• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404021006864
  • خبرنگار : 50046

/گزارش/

بانوان کارآفرین خراسان شمالی خستگی را خسته کردند

بانوان کارآفرین خراسان شمالی خستگی را خسته کردند

ایسنا/خراسان شمالی کارآفرینی سن و سال یا جنسیت نمی‌شناسد، هر فردی به‌طور بالقوه می‌ تواند کارآفرین باشد. مردان و زنان کارآفرین موفق زیادی در دنیا وجود دارند که با توجه به ایده‌های ذهنی‌شان دست به عمل می‌زنند و زندگی خوبی برای خود و سایرین ایجاد ‌می‌کنند، البته کارآفرینی به راحتی امکان‌پذیر نیست.

زنان کارآفرین زیادی وجود دارند که ممکن است حتی بعضی از آن‌ها در اطراف محل زندگی شما مشغول به کار باشند و شما آن‌ها را به خوبی بشناسید یا از دید شما فردی ناشناس باشد، اما آنقدر در کسب و کارشان موفق‌اند که زندگی خوبی برای خودشان دست و پا کرده‌اند. بانوان کارآفرین با ایده‌های خلاقانه کسب و کار و شرکت‌ های موفق‌ شان، درحال تغییر دنیا هستند.

در اینجا ما به کارآفرینان موفق زن که تغییراتی در زندگی خودشان و دیگران در خراسان شمالی ایجاد کرده‌اند می‌پردازیم.

کیفیت بالای محصول، ما را به اولین‌ها تبدیل کرده است

مینا فرجی یکی از بانوان کارآفرین در حوزه صنعت در شهرستان گرمه در گفت و گو با ایسنا می‌گوید: در شرکت ما، پودرهای دیرگذار برای صنایع کاشی و سرامیک سازی تولید می‌شود. در حال حاضر در این شرکت ۱۲۰ تا ۱۴۰ نیرو را تحت پوشش قرار داده ایم که مشغول تولید این محصول هستند و یکی از عواملی که موجب شده تا در کشور جزو اولین تولید کننده‌های این محصول باشیم، کیفیت بالای محصول است.

وی ادامه می‌دهد: علاوه بر تامین نیاز داخلی یکی از اهداف ما صادرات این محصول در بازارهای جهانی بوده که مهمترین بازار ما کشور روسیه است و حدود ۵۰ هزار تن از این محصول در سال به روسیه صادر می‌شود.

فرجی بیان می‌کند: ما کار خود را از یک کوره شروع کردیم و هم اکنون به پنج کوره رساندیم. بنابراین وجود نیروی کار متخصص و ماهر و از سوی دیگر تامین منابع مالی خوب سبب می‌شود تا کار توسعه پیدا کند، اشتغال پایدار بماند و از سوی دیگر بتوانیم اشتغال جدید را نیز ایجاد کنیم.

ل

از تعدیل شدن در اداره تا نان رساندن به ۶۰ نفر در سال

نارنج شاکری، کارآفرین در حوزه تولید فرش و گلیم نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه از تار و پود زندگی می‌بافم، می‌گوید: کارم را از صفر شروع کردم و اکنون تعداد زیادی از زنان از شهرها و روستاهای این استان با من مشغول کار هستند.

وی می‌افزاید: تاکنون توانسته‌ام تعداد زیادی از افراد را آموزش دهم و برای تعداد زیادی از آن‌ها شغل ایجاد کنم.

شاکری با اشاره به اینکه در امر آموزش و تولید دست‌بافته‌های داری همچون گلیم سفره کردی، فرش، تابلوفرش، حوله‌بافی و چادرشب‌بافی مشغول به کار است، ادامه می‌دهد: از همان کودکی با بافت گلیم و فرش آشنا بودم و در حقیقت بافت آن‌ها را از زن عموی مادرم یاد گرفتم.

