• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404020805480
  • خبرنگار : 51009

برگزاری سومین دوره جشنواره شهید چمران در زنجان

برگزاری سومین دوره جشنواره شهید چمران در زنجان

ایسنا/زنجان رئیس بسیج اساتید استان زنجان با بیان اینکه بسیج اساتید، تشکلی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، با الهام از زندگی چندبعدی شهید دکتر مصطفی چمران شکل گرفته است، گفت: نامگذاری روز شهادت این دانشمند مجاهد به‌عنوان روز بسیج اساتید، نمادی از پیوند علم، ایمان و عمل است.

مرتضی واحدپور امروز (دوشنبه ۸ اردیبهشت) در جلسه هم‌اندیشی روسا و مدیران کانون بسیج اساتید دانشگاه‌های استان زنجان، اظهار کرد: این نهاد تلاش می‌کند با الگو قرار دادن تعهد، مسئولیت‌پذیری، اخلاق و روحیه مبارزه با جهل و استکبار شهید چمران، اساتید را به ایفای نقش فعال در جامعه و دانشگاه ترغیب کند.

وی بیان کرد: توسعه گفتمان انقلاب، کمک به اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها، مقابله با جنگ نرم و ارتقای کارآمدی نظام از اهداف اصلی بسیج اساتید است. فعالیت‌های این سازمان شامل تقویت همکاری دانشگاه و حوزه، ارائه نظرات کارشناسی، برگزاری همایش‌های علمی و فرهنگی و تربیت نسل جوان متخصص و متعهد می‌شود.

او ادامه داد: بسیج اساتید می‌کوشد تا دانشگاه‌ها را به پایگاهی برای پیشرفت علمی، فرهنگی و دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی تبدیل کند و با تأسی به شهید چمران، علم را با عمل درآمیزد.

در ادامه، جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان با بیان اینکه یکی از خصوصیات اقشار مختلف بسیج این است که کار به دست خود اقشار حل می‌شود، گفت: هر کشوری برای خود دارای مولفه‌هایی برای قدرت ملی است و این مولفه‌ها در کشورهای مختلف متفاوت است، اما طبق آخرین تقسیم‌بندی که برای مولفه قدرت ملی در ایران شکل گرفته شامل ۱۵ شاخصه است، در این ۱۵ مولفه‌ موضوعات جدید مانند هوش‌ مصنوعی و قدرت سایبری آورده شده و به موضوعات قبلی افزوده شده است.

سرهنگ محسن سهندی با اشاره به اینکه خود قدرت ملی به دو بخش قدرت داخلی و خارجی تقسیم شده است، گفت: در بخش قدرت داخلی پنج شاخصه در نظر گرفته شده است. به عبارتی هر کشوری این پنج شاخصه را داشته باشد به لحاظ داخلی حرفی برای گفتن دارد و به عبارتی اولین شاخصه قدرت داخلی نهادمندی سیاسی است که مردم را پای کار می‌آورد.

وی ادامه داد: چهار مولفه بعدی شامل حفظ سرزمین، قدرت علمی، قدرت بازدارندگی و قدرت تغییر در ساختارها بوده و بین پنج مولفه مذکور قوی‌ترین مولفه مربوط به قدرت علمی است.

سهندی با بیان اینکه اتفاقی که امروز در صنعت موشکی در کشور رخ داده مرهون قدرت علمی است، ادامه داد: کسانی که در این حوزه‌ها فعال هستند عموماً فارغ‌التحصیلانی‌اند که حتی دعوت‌نامه از کشورهای دیگر داشته‌اند اما به دلیل پیوندی که با کشورشان داشته‌اند این‌ افراد نه‌تنها نرفته‌اند بلکه هر چه‌ بیشتر برای شکوفایی کشور تلاش کرده‌اند با این حال حتی برخی از آن‌ها امیدوار به حمایت و شکوفا شدن استعدادهای‌شان بوده‌اند.

وی تصریح کرد: برگزاری جشنواره‌هایی همچون جشنواره شهید چمران می‌تواند در شناسایی ظرفیت‌ها موثر واقع شود.

جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان بیان کرد: افراد می‌توانند در چنین جشنواره‌هایی داشته‌های خود را در معرض داوری قرار دهند و محک بخورند. در ادامه این تولیدات می‌تواند به یک برند تبدیل شوند.

او در ادامه با تاکید بر اینکه ظرفیت بسیار بالایی در فضای مجازی و فضای رسانه‌ای بسیج استان زنجان در رده‌های مختلف وجود دارد، گفت: حتماً باید کمیته اطلاع‌رسانی قوی در استان تشکیل شود و در این راستا از ظرفیت فضای مجازی بسیج استفاده شود تا جشنواره هرچه پربارتر و پرشکوه‌تر برگزار شود.

محمدی رئیس دانشگاه پیام نور زنجان نیز با اشاره به اینکه استان زنجان ظرفیت‌های بسیار بالایی به لحاظ وجود نخبگان و اساتید دارد که باید شناسانده شوند، بیان کرد: دانشگاه پیام نور اعلام آمادگی کامل برای برگزاری هرچه بیشتر جشنواره شهید چمران دارد و برای گرفتن نتیجه مطلوب از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

فرشید جعفری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه بسیاری از اساتید در دانشگاه‌ها اطلاع چندانی از این جشنواره ندارند، گفت: هنوز جشنواره شهید چمران نتوانسته است به گفتمان غالب تبدیل شود.

