• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404021006913
  • خبرنگار : 71415

واکنش پیشگیرانه سازمان ملل به احتمال کاهش بودجه توسط ترامپ

واکنش پیشگیرانه سازمان ملل به احتمال کاهش بودجه توسط ترامپ

سازمان ملل با پیش‌بینی کاهش سهم مالی آمریکا از بودجه این نهاد با حضور دوباره دونالد ترامپ، از نهادهای زیرمجموعه خود خواسته است برنامه‌هایی برای کاهش هزینه‌ها تدوین کنند؛ از جمله با جابجایی کارکنان از شهرهای پرهزینه‌ای مانند نیویورک و ژنو به شهرهای ارزان‌تر.

به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» از صدور این دستور از سوی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، بعد از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا خواستار بازبینی در بودجه آمریکا در این سازمان شد، خبر داده است.

این دستورات در یک یادداشت ۲ صفحه‌ای که تاریخ آن به ۲۵ آوریل باز میگردد، درج شده که از سوی دفتر گوترش برای روسای همه نهادهایی که مستقیما به او گزارش می‌دهند، ارسال شده است. در این یادداشت، روز ۱۵ مه به عنوان ضرب‌الاجل ارائه تمامی پیشنهادات برای کاهش بودجه تعیین شده تا بعدا آنها را به سند بودجه ۲۰۲۶ اضافه کنند.

در یادداشت مذکور ذکر شده است: «ماموریت شما این است که هر تعداد از کارکنانی که منتقل کردن آنها به مکان‌های کم‌هزینه‌تر موجود ممکن باشد شناسایی کنید یا در غیر این صورت آنها را در صورتی که به عنوان پست‌های اضافه بر سازمان یا ناکارآمد شناخته شوند کاهش داده یا حذف کنید.»

ترامپ در ماه فوریه دستوری اجرایی را امضا کرد که در آن خواستار بازبینی در تمامی روابط آمریکا با سازمان ملل یا بودجه‌های آمریکا به این سازمان شده بود. ترامپ تاکنون واشنگتن را از چندین نهاد وابسته به سازمان ملل شامل نهادهای مربوط به حقوق بشر، حق باروری زنان، تغییرات آب وهوایی، کمک به فلسطین و سلامت جهانی خارج کرده است. ترامپ همچنین در دور اول ریاست جمهوری خود سهم آمریکا در بودجه برنامه‌های صلحبانی سازمان ملل را کاهش داده بود.

روز سه‌شنبه سه مقام بلندپایه سازمان ملل گفتند تدابیر کاهش هزینه درج شده در این یادداشت باعث غافلگیری نهادهای وابسته به سازمان ملل شد چون مافوق انتظار آنها بود. این مقام‌ها که نامشان را فاش نساختند گفتند آنها عمدتا این دستور گوترش را به عنوان تدارک دیدن سازمان ملل برای کاهش‌ هزینه‌های بیشتری که ترامپ به طور بالقوه اعمال می‌کند و پیشدستی کردن به منظور محافظت کردن از سازمان در برابر ضربه مالی پیش رو می‌دانند.

به نوشته نیویورک تایمز اما مقام‌های سازمان ملل گفتند تنها یکی از اهداف این کاهش بودجه دستور داده شده از سوی گوترش پاسخ به اقدامات ترامپ بوده و یک انگیزه دیگر آن تطبیق پیدا کردن با مجموعه‌ای از مشکلات مالی اعم از کاهش یا قطع کمک‌های مالی از سوی اهداکنندگان عمده‌ای همچون آمریکا و اروپا تا بحران در جریان پول نقد به دلیل خودداری دیگر اعضا در پرداخت به موقع و کامل سهم سالانه خود به بودجه سازمان است.

گوترش روز ۱۲ مارس ابتکار عملی تحت عنوان UN۸۰ که به دلیل هشتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل اینطور نامگذاری شد اعلام کرد که موضوع آن ارائه تدابیری برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها و ارتقای کارآمدی در سراسر سازمان است.

گوترش در زمان صدور این اعلامیه گفت: «ما در زمانه پیش‌بینی‌ناپذیری و بی‌اطمینانی شدیدی به سر می‌بریم. منابع در تمامی حوزه‌ها در حال ریزش هستند و از خیلی وقت پیش نیز درگیر این روند بوده‌اند.»

