیان اینکه «در جریان مذاکرات کنونی ایران و آمریکا ۲ طرف برای رسیدن به تفاهم اراده دارند و می‌خواهند هرچه زودتر تفاهم حاصل شود»، گفت: هیچ کدام از طولانی بودن مذاکرات نفعی نمی‌برند.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «در این  مذاکرات به نظر می‌رسد که چارچوب کلی کار برای ۲ طرف مشخص شده و تیم‌های کارشناسی نیز  مشغول به فعالیت هستند»، گفت: رویکردها نشان دهنده این است که رسیدن به یک تفاهم بین ایران و آمریکا امکان‌پذیر است به شرطی که ترامپ به خطوط قرمز ایران توجه کند؛ خطوط قرمزی که بارها ایران مواضع خود را در ارتباط با آن به صورت شفاف و سریع بیان کرده است.

بهترین تضمین آمریکا برای رفع تحریم‌ها چیست؟
استیو ویتکاف، سرپرست تیم مذاکره کننده آمریکا

تعهدی که آمریکا برای رفع تحریم‌ها می‌دهد باید قابل تضمین و آزمایش باشد

مهمان‌پرست با تاکید بر اینکه «طرف آمریکایی نیز باید این تضمین را بدهد که تحریم‌ها را به صورت موثر برمی‌دارد و درواقع  تعهدی که در این ارتباط می‌دهد، قابل تضمین و آزمایش باشد»، گفت: به نظر من بهترین تضمین در  این ارتباط این است که زمینه برای مشارکت اقتصادی آمریکا در ایران فراهم شود، ایران یک بازار جذاب است و شاید یکی از دلایلی که ترامپ از برجام خارج شد، این بود که تصور داشت از این توافق آمریکا سودی نمی‌برد و  فقط اروپایی‌ها  از مزایای این توافق بهره‌مند شده‌اند.

سخنگوی پیشین وزارت خارجه با بیان اینکه «باید زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در کشور  فراهم کنیم»، گفت: حوزه انرژی ایران نیازمند سرمایه‌گذاری بزرگ است و در همین راستا باید در حوزه حمل و نقل نیز سرمایه‌گذاری خوبی انجام شود.

مهمان‌پرست در پایان صحبت‌های خود گفت: اگر آمریکا تحت تاثیر جریان‌های تندرو در داخل این کشور و همچنین منافقین و اسرائیل قرار نگیرد و در همین چارچوب گفته شده مذاکرات را ادامه دهد، امکان تحقق توافق بین تهران و واشنگتن وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۲۰:۲۹

آمریکا به هیچکس تضمین نمی دهد.

avatar
دیروز ۲۱:۲۰

آمریکا‌کشوری‌که‌‌استقلال‌فکری‌وعملیاتی‌نداشته‌باشد‌و‌وابسته‌به‌گروها‌ویا‌کشورهای‌دیگر‌باشد‌واقعا‌جای‌تعجب‌هست ایران‌در‌تصمیمات‌جدی‌به‌هیچ‌کشوری‌اجازه‌نمی‌دهد‌درتصمیمات‌مهم‌کشور‌دخالت‌کند واگر‌بنا‌باشد‌توافقی‌صورت‌گیرد‌بهترین‌تضمین‌ایجاد‌قطعنامه‌است

avatar
دیروز ۲۱:۳۲

بهترین‌تضمین‌طرفین‌مذاکره‌این‌هست که‌با‌میانجگری‌۵‌عضو‌دائمی‌سازمان‌ملل‌چین‌وروسیه‌وآمریکا‌وانگلیس‌وفرانسه‌قطعنامه‌ای‌صادر‌شود‌که‌اگر‌هرکدام‌از‌طرفین‌ناقض‌توافقنامه‌شدند‌طرف‌مقابل‌تمام‌خسارتهای‌وارده‌وطرف‌مقابل‌خاطی‌حق‌دارد‌هرعملی‌انجام‌دهد

avatar
امروز ۱۱:۴۴

بهترین تضمین اینه که اگر آمریکا به هرکدام از قولو قراردادهاش عمل نکرد ایران هم بدون هیچ گونه اعتراض طرف مقابل تمام تعهداتش رو یک طرفه فسق و به هیچ کدام عمل نکنه