محسن ریحان‌نیا، معاون دانش و پژوهش سپاه استان زنجان نیز درباره طرح جامع جهاد علمی، بیان کرد: این طرح دو سال پیش ابلاغ شد به طوری که طرح‌های ستاد درباره پروژه‌های گلوگاهی، فرصت‌های مطالعاتی، پژوهش‌هایی بود که توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری و پسا دکتری هستند شامل این طرح می‌شدند. 

وی افزود: در طول دو سال جلسات مختلفی با نماینده دانشگاه معین برگزار شده است، به طوری که در این جلسات نیازهای دانشی احصا و مطرح شد.

ریحان‌نیا با تاکید بر اینکه باید یک اطمینان خاطر به تمامی کسانی که در پروژه‌ها همکاری دارند، داده شود که تامین مالی انجام می‌شود و در اولین فرصت به حساب افرادی که پروژه‌ها را انجام می‌دهند و همکاری دارند، واریز می‌شود؛ بیان کرد: مشکل اساسی که در این طرح وجود دارد و احصا شده است، بحث اطلاع‌رسانی ضعیف است.

او ابراز کرد: ستاد کل سپاه پاسداران اعلام کرده و آماده عقد قرارداد است به طوری که مبلغ اعلام‌شده برای پایان‌نامه‌های ارشد ۷۰ میلیون تومان، پروژه‌های دکتری ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان و پسا دکتری ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان خواهد بود.

ریحان‌نیا با بیان اینکه در طول سال گذشته ۹ عنوان پژوهشی احصا و اعلام شده است، گفت: به نوعی آمادگی انعقاد قرارداد وجود دارد.

احمد نقی‌لو نیز در این جلسه با بیان اینکه جشنواره شهید چمران در کل کشور برگزار می‌شود، گفت: باید برای برگزاری چنین جشنواره‌هایی نوآوری داشته باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ادامه داد: شهید چمران در خارج تحصیل کردند، با ایمان بازگشتند و برای کشور خدمات ارائه دادند، مطمئنا بسیاری از این شهید چمران‌ها امروز هم به کشور بازگشته‌اند و می‌توانیم انجمنی در قالب شهید چمران ایجاد کرده و این افراد را برای ساماندهی کشور تشویق کنیم.

وی تصریح کرد: عده‌ای نیز در خارج از کشور هستند و هنوز بازنگشته‌اند می‌توانیم پویشی راه‌اندازی کنیم تا این افراد به کشور بازگردند و به کشور خود خدمت کنند.

به گزارش ایسنا، فراخوان دریافت آثار سومین جشنواره ملی شهید چمران، برنامه‌ریزی لازم برای مرحله استانی با مسئولان کانون‌ها و شورای معاونان سازمان بسیج استان زنجان انجام شد و افراد می‌توانند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند.

در سطح کشور، چند جشنواره از جمله خارزمی، فارابی، ابوریحان‌ بیرونی و... برگزار می‌شود که هدف آن‌ها هدایت مادی و معنوی از پژوهشگران و دانشمندان کشور است، اما در کنار این جشنواره حداقل ۳۰ جشنواره دیگر نیز در زمینه فرهنگی و هنری در کشور برگزار می‌شود.

جشنواره شهید چمران به صورت دوسالانه برگزار می‌شود و امسال نیز وارد فاز اجرایی شده است. هدف جشنواره علمی شهید چمران در استان زنجان، فراهم‌ کردن زمینه‌های پیشرفت علمی و فناوری حمایت همه‌جانبه از نخبگان فرهیختگان، شناسایی و معرفی اساتید و نخبگان، ایجاد انگیزه در اساتید و نخبگان و اهمیت‌ بخشیدن به نقش برجسته و تلاش استادان از جمله اهداف است اما استان زنجان با وجود ظرفیت‌های بسیار بالایی که در این زمینه نخبگان و پژوهشگران دارد در سطح کشور شناسانده نشده است.

این جشنواره در حوزه‌های علوم انسانی و هنر، علوم پایه و کشاورزی، علوم فنی و مهندسی در شش محور برگزار خواهد شد و در هر بخش برگزیدگان معرفی خواهند شد. محورها شامل مقاله، کتاب، بسته‌های سیاستی، طرح‌ پژوهشی، فناورانه و کسب و کار نوآور و دانش‌بنیان، کرسی‌ مناظره، نقد و نظریه‌پردازی، راهنمایی، مشاوره و نظارت علمی است.

اساتید عضو هیات علمی و غیر هیات علمی و حتی اساتید مدعو نیز می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند. اما آثار داوری شامل آثاری خواهند بود که از فروردین ۱۴۰۲ تا اسفند سال ۱۴۰۳ تولید شده باشند. آخرین مهلت ارسال آثار ۳۱ تیرماه سال جاری خواهد بود و آثار از طریق سامانه به آدرس https://bajchamran.ir/ دریافت خواهد شد.

جشنواره شهید چمران در سطح استانی در شهریور در دانشگاه زنجان و در سطح ملی نیز آذر ۱۴۰۴ مصادف با هفته پژوهش در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha