• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404021308754
  • خبرنگار : 71480

فعال سیاسی:

لفاظی‌مقامات آمریکایی بر مذاکرات تاثیرنمی‌گذارد

لفاظی‌مقامات آمریکایی بر مذاکرات تاثیرنمی‌گذارد

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه ایران بر حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای پافشاری دارد، گفت: وقتی در میانه مذاکرات، تحریم‌ها افزوده می‌شود، باید در نیت طرف مقابل شک کرد.

سیدافضل موسوی در گفت‌و گو با ایسنا، درباره روند مذاکرات ایران ‌و آمریکا اظهار کرد: روند مذاکرات خوب و امیدوارکننده بود، ولی طرف آمریکایی بر دشمنی خود با ایران افراط کرد. آمریکا دوست ما نیست ولی دشمنی هم حدی دارد. وقتی مذاکرات در حال انجام است، آمریکا تحریم‌ها را افزایش داده و ایران را تهدید می‌کند. این رویکرد موجب می‌شود که جو بی‌اعتمادی بیشتر شده و تاثیر منفی بر روند مذاکرات داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر آمریکا دست از این رویکرد بردارد، مذاکرات می‌تواند زودتر به نتیجه برسد و توافق حاصل شود، ولی با ادامه این روند معلوم نیست که سرانجام مذاکرات چه خواهد شد. اگر قرار است تحریم‌ها افزوده شود، چرا مذاکره می‌کنیم؟ ما مذاکره می‌کنیم تا تحریم‌ها برداشته شود، ولی وقتی در میانه مذاکرات، تحریم‌ها افزوده می‌شود،  باید در نیت طرف مقابل شک کرد.

این فعال سیاسی درباره لفاظی‌های تحریک‌کننده مقامات آمریکایی خاطرنشان کرد: این لفاظی‌ها خیلی بر روند مذاکرات تاثیرگذار نیست، زیرا آنچه ملاک است، توافق مکتوب است. بالاخره آنها هم مسائل داخلی خود را داشته و برای محافل داخلی خود صحبت‌هایی می‌کنند که ما آنها را نباید مبنا قرار دهیم، ولی وقتی حرف تبدیل به تحریم و تهدید می شود، برای ایران غیرقابل تحمل است.

موسوی با بیان اینکه براساس NPT ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد، افزود: ایران بر این مساله مهم و حیاتی در مذاکرات پافشاری دارد و براساس اخباری که از مذاکرات منتشر شده است، آمریکا هم حق غنی سازی ایران را پذیرفته است. حالا ممکن است حرف دیگری در محافل داخلی خود بزنند، ولی آنچه به صورت مکتوب در توافق قید می‌شود ملاک است نه حرف‌های خارج از روند مذاکرات. این نکته را هم باید در نظر گرفت، وقتی توافقی اولیه حاصل می‌شود نباید طرفین مواضع متناقضی نسبت به آنچه توافق کرده‌اند بگیرند، زیرا در این صورت ممکن است بر روند دستیابی به توافق نهایی تاثیر منفی بگذارد.

این فعال سیاسی در خصوص تاثیر توافق احتمالی ایران و آمریکا بر روابط ایران با جهان و ثبات منطقه، گفت: سازمان ملل و سایر کشورها بعد از برجام ایران را تحریم نکردند و آمریکا بود که ایران را تحریم کرد و اینگونه بر روابط ایران و دنیا تاثیر گذاشت. اکنون هم توافق احتمالی بر ثبات منطقه‌ای و ایجاد روابط عادی ایران با دنیا تاثیرگذار است. اگر آمریکا دست از تحریم و تهدید ایران بردارد، سایر کشورها با ما مشکلی ندارند و مسائل بانکی، مالی، بیمه، حمل و نقل و تجارت حل می‌شود و تاثیر مثبتی بر شرایط اقتصادی ایران خواهد گذاشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha