• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404020805108
  • خبرنگار : 50187

مدیرکل بازرسی تاکید کرد

لزوم ایفای نقش شرکت ملی مس در رفع عقب‌ماندگی‌های استان کرمان

لزوم ایفای نقش شرکت ملی مس در رفع عقب‌ماندگی‌های استان کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل بازرسی استان کرمان با اشاره به توانمندی‌های شرکت مس در سطوح ملی، بر ضرورت ترویج و ایجاد نگاهی نو در مدیریت این شرکت با هدف فرصت‌سازی و توسعه سرمایه‌گذاری تاکید کرد و گفت: باید عقب‌ماندگی‌های این شرکت در رفع محرومیت‌ها و سایر فرآیندها مثل توسعه صنایع پایین دستی جبران و ضمن تقویت اشتغالزایی، برای تحقق توسعه پایدار در سطح کلیت استان و کشور ایفای نقش موثر داشته باشد.

دادخدا سالاری امروز هشتم اردیبهشت در دیدار با مدیرعامل شرکت ملی مس با اشاره به وضعیت کلی این شرکت و نقاط قوت و ضعف مجموعه، به ارائه راهکار با هدف بهره‌مندی استان و کشور از فعالیت‌های این شرکت ملی پرداخت و با اشاره به سخنان مدیرعامل مس، افزود: این سخنان نشان می‌دهد به دنبال ریل گذاری صحیح که نفع استان و کشور در آن محقق شود، خواهید بود.

وی تصریح کرد: از برنامه‌های توسعه پایدار، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سرمایه‌گذاری توسط این مجموعه حمایت می‌کنیم.

سالاری در ادامه با بیان اینکه دغدغه جدی برای ارتقاء وضعیت و توسعه سرمایه‌گذاری در این مجموعه بزرگ را داریم، به سهم فعالیت‌های گسترده شرکت ملی مس در گستره استان کرمان پرداخت و ضمن تاکید بر ضرورت جبران آسیب‌ها متناسب با حجم این فعالیت‌ها در همین استان گفت: در سال‌های اخیر با وجود فعالیت‌ها و درآمدهای مس، عقب ماندگی‌ها و محرومیت‌ها در هر نقطه استان انباشت شده که خود را در شاخص‌های توسعه یافتگی یا محرومیت استان نیز نشان داده است.

مدیرکل بازرسی استان کرمان با اشاره تاثیر این عقب ماندگی‌ها در سرجمع شاخص‌های توسعه استان و کشور اظهار کرد: مس کالایی بسیار گرانبها و استراتژیک در سطح جهان است و با توجه به درآمدهای شرکت ملی مس، این شرکت تاکنون می‌توانست در رفع این عقب ماندگی ها ورود مناسب داشته باشد.

به گفته وی، اگر این عقب ماندگی‌ها در هر نقطه از استان کرمان مثل شاخص فلاکت یا شمار مددجویان کمیته امداد استان با کمک مس حل می‌شد و شاهد توزیع عادلانه امکانات و توسعه پایدار می‌بودیم، این موضوع در سطح کشور نیز خود را نشان می‌داد و بر شاخص‌های ملی نیز اثرگذار بود اما در سال‌های اخیر، این شرکت به خوبی در این زمینه ایفای نقش نکرده است.

سالاری افزود: این درحالی است که به سبب فعالیت‌های وسیع مس در استان کرمان، بسیاری از زیرساخت‌های استان تخریب یا مستهلک شده و بسیاری از انواع آسیب‌ها در حوزه‌های بهداشت و محیط زیست نیز شکل گرفته که باید جبران شود.

وی در عین حال تاکید کرد: در این شرایط اعتباراتی که با عنوان مسئولیت‌های اجتماعی توسط این شرکت هزینه می‌شود، باید هدفمند و متناسب با خسارت‌هایی باشد که در استان به بار می‌آورد و نیز با هدف توسعه اشتغال با ایجاد صنایع تکمیلی بوده و منحصر به یک منطقه خاص در یک شهرستان نیز نباشد.

مدیرکل بازرسی استان کرمان با اشاره به انحراف شرکت مس در مقوله مسئولیت‌های اجتماعی و هزینه کردهای بلاتوجیه به ویژه در باشگاه‌داری فوتبال گفت: شرکتی که باید برنامه‌ریزی برای امر تولید و ایجاد اشتغال داشته باشد، درگیر امر حاشیه‌ای باشگاه داری و فوتبال و از اهداف خود منحرف شده؛ از سویی نیز منابع عمومی را به لحاظ غیرمرتبط بودن با نوع تخصص مربوطه، تضییع کرده است.

وی تصریح کرد: این وضعیت مانند آن است که وزارت ورزش بخواهد با کمک مربیان ورزشی کارخانه تغلیظ مس و تولید کاتد بزند؛ ما مخالف کمک به توانمندسازی حوزه ورزش، استعدادسازی و احداث زیرساخت‌های ورزشی برای استفاده مردم نیستیم اما باید مسئولیت این کار برعهده نهادهای متولی گذاشته و اعتبارات آن از طریق مس تامین شود.

سالاری با اشاره به بی ثباتی مدیریتی بسیار متزلزل در سال‌های اخیر در شرکت ملی مس و تاثیرات آن در کاهش بهره‌وری و هدررفت منابع تصریح کرد: آسیب شناسی ما نشان می‌دهد که شرکت ملی مس همواره از دخالت‌های تحمیلی و غیرکارشناسی در امور فنی و مدیریتی بسیار رنج برده که تاثیر آن در خروجی فعالیت‌ها و توسعه آن نیز بسیار مشهود است.

وی افزود: با توجه به حجم کارها و طرح‌های بزرگ صنعت مس باید به مدیران فرصت کافی داده شود تا طرح‌های کوتاه مدت و بلند مدت را با برنامه‌ریزی مناسب اجرایی نمایند.

سالاری سهم‌خواهی‌های غیرمنطقی از خارج از شرکت براساس رانت و سفارش‌ها با هدف انتصاب‌ها یا به کارگیری نیروهای متعدد را از دیگر مشکلات این مجموعه بیان و تاکید کرد: مجبور کردن شرکت مس به تقسیم سود به جای سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع پایین دستی از دیگر مشکلات این مجموعه است که با وجود ظرفیت‌های بسیار بزرگ و مهم مس، در حرکت آن به سمت خام فروشی و عدم ایفای نقش محوری در ایجاد اشتغال پایدار نقش بسیار داشته شده است.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: ما در سازمان بازرسی، همچنان که در صورت مشاهده هرگونه فساد در هر نقطه به شدت برخورد می‌کنیم، در عین حال در سال مزین به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»، در کنار مدیران این شرکت برای توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال نیز هستیم تا در نهایت به بهبود امور و زندگی مردم بیانجامد و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد و به عبارتی در جهت کمک به مدیران، نظارت و حمایت در کنار هم خواهند بود.

در ادامه این دیدار فیض اردکانی، مدیرعامل شرکت ملی مس نیز گزارشی از برنامه‌های خود با هدف تدوین و اجرای طرح‌های مختلف به منظور تحقق شعار سال در توسعه سرمایه‌گذاری‌ها و افزایش بهره‌وری ارائه کرد.

وی خطاب به بازرس کل استان کرمان گفت: دغدغه‌های شما و دیگر مدیران استان در بحث اشتغال پایدار و افزایش تولید را پیگیری خواهیم کرد و در این زمینه خواستار همراهی مجموعه استان برای تحقق اهداف توسعه‌ای شرکت ملی مس هستم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha