به گزارش ایسنا، «دمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه امروز (سهشنبه) طی یک سخنرانی گفت که وضعیت تهدیدات هستهای بهتر شده اما مشکل اصلی هنوز برطرف نشده است.
خبرگزاری ریانووستی به نقل از مدودف گزارش کرد: گروه کشورهای هستهای گسترش پیدا خواهد کرد و کشورهای مختلفی به سلاح اتمی دست پیدا خواهند کرد تا از خود در قبال کشورهای قدرتمندتر محافظت کنند.
روسیه و آمریکا ملزم به همکاری هستند
او افزود: روسیه و آمریکا میتوانند از نفوذ خود بر دیگر کشورها برای پرهیز از کاربرد تسلیحات اتمی در جهان استفاده کنند.
مدودف درباره میانجیگری دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در مذاکرات صلح اوکراین گفت: تیم رئیسجمهور دونالد ترامپ باعث ایجاد امیدهای محتاطانهای برای آغاز روند مذاکرات درباره اوکراین شد.
او افزود: حاکمیت فعلی آمریکا با سیاستمداران اروپایی متفاوت است و روابط میان آنها به نقطه بیبازگشت رسیده.
مدودف درباره روابط آمریکا و روسیه گفت که دو طرف ملزم به همکاری هستند و در غیر این صورت، جهان دچار بیثباتی خواهد شد.
به گفته او، روسیه و آمریکا با وجود این که دوست یکدیگر نیستند، دشمن آشکار نیز محسوب نمیشوند.
مدودف گفت در حالی که این دو کشور رقبای ژئوپولتیکی یکدیگر هستند، اعتمادسازی دوباره میان آنها امکانپذیر است.
نائبرئیس شورای امنیت روسیه گفت: رژیم کییف باید جایگزین شود چراکه در غیر این صورت، این مناقشه سالها پابرجا خواهد بود.
او درباره نوع تعامل آمریکا و روسیه به عنوان قدرتهای هستهای نیز بیان کرد که روسیه و آمریکا به عنوان کشورهای هستهای مسئولیت اصلی ثبات توسعه جهانی را بر عهده دارند و گفتمانی که میان آنها برقرار شده، به نفع تمامی کشورها است.
به گفته مدودف، نیروهای محافظهکاری (جمهوریخواهان) که در آمریکا به قدرت رسیدهاند، میخواهند وضعیت را آرام کرده و با روسیه صلح کنند.
مدودف گفت: روسیه باید عملیات ویژه نظامی خود در اوکراین را با پیروزی به پایان برساند و ضرورت دارد که رژیم نئو نازی کییف از بین برود.
نائب رئیس شورای امنیت روسیه با اشاره به اعزام نظامیان اروپایی به اوکراین گفت: هرگونه نیروی نظامی خارجی که پیشنهاد اعزام آنها به اوکراین مطرح است، دشمن است و از این رو، هدف مشروع نیروهای روسیه قرار میگیرد.
او اظهار کرد که پیروزی روسیه در جنگ اوکراین اولین قدم در صلح پایدار در اروپا و ایجاد نظم نوین جهانی خواهد بود.
ساختار دیوان بینالمللی کیفری رو به زوال است
مدودف با انتقاد از نقش دیوان بینالمللی کیفری گفت: کاملا واضح است که دیوان بینالمللی کیفری دیگر قادر به ایفای نقش نخواهد بود. این نهاد در واقع یک ساختار رو به زوال بینالمللی است که در سالهای اخیر، جانبداری و بیکفایتی خود را نشان داده است. جامعه بینالمللی باید ساختار جدیدی برای دادگاه لاهه تعیین کند و حوزه اختیارات آن باید گسترش بیابد و شامل نسلکشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و اقدامات تروریست شود.
نایب رئیس شورای امنیت روسیه گفت که اگر اوکراین بتواند به بقای خود به عنوان یک کشور ادامه دهد، روسیه اطمینان حاصل خواهد کرد که این کشور هیچ تهدیدی ایجاد نمیکند.
مدودف افزود: پیمانهای دوجانبه اوکراین با کشورهای اروپایی برای روسیه غیرقابل قبول است و امنیت روسیه را تهدید میکند.
نقش اتحادیه اروپا در عرصه جهانی
نائبرئیس شورای امنیت روسیه درباره نقش اتحادیه اروپا در آینده گفت: بسیار غیرمحتمل است که اروپا در آینده نزدیک، بازیگری مستقل در عرصه جهانی بماند.
او افزود: اروپا در شرایطی به شدت متناقض قرار دارد و درگیری فعلی آن با آمریکا نهتنها سیاسی، بلکه اقتصادی است.
گسترش ناتو
مدودف درباره اعضای جدید پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) گفت: اعضای جدید ناتو در بلوکی قرار دارند که با ما خصومت دارد و این یعنی به طور خودکار به هدف برای نیروهای مسلح ما تبدیل شدهاند که شامل حملات متقابل و حتی تدابیر هستهای و بازدارنده طبق دکترین نظامی ما است. آنها با این کار فقط هدف نیروهای ما قرار گرفتند.
او با اشاره به لهستان، کشورهای بالتیک، فنلاند و سوئد افزود: تصمیم ملحق شدن به ناتو امنیت هیچ کشوری را افزایش نداده است.
نائب رئیس شورای امنیت روسیه با مطرح کردن این سوال که چرا ناتو حتی با وجود فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی به احاطه روسیه ادامه میدهد، گفت که هدف ناتو هرگز «مقاومت در برابر کمونیسم» نبوده است.
نقض آتشبس در اوکراین
نائب رئیس شورای امنیت روسیه گفت: مذاکرات درباره اوکراین اگر به شیوه درست انجام شود، مانند هر مذاکره دیگری بهطور صلحآمیز پایان خواهد یافت.
او درباره نقض آتشبس «عید پاک» توسط اوکراین که برای بازه زمانی ۱۹ تا ۲۱ آوریل از سوی «ولودیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه اعلام شده بود، گفت که نقض این آتشبس از سوی اوکراین حتی کسانی را که درباره کییف دچار توهم هستند نیز خشمگین کرد.
گمانهزنیها درباره قصد روسیه برای حمله گسترده به اروپا
مدودف درباره نگرانیهای غرب مبنی بر این که روسیه قصد انجام دادن حملهای گسترده به خاک اروپا را دارد، گفت که توجیه این گونه اظهارات تنها توجیه شکستهای اقتصادی اروپا، جلب رضایت رایدهندگان و طبقه حاکم با مقصر دانستن روسیه است.
او صحبت از تلاش روسیه برای حمله به اروپا را «مهمل» دانست.
انتهای پیام
نظرات