به گزارش ایسنا، پ.ک.ک روز اول مارس سال جاری میلادی به اعلام آتشبس در درگیری خود با نیروهای امنیتی ترکیه در پاسخ به درخواست «عبدالله اوجالان»، رهبر این گروه برای خلع سلاح و انحلال این گروه پرداخت.
«جم کوچوک»، روزنامهنگار ترکیهای نزدیک به «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور این کشور بر اساس نقل قولی از او که در یکی از روزنامههای ترکیه منتشر شد، گفت: «من فهمیدهام که کشور اکنون در وضعیت انتظار به سر میبرد. اما از سمت هاکان فیدان [وزیر امور خارجه ترکیه] متوجه شدم که عملیات در سوریه به اجرا در خواهد آمد. پ.ک.ک دارد در قبال خلع سلاح معطل میکند. اردوغان مدت زیادی منتظر نخواهد ماند. اگر آنها در ماه مه تصمیمی نگیرند جنگ علیه تروریسم ادامه پیدا خواهد کرد.»
اواخر ماه فوریه نمایندگان حزب کرد «برابری و دموکراسی خلق» ترکیه (DEM) یک اعلامیه صادره از سوی عبدالله اوجالان خطاب به این گروه شبهنظامی را منتشر کردند؛ طبق این اعلامیه اوجالان خواستار انحلال و خلع سلاح پ.ک.ک شده بود. در این میان گروههای مسلح کُرد وابسته به «حزب اتحاد دموکراتیک» سوریه (PYD) اعلام کردند حاضر به زمین گذاشتن سلاحهایشان در صورتی که اجازه فعالیتهای سیاسی در ترکیه را پیدا کنند، هستند.
ترکیه از سال ۱۹۸۴ با پ.ک.ک درگیری داشته که دور جدید این درگیریها از سال ۲۰۱۵ از سر گرفته شد. ترکیه در سالهای اخیر عملیاتهای دیگری را نیز علیه این گروه شبه نظامی به جریان انداخته است. ترکیه عملیاتهای «شاخه زیتون» و «چشمه صلح» را با وجود اعتراضات دمشق و بغداد، به ترتیب در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در سوریه و عملیات «پنجه قفل» را در سال ۲۰۲۲ در عراق انجام داد.
آنکارا تأکید دارد که این عملیاتها با هدف محافظت از مرزهای خود در برابر تهدیدهای امنیتی ناشی از شبهنظامیان کرد صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات