• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۰
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404021309186
  • خبرنگار : 71974

رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا خبر داد

پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی، فعال در حوزه انرژی‌های نو و آلاینده های نوظهور

پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی، فعال در حوزه انرژی‌های نو و آلاینده های نوظهور

رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی با اشاره به ورود پژوهشکده به حوزه‌های نوین گفت: ما در حوزه انرژی‌های نو نیز فعالیت داریم. به‌طور خاص روی پروژه‌هایی مانند آبگرم‌کن‌ها و آب‌شیرین‌کن‌های خورشیدی، ابرخازن‌ها و باتری‌های شارژ سریع کار کرده‌ایم. بسیاری از این پروژه‌ها به مرحله دانش فنی آزمایشگاهی رسیده‌اند و آماده ورود به مرحله نیمه‌صنعتی هستند.

نجمه یزدانفر، رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سابقه این پژوهشکده اظهار کرد: پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، نخستین پژوهشکده تخصصی جهاد دانشگاهی است که فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ آغاز کرده و در سال ۱۳۷۷ موفق به دریافت موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.

تمرکز بر تدوین دانش فنی مواد شیمیایی تحریمی

وی با بیان اینکه فعالیت‌های این پژوهشکده در چند حوزه اصلی متمرکز است، گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای فعالیت ما، پژوهش در حوزه تدوین دانش فنی مواد شیمیایی و طبیعی مورد نیاز کشور است؛ موادی که عمدتاً در فهرست تحریمی قرار دارند. در این راستا یا خود پژوهشکده فرایند تولید را ادامه می‌دهد، یا دانش فنی را به واحدهای تولیدی منتقل می‌کند.

تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی مواد شیمیایی

این مقام مسئول با اشاره به دیگر فعالیت‌های پژوهشکده افزود: تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی از جمله اقداماتی است که پس از تدوین دانش فنی انجام می‌شود. توسعه خطوط تولید در مقیاس صنعتی از جمله مهارتهای ماست و از این طریق، سعی در تامین نیاز بازار به مواد شیمیایی تحربمی داریم.

وی ادامه داد: برخی از این مواد شیمیایی، عمومی هستند و در صنایع تبدیلی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ برخی دیگر از منابع طبیعی تهیه می‌شوند و در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کاربرد دارند. همچنین بخشی از تولیدات ما شامل مواد شیمیایی های‌تک است که در صنایع بالادستی نفت و پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مشتریان خاص مانند شرکت‌های حفاری نفت دارند.

ورود به حوزه انرژی‌های نو

یزدانفر با اشاره به ورود پژوهشکده به حوزه‌های نوین گفت: ما در حوزه انرژی‌های نو نیز فعالیت داریم. به‌طور خاص روی پروژه‌هایی مانند آبگرم‌کن‌ها و آب‌شیرین‌کن‌های خورشیدی، ابرخازن‌ها و باتری‌های شارژ سریع کار کرده‌ایم. که نیاز آینده کشور با ورود به عرصه خودروهای برقی است. بسیاری از این پروژه‌ها به مرحله دانش فنی آزمایشگاهی رسیده‌اند و آماده ورود به مرحله نیمه‌صنعتی و تولید صنعتی هستند.

ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی با استانداردهای بین‌المللی

وی با تأکید بر نقش پژوهشکده در ارائه خدمات تخصصی اظهار کرد: آزمایشگاه‌های ما دارای گواهی استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵ هستند و به‌عنوان آزمایشگاه همکار سازمان‌های نظارتی همچون سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو، سازمان حفاظت محیط‌ زیست و سازمان حفظ نباتات فعالیت می‌کنند.

انتشار علمی و آموزشهای مهارتی در دستور کار

رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی ادامه داد: در کنار فعالیت‌های پژوهشی، تولیدی و خدمات تخصصی، ما در حوزه آموزش نیز فعال هستیم. دوره‌های آموزش مهارتی و کوتاه‌مدت برگزار می‌کنیم و همچنین دو نشریه علمی—یک نشریه علمی-پژوهشی فارسی و دیگری نشریه انگلیسی که تحت ISI نمایه می شود—منتشر می‌کنیم.

ارائه خدمات تخصصی اندازه‌گیری آلاینده های نوظهور؛ جدیدترین دستاورد پژوهشکده

در ادامه، یزدانفر درباره جدیدترین فعالیتهای پژوهشکده اظهار کرد: تیمهای پژوهشی و خدمات تخصصی پژوهشکده، به طور مداوم در حال افزایس دامنه فعالیتهای خود هستند،  انشالله به صورت سریالی و با جزئیات بیشتر محصولات دانش بنیان و توانمندیهای آزمایشگاهی شاخص پژوهشکده را معرفی خواهم نمود؛ اما اولین خبر تخصصی امسال مربوط به یکی از خدمات تخصصی شاخص ما در زمینه اندازه‌گیری دقیق برخی از ترکیبات سرطان زای موجود در مواد غذایی است که به‌زودی اطلاعات تکمیلی آن منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha