• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404020805038
  • خبرنگار : 50061

اقدامات ضروری پیش از بارداری چیست؟

اقدامات ضروری پیش از بارداری چیست؟

ایسنا/قزوین یک متخصص زنان، زایمان و نازایی در خصوص بهداشت بارداری گفت: قبل از اینکه بانویی تصمیم به بارداری بگیرد باید مراحلی را پشت سر بگذارد، مادر در ابتدا باید مشاوره مناسب انجام و آمادگی روانی و اجتماعی داشته باشد و برخی معاینات کلی نظیر معاینات عمومی و معاینه اندام‌های جنسی، غربالگری پاپ اسمیر و سینه را انجام دهد.

پریسا گل‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد بهداشت باروری اظهار کرد: بهداشت باروری به معنای سلامت کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد در طول دوره زندگی اوست، در حقیقت بهداشت باروری باید به‌گونه‌ای رعایت شود که فرد توانایی زندگی جنسی، مسئولیت‌پذیر و ایمن را داشته باشد و بتواند آزادانه تصمیم بگیرد که چه زمانی و چندبار تولید مثل داشته باشد.

وی ادامه داد: بهداشت باروری در بین خانم‌ها و آقایان و در سنین و دوره‌های مختلف زندگی هر فرد متفاوت است. یک دختر از سن ۱۲ تا ۱۴ سالگی به بلوغ و کمال خود می‌رسد و قاعدگی اتفاق می‌افتد برای همین باید مراقب مسائل روان، احساس نوجوان، رشد فیزیکی و آناتومی بدن آنان باشیم.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی خاطرنشان کرد: مسائلی مربوط به هورمون‌های جنسی مانند موهای زائد غیرطبیعی و کیست‌های تخمدان، قاعدگی‌های نامنظم، خود را به‌صورت پاتولوژیک نشان می‌دهد که حتماً باید مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود مشکل به پزشک مراجعه شود.

گل‌محمدی ادامه داد: برخی آزمایشات قبل از بارداری در مراکز دولتی با تعرفه بسیار پایین انجام می‌شود که نقطه قوتی برای مردم است، پیش از بارداری باید آزمایشاتی نظیر آزمایش خون برای بررسی کم‌خونی، مشکلات تیروئید و بیماری‌های عفونی انجام شود چون برخی از بیماری‌های عفونی باعث سقط جنین و ناباروری می‌شود.

وی تصریح کرد: بررسی دیابت، آزمایش ادرار جهت بررسی دفع پروتئین و عفونت‌های کلیوی نیز از دیگر آزمایشات ضروری پیش از بارداری است، بهتر است این آزمایشات انجام شود تا در صورت وجود اختلال، قبل از بارداری رفع شوند چون در بارداری اجازه برخی درمان‌ها را نداریم.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی بیان کرد: مادر پیش از بارداری باید فولیک اسید مصرف کند، تمامی خانم‌هایی که تصمیم به بارداری می‌گیرند باید قبل از بارداری آن را مصرف کنند و حتی آن را در دوره بارداری نیز ادامه دهند. مراکز بهداشتی قرص فولیک اسید و ویتامین «D» را به‌صورت رایگان در اختیار مادران قرار می‌دهند.

وی اظهار کرد: سلامت مادر و جنین طی سونوگرافی‌های دوره‌ای و آزمایشات غربالگری مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در صورت بروز اختلال زودتر متوجه آن شویم.

گل‌محمدی گفت: طی سالیان اخیر با افزایش سن ازدواج، سن باروری هم افزایش پیدا کرده است، البته در سطح دنیا اختلالاتی را در خصوص ناباروری مشاهده می‌کنیم که مختص ایران نیست. تغذیه، وضعیت آب و هوا و سبک زندگی عمده دلایل نازایی هستند البته عوامل مردانه و زنانه نیز می‌تواند در آن دخیل باشد، لازم به ذکر است که بگوییم درصد بسیار کمی از نازایی‌ها نیز بدون علت هستند.

راه‌های درمان ناباروری

وی خاطرنشان کرد: امروزه در مراکز درمانی دولتی و خصوصی پیشرفت‌های خوبی را در عرصه درمان نازایی شاهد هستیم؛ درمان ناباروری توسط داروهای کمک باروری، IUI و IVF است که منجر به درمان درصد زیادی از نازایی‌ها می‌شود

این متخصص زنان، زایمان و نازایی در خصوص نوع زایمان تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنیم نوع زایمان، طبیعی باشد چون عوارض خیلی کمتری دارد و مادر راحت‌تر و سریع‌تر به زندگی عادی بازمی‌گردد، در سزارین برشی روی شکم انجام می‌شود و احتمال عفونت بیشتر است، به‌خاطر درد مراقبت نوزاد کمتر اتفاق می‌افتد و مادر لذت کمتری از دوران بعد از زایمان می‌برد.

وی افزود: مادرانی که یک‌بار زایمان طبیعی داشتند ممکن است به‌خاطر شرایطی نظیر درد زایمان و استرس، علاقه کمتری نسبت به زایمان طبیعی داشته باشند. مادران با حضور در کلاس‌های پیش از زایمان متوجه مراحل زایمان می‌شوند که همین امر استرس آنان را می‌کاهد. حضور مامای همراه در بیمارستان کوثر نیز موجب کاهش استرس‌ مادران باردار می‌شود.

وی در خصوص گلایه مردم از برخورد نامناسب کادر درمان حین زایمان گفت: با وجود مامای همراه تمام مشکلات مادر هنگام زایمان حل می‌شود یعنی مادران این امتیاز را دارند که از مامای همراه استفاده کنند، افرادی که مامای همراه ندارند نیز می‌توانند از ظرفیت کادر درمان استفاده کنند.

گل‌محمدی بیان کرد: در بیمارستان کوثر زایمان بی‌درد انجام می‌شود که درصد بسیار بالایی از درد زایمان را پوشش می‌دهد. این روش بی‌حسی اپیدورال نام دارد که توسط متخصص بی‌هوشی در بیمارستان کوثر انجام می‌شود البته بیمارستان‌های خصوصی نیز این روش را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: بی‌حسی از کمر درد زیادی ندارد و مادر با سوزن بسیار باریک که حتی درد آن از تزریق یک واکسن هم کمتر است تحت بی‌حسی قرار می‌گیرد، در ابتدای تزریق هم داروی بی‌حسی وجود دارد بنابراین بیمار متوجه تزریق آن نمی‌شود. با بی‌حسی اپیدورال دیگر کسی سراغ سزارین نمی‌رود چون بعد از سزارین چسبندگی روده، مثانه و احتمال آسیب بسیار است، مادرانی که بار اول سزارین کردند را در صورت وجود شرایط مناسب، به زایمان طبیعی تشویق می‌کنیم.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی در خصوص هزینه زایمان گفت: تعرفه زایمان در بیمارستان‌های دولتی بسیار پایین بوده و حتی نزدیک به رایگان است؛ هزینه زایمان در مراکز دولتی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است.

گل‌محمدی در پایان سخنانش در خصوص گلایه مردم از برخورد نامناسب کادر درمان حین زایمان اظهار کرد: طی دو سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی قزوین تعداد زیادی رزیدنت زنان جذب کرده است که تعدادی از آنان در بخش زایمان مستقر هستند برای همین به مانند گذشته شاهد کمبود وقت و شلوغی نیستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha