اسماعیل احمدی امروز (۱۰ اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: این منطقه با پتانسیلهای بینظیر در حوزه گردشگری، هنر، میراث فرهنگی و اقتصاد فرهنگی میتواند نقشی کلیدی در توسعه منطقهای و ملی ایفا کند، اما نیازمند برنامهریزی، حمایت و تبلیغات گسترده است.
وی بیان کرد: مریوان با تاریخ چند هزار ساله و طبیعت بکر و غنی و میراث فرهنگی بینظیر هنوز به اندازه ظرفیتهایش شناخته شده نیست، اگرچه در چند سال اخیر پیشرفتهایی در معرفی این منطقه صورت گرفته است، اما همچنان جای کار بیشتری دارد که این منطقه بتواند در سطح ملی و بینالمللی جایگاه واقعی خود را بیابد.
احمدی افزود: تلاشها برای ساخت تندیس ماموستا قانع، بنا به دلایل مختلف تحقق نیافت، اما با هنر و ذوق هنرمندانی چون هادی ضیاالدینی این آرزو به واقعیت پیوسته است. این تندیس، اکنون تبدیل به یک نماد فرهنگی و محلی شده است و پاتوق دوستداران تئاتر خیابانی است، جایی که هفتگی میزبان نمایشهای فرهنگی و هنری است و نقش مهمی در تقویت هویت فرهنگی مردم دارد.
فرماندار مریوان خاطرنشان کرد: مریوان از نظر ذخیرهگاههای فرهنگی و هنری کمنظیر است، این منطقه در قالب برنامههای مختلف فرهنگی و هنری، سبکهای متفاوت و متنوعی دارد که هر کدام میتوانند به عنوان یک قابلیت مهم جذب گردشگر و توسعه فعالیتهای اقتصادی فرهنگی مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
وی بیان کرد: مراکز مختلف از جمله مرکز تحقیقات میراث فرهنگی، بیش از ۶۰۰ نقطه باستانی و تاریخی را در این منطقه شناسایی کردهاند که قابلیت ثبت ملی و جهانی دارند، این ظرفیتهای باستانی و فرهنگی میتواند نقطه شروعی برای توسعه صنعت گردشگری فرهنگی و تاریخی در مریوان باشد.
اسماعیل احمدی افزود: پژوهشهای انجامشده نشان میدهد که کوماسی، منطقهای بکر و دستنخورده است که در حال حاضر در حال توسعه زیرساختهای عمرانی و تسهیل رفتوآمد گردشگران است که این منطقه، یکی از جواهرات منطقه مریوان است که میتواند مقصدی مهم برای گردشگری طبیعت و ماجراجویی باشد.
وی ادامه داد: فاصله مریوان از مرزهای مهم و آزادراههای بینالمللی، آن را به یک نقطه استراتژیک اقتصادی و مرزی تبدیل کرده است و برنامههای راهبردی دولت، تمرکز بر توسعه مرزهای مرزی و رونق اقتصادی منطقه را نشان میدهد که آیندهای روشن در انتظار مریوان است.
احمدی بیان کرد: مریوان، با تمام ظرفیتهای فرهنگی، طبیعی و تاریخیاش، نیازمند توجه و حمایت جدی است تا بتواند جایگاه واقعی و نقش کلیدی خود در توسعه منطقهای و ملی را به دست آورد، اجرای برنامههای جامع، تبلیغات گسترده، و سرمایهگذاری در میراث فرهنگی میتواند این منطقه را به یکی از قطبهای مهم گردشگری و فرهنگ کشور بدل کند و اقتصاد محلی و منطقهای را متحول سازد.
انتهای پیام
نظرات