• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404021107665
  • خبرنگار : 50160

مدیرکل گمرک استان اعلام کرد:

ترکیه مقصد نخست کالاهای صادراتی زنجان شد

ترکیه مقصد نخست کالاهای صادراتی زنجان شد

ایسنا/زنجان  مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی از گمرک زنجان، بیش از ۷ برابر میانگین کشوری است.

زین‌العابدین گنج‌خانلو امروز (پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت) در جلسه توسعه صادرات استان زنجان، با اشاره به عملکرد تجارت خارجی استان در سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته، مجموع صادرات قطعی از گمرکات استان به ارزش یک میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار و با وزن ۲۱۱ هزار تن انجام شده است. این آمار نسبت به سال ۱۴۰۲، افزایش ۳۱ درصدی در ارزش و کاهش ۱۰ درصدی در وزن صادرات را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: میانگین رشد ارزش صادرات کشور در این مدت ۱۵.۶ درصد بوده که عملکرد استان زنجان حدود دو برابر این رقم است. همچنین میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی از گمرک استان ۲٬۹۰۶ دلار ثبت شده، در حالی که این عدد در سطح کشور تنها ۳۸۰ دلار است.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به اقلام عمده صادراتی استان گفت: بیشترین سهم ارزشی صادرات استان در سال ۱۴۰۳ مربوط به شمش روی با ۵۴.۵ درصد بوده است. پس از آن، ترانسفورماتور و متعلقات با ۲۷.۱۳ درصد و انواع مقاطع فلزی با ۴.۸ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

او افزود: در میان اقلام صادراتی، کاغذ تسلاینر با ۳۹ درصد رشد ارزش و ۲۵۵ درصد افزایش وزنی بیشترین رشد را داشته و صادرات ترانسفورماتور نیز با رشد ۱۰۵ درصدی ارزش و ۴۶ درصدی وزن همراه بوده است.

گنج‌خانلو در خصوص بازارهای صادراتی استان، توضیح داد: در سال گذشته، کشور ترکیه با رشد ۴۲۴ درصدی در صدر فهرست مقاصد صادراتی استان قرار گرفت. پس از آن، عراق ۲۶.۹ درصد، امارات ۷ درصد، ترکمنستان ۷ درصد و آذربایجان ۲.۴ درصد قرار دارند.

وی افزود: رتبه گمرک زنجان از نظر ارزش صادراتی در جایگاه بیستم و از نظر وزن در جایگاه ۵۶ بین گمرکات کشور قرار گرفت. در بخش واردات قطعی نیز در سال ۱۴۰۳، در مجموع ۴۷۷ میلیون دلار کالا به وزن ۳۵ هزار تن از طریق گمرک استان وارد شد. این رقم نشان‌دهنده کاهش ۱۲ درصدی در ارزش و افزایش ۱ درصدی در وزن نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

گنج‌خانلو ادامه داد: در میان اقلام وارداتی، خمیر چوب و کاغذ با ۲۰.۵ درصد سهم ارزشی، تجهیزات تولیدی با حدود ۱۳ درصد و الیاف و نخ‌ها بیشترین سهم را داشتند. ترکیه با ۴۸.۴ درصد سهم ارزشی، امارات متحده عربی با ۱۸ درصد و سپس آلمان و سوئیس، عمده‌ترین کشورهای مبدأ واردات به استان زنجان بوده‌اند.

جعفری درباره مجموع تجارت خارجی استان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، مجموع صادرات و واردات از گمرک استان به یک میلیارد و ۴۵ میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل، ۱۳ درصد رشد در ارزش و ۱۶ درصد افزایش در وزن داشته است. این یکی از بی‌سابقه‌ترین رکوردهای ثبت‌شده در تجارت خارجی استان محسوب می‌شود.

وی افزود: در فروردین ۱۴۰۴، میزان صادرات استان ۳۴ میلیون دلار با وزن ۱۳ هزار تن و واردات ۳۳ میلیون دلار با وزن ۱۲ هزار تن بوده است. این آمار نشان‌دهنده رشد ۱۰ درصدی در وزن صادرات و ۳۷.۵ درصد رشد در ارزش واردات است.