وی بیان می کند: در ابتدا گلیم بافی را انجام می‌دادم و به تجاری که مراجعه می‌کردند می‌فروختم، در آن زمان وضعیت فروش گلیم سفره کردی و فرش خوب بود و تجار و واسطه‌ها برای خرید زیاد، مراجعه می‌کردند. سفارش بالای تجار و واسطه‌ها سبب شد تا به فکر آن بیفتم که من هم در تیراژ بالا تولید و به فروش برسانم اما نیروی بافنده نداشتم.

شاکری اظهار م‌ دارد: از سوی دیگر حدود هفت سالی کارمند یکی از ادارات در بجنورد بودم که مواجه شدیم به تعدیل نیرو که یکی از نیروهای تعدیل شده خودم بودم. تعدیل شدن از اداره و بافت سفره کردی و فرش با تیراژ بالا جرقه ای شد تا به فکر ایجاد شرکت و آموزش افراد بیفتم.

وی توضیح می‌دهد: از سال ۸۰ شروع به آموزش بانوان کردم و تا سال ۸۸ به صورت رایگان آموزش ها را ارائه می‌دادم که یکی از دلایل این امر آن بود که در آن زمان خرید صنایع دستی توسط مردم این استان چندان نبود در نتیجه استقبال چندانی نیز برای دریافت آموزش از سوی مردم نمی‌شد.

این کارآفرین نمونه خراسان شمالی بیان می‌کند: اما بعد از آن وضعیت فرق کرد و از سوی دیگر بحث بیمه صنعت گران فعال در عرصه صنایع دستی نیز که مطرح شد، موجب شد تا افراد به سوی آموزش این حرفه تمایل پیدا کنند.

وی می‌افزاید: سالانه ۲۰ تا ۳۰ متر مترمربع گلیم، ۱۰ مترمربع فرش تولید توسط بافنده‌ها تولید می‌کنم، در گذشته بازار فرش و گلیم بسیار خوب و میزان تولید بسیار بالا بود اما الان با توجه به تحریم‌های اعمال شده با رکود بازار مواجه هستیم و میزان تولید کاهش یافته است.

شاکری ادامه می‌دهد: صادرات محصول را به صورت غیرمستقیم به کشور عمان انجام می‌دهیم و بیشتر گلیم به این کشور صادر می‌شود.

وی تاکید می کند: نکته بسیار مهم در این شرکت این است که ما توانسته‌ایم از پشم‌های تولیدی در بجنورد که بیشتر دور می‌زیرند و یا آتش می‌زنند، استفاده و آن‌ها را تبدیل به نخ کنیم و فرش و گلیم‌ها را با استفاده از همین پشم و نخ‌ها تولید کنیم و حتی موفق شده ایم یک واحد ریسندگی برای تبدیل پشم‌های تولیدی در خراسان شمالی به نخ راه اندازی کنیم.

شاکری خاطرنشان می کند: به هیچ عنوان از تعدیل شدن از اداره ناراحت نیستم چراکه توانستم با راه اندازی این شرکت درآمد بهتر هم برای خود و هم برای تعداد زیادی از افراد و خانواده‌های آن‌ها ایجاد کنم.

ل

از خانه تا جهانی شدن

فاطمه عبدی نیز در گفت و گو با ایسنا، می‌گوید: ما در این مجموعه یکسری عناصر دکوری تولید می‌کنیم که در فرآیند تولید آن از هنر گلدوزی سنتی استفاده می‌شود. این محصولات شامل روتختی، پرده، کوسن، رومیزی و ... است که توسط تعداد زیادی از بانوان هم استانی تولید می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ من و همسرم ازدواج و این کسب و کار را شروع کردیم، می‌افزاید: من در حوزه گلدوزی مهارت داشتم و همسرم در فروش اینترنتی متخصص بود و این کار با سرمایه تقریبا صفر شروع شد.

عبدی ادامه می دهد: ما با ۱۰۰ هزار تومان مقداری نخ و پارچه خریداری و اولین محصولات را تولید کردیم، همسرم از آن‌ها عکاسی و در شبکه های اجتماعی منتشر می‌کرد که بعد از یکی دو ماه اولین سفارش‌مان را تحویل گرفتیم و با درآمد آن توانستیم مواد اولیه بیشتری را خریداری کنیم.

