محمدعلی پورمختار در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ضعف نظارت در وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، اظهار کرد: بنادر که محل ورود و خروج انواع کالاهاست نیازمند مدیریت خاص و ویژه است یعنی بندر باید براساس نوع کالاها تقسیمبندی شده و مواد غذایی، شیمیایی و صنعتی از یکدیگر تفکیک شوند که اگر اتفاقی هم رخ دهد، میزان خسارت به حداقل برسد. با این حال این تقسیمبندی در بندر شهید رجایی انجام نشده و حتی مواد غذایی که در مجاورت محل وقوع انفجار بوده، از بین رفته است.
وی ادامه داد: براساس گزارشهای اولیه، اظهارنامه نادرستی درباره کالایی که منفجر شده وجود داشته و مسئولان بخش به خاطر اعتماد یا انجام ندادن وظیفه، کالا را براساس آن اظهارنامه چک نکردهاند و انفجار آن کالا موجب وارد کردن خسارات و تلفات شد. اکنون باید منتظر گزارش نهایی علل بروز این فاجعه بود و براساس آن گزارش بررسی شود که اگر مقررات و آییننامههایی وجود داشته که اجرا نشده و تخلفی وجود داشته است، با مقصران برخورد قضایی جدی شود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نظارت جدی از بروز چنین حوادثی جلوگیری میکند، تصریح کرد: اصل مسئولیتپذیری با نظارت قابلیت ارتقا دارد. مسئولان باید نظارت جدی بر اجرای بخشنامهها و دستورالعملها داشته باشد و با تخلفها برخورد بدون ملاحظه کنند. در حادثه بندر شهید رجایی، اهمال و سستی در نظارت وجود داشته و اظهارنامه بررسی نشده است. متاسفانه در بسیاری از دستگاهها نظارت ضعیف است و اعتماد بیش از حد به گزارشها موجب بروز چنین حوادثی می شود. خسارات مادی و انسانی بندر شهید رجایی قابل جبران نیست، ولی اگر نظارت قوی وجود داشت، این اتفاق رخ نمیداد. برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی باید سازوکارهای نظارتی تقویت شده و با متخلفان برخورد جدی شود.
انتهای پیام
نظرات