مدیرکل گمرک استان گفت: با توجه به افزایش ۵۰۰ تومانی نرخ مبنای ارز گمرکی که به حدود ۶۹ هزار تومان رسیده، پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده شاهد تأثیراتی بر روند ارزش‌گذاری کالاها و محاسبه حقوق و عوارض گمرکی باشیم.

مدیرکل گمرک استان زنجان خبر داد: صادرات استان بر مبنای مبدا تولید، به ۶۷۳ میلیون دلار رسید و تراز تجاری مثبت ۴۲ میلیون دلاری ثبت شد.

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت (صمت) زنجان با اشاره به آمار صادرات استان در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: صادرات استان زنجان بر مبنای مبدأ تولید در سال گذشته، به ۶۷۳ میلیون دلار و وزن ۶۶ هزار تن رسید که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۱۷ درصد رشد در ارزش و ۲۵ درصد رشد در وزن داشته‌ایم.

امیرعلی مسیبی گفت: صادرات ثبت‌شده از طریق گمرک استان نیز در سال گذشته ۶۱۳ میلیون دلار بوده است. با توجه به هدف‌گذاری وزارت صمت برای استان به میزان ۶۱۹ میلیون دلار، خوشبختانه توانستیم ۱۰۹ درصد از هدف صادراتی را محقق کنیم.

وی با اشاره به مصوبه کارگروه توسعه صادرات استان افزود: در این کارگروه هدف‌گذاری صادرات ۵۴۰ میلیون دلاری برای سال ۱۴۰۳ تعیین شده بود که عملکرد ما بر مبنای گمرک، با ثبت ۶۱۳ میلیون دلار صادرات، ۱۱۳ درصد تحقق را نشان می‌دهد. این موفقیت نتیجه هماهنگی بین دستگاه‌های اقتصادی استان و تلاش بی‌وقفه همکاران گمرک است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت (صمت) زنجان گفت: در سال گذشته، کالاهای استان به ۵۵ کشور جهان صادر شده‌اند و ۸ کشور جدید نیز به فهرست بازارهای هدف افزوده شده است که نشان‌دهنده توسعه جغرافیای صادراتی استان است.

وی با اشاره به تنوع کالاهای صادراتی استان گفت: در سال ۱۴۰۳، ۴۱ قلم کالای جدید به سبد صادراتی استان اضافه شد. این تنوع، نویددهنده کاهش وابستگی به یک یا دو محصول خاص و افزایش پایداری صادرات است. امیدواریم در سال جاری نیز با همین رویکرد، شاهد افزایش سهم کالاهای متنوع در صادرات باشیم.

مسیبی در ادامه گفت: در سال گذشته، تراز تجاری استان زنجان مثبت ۴۲ میلیون دلار ثبت شده است. بیش از ۹۵ درصد واردات استان شامل مواد اولیه، ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید بوده که نقش مهمی در پشتیبانی از واحدهای تولیدی استان داشته‌اند.

او افزود: با وجود کاهش ۱۲ درصدی در ارزش واردات، به دلیل افزایش وزن واردات و تمرکز بر کالاهای ضروری، همچنان واردات استان هدفمند بوده است. این روند با سیاست‌های کنترل ارزی و مدیریت ارزش کالاهای وارداتی هماهنگ است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت (صمت) زنجان همچنین از رشد ۲۱۷ درصدی صدور کارت بازرگانی در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: در مجموع، ۳۰۱ کارت جدید صادر و تعداد کل کارت‌های بازرگانی فعال استان به ۹۷۴ مورد رسیده است. تمدید کارت‌ها نیز با رشد ۶۵ درصدی همراه بوده است.

وی با اشاره به برنامه‌های سال جاری گفت: سازمان توسعه تجارت ایران، برای استان زنجان در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری صادرات ۷۵۸ میلیون دلاری را اعلام کرده است. این عدد بر اساس رشد ۲۳ درصدی عملکرد کشور و سهم استان تعیین شده است. اما با توجه به ظرفیت‌ها و تأکید استاندار، برنامه‌ریزی برای تحقق صادرات یک میلیارد دلاری در دستور کار قرار دارد.

مسیبی افزود: امیدواریم با همکاری دستگاه‌های اجرایی، رفع مشکلات فعالان اقتصادی، به‌ویژه در حوزه‌هایی چون تأمین برق، و حمایت وزارت‌خانه‌های مربوطه، بتوانیم به این هدف بزرگ دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha