به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو برزیل را نامزد مناسبی برای عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد میداند.
لاوروف در گفتوگو با یک روزنامه برزیلی گفت: «ما معتقدیم که برزیل، که سیاست خارجی مستقلی را دنبال میکند و میتواند سهم قابل توجهی در حل مشکلات بینالمللی داشته باشد، نامزد مناسبی برای یک کرسی دائمی در شورای امنیت است. همچنین از نامزدی هند حمایت میکنیم، به شرط آنکه آفریقا نیز در شورای امنیت نماینده داشته باشد.»
وزیر خارجه روسیه افزود که مسکو قویاً با تخصیص کرسیهای بیشتر به کشورهای غربی و متحدانشان مخالف است. به گفته او، روسیه به دلیل سیاستهای خصمانه آلمان و ژاپن نسبت به مسکو، آماده حمایت از نامزدی این ۲ کشور نیست.
«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهور برزیل، پیشتر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۴ گفته بود که نبود نمایندگان آمریکای لاتین و آفریقا در کرسیهای دائمی شورای امنیت، «بازتاب غیر قابل قبول از شیوههای سلطهجویانه دوران استعمار» است.
در حال حاضر اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل شامل چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده هستند.
شرایط مسکو برای صلح
علاوه بر این، وزیر امور خارجه روسیه شرایط مسکو برای توافق صلح با اوکراین را اعلام کرد.
به گفته او، این شروط شامل رفع ممنوعیت مذاکره با روسیه، عدم عضویت اوکراین در ناتو، به رسمیت شناختن بینالمللی مناطق جدید تحت کنترل روسیه، برخورد با اقدامات ضدروسی «رژیم نئونازی» در اوکراین و ارائه تضمینهای امنیتی علیه تهدیدات ناتو و اتحادیه اروپا است.
ارز واحد بریکس
لاوروف همچنین اعلام کرد که صحبت درباره گذار کشورهای عضو بریکس به یک ارز واحد، هنوز زود است و این موضوع زمانی باید بررسی شود که شرایط مالی و اقتصادی لازم فراهم شده باشد.
وزیر خارجه روسیه در گفتوگو با یک روزنامه برزیلی گفت: «بحث درباره گذار به ارز واحد برای بریکس در حال حاضر زود است. ما در حال همکاری برای ایجاد زیرساختهای پرداخت و تسویهحسابهای فرامرزی میان کشورهای عضو بریکس هستیم. بهطور خاص، همانطور که قبلاً نیز گفتهام، این شامل افزایش سهم ارزهای ملی در مبادلات ما میشود.»
وزیر امور خارجه روسیه افزود زمانی که شرایط مالی و اقتصادی مورد نیاز فراهم شد، ایده ایجاد یک ارز مشترک یا یک واحد حساب بریکس میتواند مجدداً مورد بررسی قرار گیرد.
گروه بریکس یک نهاد بیندولتی است که در سال ۲۰۰۶ تشکیل شد. پس از گسترش این گروه در سال گذشته، اکنون علاوه بر برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، کشورهای مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و اندونزی نیز به عضویت آن درآمدهاند.
انتهای پیام
نظرات