وی بیان می کند: رفته رفته فروش‌مان بیشتر شد و دیگر از پس سفارش‌ها برنمی‌آمدیم، همسرم پیشنهاد داد کار گلدروزی را که بیشترین وقت را از ما می‌گرفت برون سپاری کنیم و به کمک یکی از آشنایان در روستاهای اطراف شیروان کلاس‌های گلدوزی را برگزار کردیم و تعداد زیادی از زنان را به صورت رایگان آموزش دادیم.

این بانوی کارآفرین خراسان شمالی با اشاره به اینکه سپس از بین آن‌ها افرادی که نمره قبولی را کسب کرده بودند، انتخاب کردیم، می‌افزاید: این افراد سفارش‌های جدید را انجام می‌دادند و در قبال آن‌ها دستمزد می‌گرفتند و به این ترتیب من و همسرم وقت بیشتری داشتیم تا روی طراحی‌ها، تولید، محتوا و تنوع محصول کار کنیم و به این ترتیب رفته رفته تعداد فروش بالاتر رفت و ما مجبور شدیم قسمت‌های بیشتری از کار را برون سپاری کنیم، به طوری که الان دیگر فقط مدیریت افراد با ماست.

وی تصریح می کند: در طول این مدت که از شروع کسب و کار ما می‌گذرد، محصولات ما تقریبا به تمام کشور ارسال می‌شود، ما با گالری‌های مختلفی کار می‌کنیم که محصولات ما را برای مشتری‌هایشان عرضه می‌کنند، علاوه بر آن محصول به کشورهایی همچون کاناد، آمریکا، کویت و آلمان چه به صورت عمده و به چه به صورت تک، صادرات داشته ایم و بخش زیادی از مشتری‌های ما خرید مجدد داشته اند که این امر نشان دهنده رضایت مشتری‌هاست.

وی ادامه می دهد: در حال حاضر ۴ نفر به جز ما در کارگاه مرکزی کار می‌کنند و بیش از ۸۰ نفر نیز به صورت کار در منزل مشغول به فعالیت هستند.

عبدی با اشاره به اینکه کسب و کار ما به نوعی کسب و کار خانگی است، بیان می‌کند: بیشتر زنانی که با ما کار می‌کنند یا سرپرست خانوار هستند یا واقعا وضع مالی بدی دارند و تعدادی از آن‌ها نیز همسرانشان یا بیکارند و یا اعتیاد دارند و حتی در فقیرترین روستاهای شیروان مستاجر هستند و یک خانه روستایی ندارند و ما سعی کردیم به تعدادی از آن‌ها از درآمد مجموعه وام قرض الحسنه اعطا کنیم و مبلغ اقساط آنها را ماهانه از دستمزدشان کم کنیم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به شرایط بازار میزان فروش ما کاهش یافته است، اما اگر تسهیلاتی به ما ارائه شود می‌توانیم کار را توسعه دهیم. ما در حوزه تولید رومیزی، روتختی و ... فعال هستیم و می‌توانیم در حوزه تولید لباس گلدوزی شده نیز وارد شویم اما این کار نیاز به ایجاد کارگاه و خرید تجهیزات همچون چرخ خیاطی است اما منابع مالی کافی را نداریم و بارها برای اخذ تسهیلات مراجعه کردیم اما تاکنون موفق به دریافت آن نشده ایم.

ب

کسب و کاری که جرقه آن از سر بی پولی بود

اکرم علی نیا یکی دیگر از زنان کارآفرین خراسان شمالی در حوزه صنایع غذایی در گفت و گو با ایسنا ادامه می‌دهد: در سال ۷۷ ازدواج کردم و دارای دو فرزند پسر و یک فرزند دختر هستم و به خاطر محل سکونت همسرم مجبور شدم ۱۱ سال در یکی از روستاها با کمترین امکانات زندگی کنم و به خاطر روحیه ای که داشتیم (سختی پذیری و شادابی) با جان دل آفتاب سوزان، گرما و سرمای کار کشاورزی در باغ را قبول کردم.