او همچنین بیان کرد: «کاهش بودجه‌های اعطایی از جانب آمریکا و کشورهای دیگر به سازمان ملل طبیعتا نهادهای ارائه دهنده خدمات را مجبور به کاستن از تعداد کارمندانشان و اندازه خود و حذف تعداد زیادی از فعالیت‌ها کرده است.»

«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل اظهار کرد یادداشت اعلام شده در تاریخ ۲۵ آوریل یکی از نتایج ابتکار عمل UN۸۰ بوده است.

«ریچارد گووان» مدیر سازمان ملل برای گروه بحران بین‌الملل اظهار کرد هر چند که سازمان ملل این دست اقدامات را به عنوان اصلاحات داخلی سازمان جلوه می‌دهد اما در واقعیت این اقدامات در نتیجه فشارهای دولت ترامپ و نگرانی از این دولت روی می‌دهند.

گووان در مصاحبه‌ای گفت: «کاهش بودجه‌هایی که آمریکا اعلام کرده و ابعاد و میزان این کاهش‌ها واقعا باعث شوکه شدن سازمان ملل شده است. بنا بر این گوترش صادقانه در حال شتاب کردن برای تطبیق یافتن با یک وضعیت بسیار بد است.»

آمریکا بزرگترین ارائه‌کننده پول به بودجه سازمان ملل است به نحوی که سهم آمریکا در بودجه این سازمان حدود ۲۵ درصد از کل این بودجه برآورد می‌شود. این سهم در سال ۲۰۲۴ به حدود ۳.۶ میلیارد دلار رسید که صرف هزینه‌های اداری و ماموریت‌های صلحبانی سازمان ملل شد. آمریکا همچنین منابع مالی به نهادهای مختلف دیگر سازمان ملل در حوزه امداد بشردوستانه ارائه می‌کند. در سال ۲۰۲۲ ایالات متحده مجموعا ۱۸ میلیارد دلار پول را به کلیت سازمان ملل و نهادها و ماموریت‌های دیگر مرتبط با آن ارائه کرده بود.

انگلیس، هلند و سوئد نیز اخیرا به اعمال کاهش شدید در کمک‌های بین‌المللی خود از جمله برای سازمان ملل به این بهانه که پولهایشان را متمرکز بر نیازهای داخلی و سیاست‌های دفاعی کنند پرداختند. چین نیز که یکی دیگر از تامین‌کننده مهم بودجه سازمان ملل است به طور سنتی بودجه اهدایی خود به برنامه‌هایی که با منافعش همخوانی داشته باشند را افزایش داده است.

به گفته گووان، سازمان ملل برآورد می‌کند در سال ۲۰۲۶ درگیر کاهش بودجه ۲۰ درصدی در نتیجه برنامه‌های کاهشی خواهد شد  که به این ترتیب باعث از دست رفتن میلیاردها دلار پول می‌شود.

برخی نهادها شامل یونیسف و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفتند که خودشان به نوبه خود و مجزای از دستورات گوترش، شروع به بررسی برای کاهش هزینه کرده‌اند.

یک مقام ارشد در یونیسف بیان کرد این سازمان برای سال ۲۰۲۶ کاهش بودجه ۲۰ درصدی را پیش‌بینی کرده است. به گفته این مقام یونیسف همچنان در نظر دارد که بخش قابل توجهی از کارمندانش را از مقر نیویورک به مقری در والنسیای اسپانیا منتقل کند. او اضافه کرد که هدف از این اقدام این است که تضمین شود هرگونه کمبود بودجه کمترین تاثیر را بر برنامه‌های خدمات‌دهی به کودکان بگذارد.

یونیسف بودجه خود را از طریق پول‌های اهدایی کشورهای عضو، بخش خصوصی و پول‌های اهدایی انفرادی تامین می‌کند. این نهاد سهمی از بودجه کلی سازمان ملل نمی‌برد.

گوترش ماه گذشته میلادی حتی قبل از آنکه یادداشت جنجالی ۲۵ آوریل را ارسال کند گفت صندوق جمعیت سازمان ملل که متمرکز بر حق باروری و سلامت زنان است قصد دارد کل فعالیت‌های خود را از نیویورک به نایروبی کنیا منتقل کند.

«تام فلچر»، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل ماه جاری میلادی خطاب به کارمندان تحت امر خود گفت که نهاد او فعالیت‌هایش در چند کشور را کاهش داده، استخدام نیرو را معلق کرده، محدودیت‌هایی برای سفر اعمال کرده و تعداد کارمندان را ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha