کریم رهیده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه از این تعداد معلول، ۲۰ هزار و ۵۳۳ نفر مستمری بگیر هستند، افزود: مشمولین خدمات سازمان بهزیستی کسانی هستند که معلولیت شان در کمیسیون اولیه تشخیص شدت و نوع معلولیت تایید می شود.
وی در خصوص توانبخشیهای هنری و ورزشی که از سوی سازمان بهزیستی برای مشمولین لحاظ می شود، اظهارکرد: مسائل هنری در قالب یک آیتم نو در زمینه توانبخشی و توانمند سازی افراد دارای معلولیت به کار می رود. بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز توجه ویژه ای به این موضوع داشته و موفقیت های خوبی هم در این حوزه کسب شده است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در بخش هنری افراد دارای معلولیت این استان از جهات مختلف در کل کشور پیشتاز هستند.
رهیده تصریح کرد: اولین پلاتوی بهزیستی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شده است و پس از آن سایر استانها از روی طرح استان ما اقدام به راه اندازی پلاتو کرده اند.
وی ادامه داد: این پلاتو در سال ۱۴۰۲ ساخته شد که بسیاری از معلولین این استان از طریق آن به میادین حرفه ای وارد می شوند و موفقیتهای مهمی نیز کسب می کنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: هنر درمانی برای معلولین بسیار کمک کننده است چرا که وقتی یک معلول به انجام کار هنری مشغول می شود، هم از لحاظ جسمانی تحرک زیادی انجام می دهد و از هم از لحاظ گفتاری از بیان خود استفاده می کند. همینطور از لحاظ اجتماعی نیز هنر باعث می شود معلول از گوشه گیری خود خارج شود و از مشکلات اجتماعی که به خاطر معلولیت و گوشه گیری او را تهدید می کنند، عبور کند.
رهیده تاکید کرد: مرحله آخر توانبخشی هنری معلولین، اشتغالزایی است به طوری که در سال گذشته معلولین هنرمند ما از آثار خود فروش و درآمد داشته اند.
وی یادآور شد: سال گذشته اولین دوره کشوری هنر های تجسمی ویژه افراد نابینا در استان کهگیلویه و بویراحمد به صورت پایلوت برگزار شد که در این دوره افراد نابینا کار مسجمه سازی انجام دادند و استقبال خوبی از آثارشان اتفاق افتاد.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در بحث توانبخشی هنری اقدام دیگری با عنوان تجهیز اتاق هنر مراکز توانبخشی در استان انجام شد و از ۵۳ مرکز توانبخشی که در استان داشتیم، اتاق هنر تمام آنها تجهیز شد، وسایل هنری در آنها قرار گرفت و مربیان هنری مخصوص این اتاقها آموزش داده شدند.
رهیده اظهار کرد: در نتیجه تجهیز اتاق هنر مراکز توانبخشی، تمام افرادی که در این مراکز خدمات دریافت می کنند از لحاظ هنری هم آموزش می بینند.
وی بیان کرد: در زمینه توانبخشی های ورزشی نیز سازمان بهزیستی از هیچ تلاشی دریغ نکرده و گاهی پیش از متولیانی همچون سازمان ورزش و جوانان از ورزشکاران دارای معولیت حمایت و همراهی کرده است.
انتهای پیام
نظرات