وی می‌افزاید: در سال ۹۱ در طرح ترویجی جهاد کشاورزی شرکت کردم و انگور یاقوتی را در یک هکتار کشت کردم اما متاسفانه این انگور بازار فروش چندانی نداشت.

وی بیان می‌کند: در فاصله زمانی یک سال، دختر و یکی از پسرهایم ازدواج کردند و از لحاظ مالی با مشکل مواجه شدیم و در همان زمان بود که توسط دفتر تسهیل گیری که در محله ما برپا بود به صندوق کارآفرینی امید معرفی و توانستم وام دریافت و کسب و کار خود را شروع کنم.

وی با بیان اینکه اولین جرقه کسب و کار من از سر بی پولی بود، اظهار می‌دارد: روزی مقداری برگ انگور جمع کرده بودم، و یک خانمی که برگ انگور را میان همسایگانم دست فروشی می‌کرد از من درخواست کرد که برگ‌ها را به او بفروشم و در آن روز (چهار سال پیش) ۱۰۰ هزار تومان کاسبی کردم.

علی نیا ادامه می‌دهد: دیدم کار خوبی است شروع به جمع کردن برگ انگور از باغی کردم که ۱۱ سال زحمت آن را کشیده بودم و زمانی که اهالی روستا دیدند که از محل جمع آوری انگور درآمد دارم آن‌ها نیز شروع به جمع کردن انگور کردند و از من خواستند تا برگ‌های آن‌ها را نیز بفروشم که مقدار برگ‌های جمع شده از روزی ۲۰ کیلوگرم به روزی ۷۰۰ کیلوگرم رسید و برگ‌های انگور جمع آوری شده را تحویل میدان میوه و تره بار می دادم که برای من بفروشند.

وی با اشاره به اینکه هر سال ۱۲ تن انگور یاقوتی از باغ خودم برداشت می کردم اما اگر این نوع انگور بیشتر از دو روز باقی می‌ماند کپک می زد و خراب می‌شد، بیان می‌کند: به همین دلیل تصمیم بر این گرفتم تا آن را تبدیل به شیره کنم و در سال گذشته حدود ۲ تن شیره انگور تولید و به فروش رساندم.

وی تاکید می کند: کار طی ۳ سال به روال افتاد و در حال حاضر محصول باغ خودم را به چندین برابر تازه خوری به فروش می‌‎رسانم، زمان چیدن انگور، ۳۵ زن برای من فعالیت می‌کنند و محصولات ما فقط به فروش برگ انگور و تولید و فروش شیره انگور محدود نیست در فصل بهار پخت و فروش کیک و شیرینی و در فصل پاییز، تولید ترشی و عرقیجات و همچنین پاک کردن زعفران را داریم.

وی خاطرنشان می‌کند: میزان تولید انگور در خراسان شمالی خیلی زیاد است و چرا باید این محصول فقط تازه خوری شود، چرا نباید یک واحد تولیدی برای فرآوری این محصول در استان ایجاد نشود؟

پرداخت ۸۳۸ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی

خوش آیینه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی همچنین در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نقش تسهیلات در توسعه مشاغل به ویژه مشاغل خانگی، اظهار می‌دارد: ۱۴۸۶میلیارد ریال اعتبار مشاغل خانگی به استان ابلاغ شد که تاکنون ۸۳۸ میلیارد ریال به متقاضیان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان می‌کند: این میزان تسهیلات به مجریان ۶۰۴ طرح پرداخت شد که میزان اشتغال آن ۱۱۰۰ نفر گزارش شده است.

می افزاید: تسهیلات مشاغل خانگی با عاملیت بانک‌های ملی، ملت، صادرات، تجارت، مهر ایران، رسالت، رفاه کارگران، پست بانک، سپه و توسعه تعاون پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha