بیتالله اکبری مقدم در گفتوگو با ایسنا در خصوص نقش طلا در اقتصاد، اظهار کرد: همزمان با طلا، فلز و نقره نیز در اقتصاد پذیرفته شد که بعد از مدت کوتاهی از چرخه اقتصاد خارج و طلا تنها پول معتبر در معاملات داخلی و خارجی شد.
وی افزود: نوسانات پولهای کاغذی رایج در جوامع مختلف موجب شد که طلا اهمیت بیشتری در ایجاد رابطه با ثبات بین این پولها پیدا کند و در دوره نهچندان کوتاه در دنیا دلار آمریکا با طلا سنجیده میشد و سایر پولها با دلار در واقع بهطور غیرمستقیم همه پولها با طلا سنجیده میشدند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: پیشرفت تکنولوژی کشف و استخراج مواد معدنی موجب شد که کشف و استخراج طلا نیز روند رو به رشدی پیدا کند و همین امر موجب ایجاد نوساناتی در ارزش طلا شد و بهطور موقت طلا که یک منبع باثبات بهحساب میآمد دچار مشکل بیثباتی شد و ازآنجاکه دلار آمریکا اولین پولی بود که با نوسانی شدن ارزش طلا دچار بیثباتی میشد دولت وقت در آمریکا استراتژی خروج از سیستم پایه طلا را انتخاب کرد و برای مدت کوتاهی تجارت در دنیا با مشکلات جدی در محاسبه ارزش پولها در مقابل یکدیگر مواجه شد.
وی ادامه داد: محدودیت منابع طلا در دنیا و اهمیت بسیار بالای صنعتی و زینتی این فلز موجب شده که نقش طلا در اقتصاد مجدداً پررنگ شود، البته ارزشگذاری مستقیم دلار به طلا و سایر پولها به دلار دیگر تکرار نشد اما طلا همزمان با چند پول مهم ازجمله دلار و یورو در ارزشگذاری پولها نقش کلیدی دارد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: از طلا در اقتصاد مدرن و پیچیده امروز علاوه بر دارایی با ثبات بهعنوان یک ابزار برونزا در پیشبینی قیمتها در میانمدت و بلندمدت نیز استفاده میشود درواقع نمیتوان بدون توجه به سیگنال قیمت طلا آینده قیمت کالاهای استراتژیک مانند نفت و فولاد را بهدرستی پیشبینی کرد.
وی در پایان گفت: طلا دارایی است که مردم دنیا در شرایطی که احساس عدم امنیت میکنند به سمت آن میروند و بالا رفتن قیمت جهانی طلا میتواند موجب نگاه بدبینانه مردم به آینده اقتصادی و اجتماعی در سطح بینالمللی باشد.
انتهای پیام
نظرات