این نشست با محوریت ارزیابی، بررسی و ثبت میراث ناملموس خلیجفارس خواهد بود که از قبل با تشکیل پرونده مستندنگاری شده است.
حضور استانهای ساحلی خلیجفارس و دریای مکران در این نشست، از مهمترین ویژگیهای آن خواهد بود که برنامههای جانبی و ارائه میراث ناملموس خلیجفارس به جذابیت برنامه کمک خواهد کرد.
در این نشست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر بر ثبت دیجیتالی میراث فرهنگی ناملموس خلیجفارس تأکید کرد و گفت: کرانههای خلیجفارس گنجینهای از میراث ناملموس تاریخی است.
احسان جهانیان با تبریک میلاد حضرت معصومه(س) روز دختر و تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنان عزیز در حادثه دلخراش اسکله شهید رجایی بندر عباس اظهار کرد: میراث فرهنگی ناملموس همپای میراث جهانی ملموس است، حتی فراتر و ارزشمندتر از میراث ملموس، چرا که ممکن است بخشی از آثار فیزیکی تخریب شوند و از یادها بروند ولی میراث فرهنگی ناملموس در بستر زمان و با انتقال بین نسلی در قالب گفتوگوها نوشتار با رشد عرصه فناوری ثبت و ضبط خواهند ماند.
وی با اشاره به این رویداد ارزشمند تصریح کرد: این نشست تلاشی است برای ماندگاری آداب و آیین، هنر نمایشی، مهارتها، دانش و فرهنگ بومی، محلی و ملی که مقوم فرهنگ غنی ایرانی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر با بیان اینکه کرانه خلیج فارس به ویژه استان بوشهر سرشار از آثار ناملموس تاریخی است، افزود: وظیفه ما برای مصونسازی جامعه به ویژه نسل نواندیش و جوان ما از تعرض و غلبه بخش نامناسب فرهنگ بیگانه، مستلزم معرفی این آثار ارزشمند و گران سنگ ناملموس است.
جهانیان، میراث فرهنگی ناملموس را نه تنها بزرگتر و گستردهتر از میراث فرهنگی ملموس دانست که اهمیت آن بسی فراتر برشمرد و عنوان کرد: بخشهای زیادی از فرهنگ ایران ما به شکل ناملموس هستند که از جمله آنها میتوان به آوا و نوا، موسیقی، توانمندی، آشپزی، هنر صنایع دستی و جشنوارههای گوناگون که این موارد شکلهایی از فرهنگ بهشمار میروند برشمرد که قابل ثبت و ضبط هستند ولی ملموس نبوده و قابلیت ذخیره در محل فیزیکی مانند موزه را ندارند اما میتوان از طریق ابزارها و تجهیزاتی که در آنها بهکار رفتهاند قابل ثبت، انتقال به نسل آینده و تجربه کردن باشند.
انتهای پیام
نظرات