• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۰:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404021107600
  • منبع : نمایندگی اصفهان

استاندار اصفهان:

۷۰ درصد از سنگ فرآوری شده کشور سهم اصفهان است

۷۰ درصد از سنگ فرآوری شده کشور سهم اصفهان است

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان گفت: بیش از ۷۰ درصد از سنگ فرآوری شده کشور در اصفهان تولید می‌شود.

مهدی جمالی‌نژاد، امرئز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در همایش ملی صنعت سنگ که در دانشگاه آزاد خمینی‌شهر برگزار شد، با اشاره به اینکه ایران با دارا بودن حدود هشت میلیارد تن ذخیره سنگ، نزدیک به یک چهارم ذخایر جهانی این ماده معدنی را در اختیار دارد، اظهار کرد: کشورمان از نظر تنوع رنگ سنگ‌های تزئینی رتبه نخست جهان را داراست و سنگ‌هایی مانند تراورتن قرمز و زرد آذرشهر در جهان بی‌نظیر هستند.

وی افزود: تعداد معادن فعال ۱۲۰۰ واحد است که برای ۲۵۰۰ پروانه بهره‌برداری صادر شده است.

استاندار اصفهان با اشاره به واحدهای سنگ‌بری ادامه داد: از ۲۸۴۵ واحد ۴۸ درصد آن‌ها در اصفهان مستقرند و سهم اصفهان ۷۰ درصد از سنگ فرآوری شده کشور است.

جمالی‌نژاد اضافه کرد: تعداد شش هزار واحد سنگبری در سراسر کشور داریم که تعداد ۳۰۵۰ معدن فعال آن در سطح استان اصفهان مستقر و حدود ۷۰۰ معدن‌دار اصفهانی در سطح کشور فعالند.

وی بیان کرد: بیشترین تمرکز واحدهای سنگ‌بری در شهرک صنعتی محمودآباد با ۸۹۲ واحد، دولت‌آباد ۱۳۰ واحد، نجف‌آباد ۲۵۰ واحد و سپس در شهرستانهای خمینی‌شهر، کاشان، مورچه‌خورت، شهرضا است.

استاندار اصفهان اضافه کرد: در زمینه ماشین‌آلات تولید ۹۰ درصد دستگاه‌های مورد نیاز صنعت در داخل با کیفیت اروپایی تولید می‌شود.

جمالی‌نژاد بیان کرد: یکی از چالش‌های اساسی فرسودگی ماشین‌آلات معدنی با عمر بیش از ۳۰ سال و راندمان پایین است.

وی اضافه کرد: صادرات ۷۰ درصدی سنگ به صورت خام با قیمت متوسط ۱۱ دلار در مقابل قیمت جهانی ۳۹ دلار  به فروش می‌رسد و این در حالی است که  دولت باید توجه بیشتری به زیرساخت‌های معدنی و تخصیص درآمدهای صادراتی داشته باشد.

استاندار اصفهان گفت: وجود بازار یک میلیارد نفری در کشورهای همسایه فاقد صنعت سنگ یک پتانسیل برای کشور است و امکان تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای سنگ با توجه به وجود مراکز علمی و صنعتی در اصفهان امکان‌پذیر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، وی اضافه کرد: با برنامه‌ریزی چهارساله و استفاده از فناوری‌های نوین می‌توان از فرصت‌های بی‌نظیر این صنعت بهره برد.

جمالی‌نژاد گفت: در حال حاضر کشورهای همسایه مانند عربستان، قطر، امارات، عراق، عمان، سوریه، ازبکستان، روسیه، ترکمنستان با بیش از یک میلیارد جمعیت از واردکنندگان سنگ در دنیا هستند و هیچ کدام از آن‌ها دارای صنعت سنگ و منابع سنگی نیستند و بهترین فرصت استفاده در یک برنامه چهار ساله می‌تواند کشور ما را تبدیل به یک ظرفیت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha