علی خضریان جمعه ۱۲ اردیبهشت که به همراه چند عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی و شهرستان آمل از سایت زباله عمارت آمل بازدید میکرد به خبرنگار ایسنا، گفت: در بازدید از سایت زباله شهرستانهای آمل و بابل، کم کاری مدیران مازندرانی و حتی ملی مرتبط با مدیریت پسماند برای فاجعه زباله دراین دو شهرستان کاملا مشهود است.
وی افزود: آنچه که مشخص است روش کار غلط چند دهه گذشته در مدیریت پسماند زباله در شهرستانهای آمل و بابل و کل مازندران است که این وضعیت را اکنون در این استان به مرز فراتر از هشدار نگران کننده زیست محیطی تبدیل کرده است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، علت اصلی رسیدگی نشدن به موضوع پسماند زباله درمازندران را ترک فعل بسیاری از مدیران گذشته اعلام و اضافه کرد: به غیر از این علت، باید به طور جدی و ویژه این موضوع توسط دستگاه قضایی رسیدگی و به جرایم خاطیان این پیامد فاجعه بار رسیدگی شود.
خضریان با اشاره به اینکه آنچه که امروز برای مجلس در اولویت است، کمک به دولت و شهرداریها در مازندران برای پایان دادن به موضوع ابرچالش زباله دراین استان است، تصریح کرد: انتظار و توقع مجلس، ورود جدی دولت برای تعیین تکلیف مدیریت پسماند درمازندران به منظور حفظ محیط زیست این خطه از شمال کشور است.
وی در ادامه با اشاره به بودجهای که درمجلس برای مدیریت پسماند پیشبینی شده، افزود: امیدوارم با اختصاص هرچه سریعتر بودجه ملی برای مدیریت پسماند زباله مازندران، اقدامات موثر و پایدارتری در حوزه زیست محیطی در مازندران انجام دهیم.
سرپرست فرماندهی ویژه آمل هم دراین بازدید با اشاره به اینکه انباشت زباله درمحل دفن عمارت این شهرستان در۳۰ کیلومتری جنوب آمل مربوط به چهار دهه گذشته تاکنون است، گفت: موضوع اشباع شدن دفن سنتی زباله در محل عمارت آمل فراتر از یک معضل زیست محیطی و حتی در حال تبدیل شدن به فاجعه انسانی در شهرستان است.
مصطفی سوادکوهی افزود: با تاکید استاندار مازندران، مقرر شد برای برطرف شدن مشکل انباشت زباله و جانمایی مکان جدید برای مدیریت پسماند شهرستان آمل، تا سه ماه مکان جدیدی در سطح شهرستان انتخاب و مراحل ساخت کارخانه زبالهسوز شهرستان اجرایی شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، عمارت زباله که یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی مازندران به شمار میرود در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر آمل و در مسیر جاده هراز قرار دارد.
قصه طولانی سایت زباله عمارت بیش از یک دهه است که سر زبانها افتاده و در خبرها مرور میشود. کوه بزرگی از زباله در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر آمل که حدود چهار دهه است روز به روز قامتش بلندتر و حجم زبالههای انباشت شدهاش بیشتر میشود.
اواخر تیرماه بود که محل دفن زباله عمارت شهرداری آمل که در چند دهه اخیر با زبالههای پلاستیکی، شیشه و دیگر اشیای دور ریختنی انباشت شده بود دچار آتشسوزی شد.
کوه زباله عمارت آمل در نزدیکی مخزن و دریاچه پشت سد درحال ساخت هراز قرار گرفته و این نگرانی وجود دارد که پس از آبگیری سد هراز شیرابههای عمارت به دریاچه سد نفوذ کند.
اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران هم هشدار داده که شرط این نهاد برای ساخت سد هراز دو سال قبل از آبگیری سایت زباله است که باید تعیین تکلیف شود.
رئیسجمهور شهید آیتالله رییسی -چهارم آبان سال ۱۴۰۲ در چهارمین جلسه «پیگیری ویژه رفع مشکلات تولید» که در نهاد ریاست جمهوری برای تعیین تکلیف مرکز انبار زباله آمل برگزار شده بود، مهلت ۱۵ روزه تعیین و تاکید کرده بود، فعالیت عمارت باید متوقف شود.
ازآن زمان تا به امروز مکان جدیدی از سوی وزارت کشور در اختیار شهرداری برای انجام مدیریت پسماند زباله این شهر قرار نگرفته است.
بنابر آمارهای رسمی از بیشتر از ۴۰ سال پیش تاکنون روزانه بیش از ۲۵۰ تن زباله از شهرها و روستاهای اطراف در این منطقه تلنبار میشود.
انتهای پیام
نظرات