حجتالاسلام والمسلمین سید عباس تقوی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای هرمزگان، در گفتوگو با ایسنا، به نقش محوری این دفتر در ارتقای فضای علمی و معنوی دانشگاهها اشاره کرد.
وی با تأکید بر دو وجه ایجابی و سلبی وظایف دفتر نهاد، اظهار کرد: ما در دفتر نهاد، خود را خدمتگزار دانشگاهیان میدانیم و به عنوان نماینده علمی، معنوی و تهذیبی حوزه علمیه قم، خدمت به طالبان علم و حقیقت را وظیفه اصلی خود تلقی میکنیم.
نقشآفرینی نهاد رهبری در دانشگاهها؛ از تدوین محتوا تا توانمندسازی اساتید
حجتالاسلام والمسلمین تقوی، حضور دفتر نهاد در دانشگاه را عینیتبخشیدن به حلقه وحدت حوزه و دانشگاه دانست و افزود: این حضور، فرصتی مغتنم برای تعامل سازنده و تبادل اندیشهها بین دو نهاد علمی و دینی است و میتواند در تربیت نسلی متعهد و متخصص، نقش بسزایی ایفا کند.
او با اشاره به گستردگی فعالیتهای دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای هرمزگان، به تشریح بخشهای مختلف و ماموریتهای متنوع این دفتر پرداخت.
وی، «ماموریت آموزشی» را یکی از ارکان اصلی فعالیتهای دفتر نهاد دانست و افزود: این ماموریت، هم به صورت مستقیم و از طریق ارائه دروس معارف توسط دفاتر نهاد در دانشگاهها انجام میشود، و هم به صورت غیرمستقیم و از طریق دانشافزایی اساتید.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی، با اشاره به نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه، اظهار کرد: بخشی از ماموریتهای مرتبط با تعریف مدرس، تدوین عناوین و محتوا، و کمک به تقویت و ارتقاء دانش اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاهها، بر عهده نهاد نمایندگی گذاشته شده است و ما با جدیت در این راستا گام برمیداریم.
او، «شناسایی، جذب، تربیت، بهکارگیری و معرفی جوانان برومند و تأثیرگذار» را یکی دیگر از ماموریتهای مهم دفتر نهاد برشمرد و تأکید کرد: ما به دنبال ایجاد حلقههای میانی هستیم تا بتوانیم با بهرهگیری از ظرفیت جوانان مستعد و دلسوز، در مسیر تحقق اهداف عالی انقلاب اسلامی، گامهای موثری برداریم.
همدلی با دانشجویان، رمز پیشرفت دانشگاهها؛ تأکید نهاد رهبری بر حمایت از تشکلهای دانشجویی
حجتالاسلام والمسلمین تقوی با تأکید بر نقش دانشگاهها در ترسیم آینده کشور، اظهار کرد: آینده این مملکت را باید در دانشگاهها جستجو کرد. ما موظفیم با تربیت نیروی کارآمد و وفادار به انقلاب و اسلام، آیندهای روشن را برای ایران اسلامی رقم بزنیم.
وی در ادامه، بر اهمیت همراهی و خدمت به مجموعههای دانشجویی تأکید کرد و افزود: خوشبختانه با تجربهای که در این سالها به دست آوردهایم، همدلی و رفاقت خوبی بین دفتر نهاد و مجموعههای دانشجویی فعال در استان، همچون بسیج دانشجویی، انجمنهای علمی و اسلامی، کانونهای مذهبی و هیئتهای دانشجویی وجود دارد و این تعامل سازنده، زمینهساز پیشرفت و تعالی دانشگاهها خواهد بود.
با برنامهریزی راهبردی، دانشگاهها را در مسیر تحقق اهداف انقلاب یاری میکنیم
تقوی با تاکید بر ضرورت آسیبشناسی دقیق در دانشگاه، تصریح کرد: برای طراحی برنامههای اثرگذار، شناخت عمیق از محیط دانشگاه ضروری است. بدون تحلیل درست نقاط ضعف و قوت، نمیتوان راهکارهای کارآمدی ارائه داد.
او عنوان کرد: طراحی برنامههای راهبردی برای دانشگاهها، یک تکلیف قطعی و حیاتی است. هدف ما، یاری رساندن به مدیران و متولیان آموزشی و فرهنگی دانشگاهها با تاکید و تکیه بر اسناد بالادستی، مانند بیانیه گام دوم انقلاب، نقشه جامع علمی کشور، قانون اساسی و سایر قوانین مرتبط با آموزش عالی است.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی، با اشاره به نقش محوری دانشگاه در سعادت جامعه، بیان کرد: دانشگاه سالم، جامعه سالم؛ دانشگاه بیمار، جامعه بیمار. ما به صورت مستمر در سطوح ملی، منطقهای و دانشگاهی، به پایش، تحلیل و گفتوگو میپردازیم و برنامههای بلندمدت و میانمدت طراحی کردهایم.
حامیم؛ طرحی برای حمایت از ایمان و امید در دانشگاههای هرمزگان
وی افزود: نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای استان با طرح حامیم (حمایت از ایمان و امید)، برای چهارمین بار در استان، دانشجویان برتر را شناسایی، جذب، آموزش و به کار میگیرد. این طرح، پاسخی به نیاز نیروی مسئولیتپذیر و کارآمد آینده کشور است.
تقوی با قدردانی از مدیران و رؤسای دانشگاههای استان، خاطر نشان کرد: در دو دوره از برگزاری این طرح، استان ما جزء پنج استان برتر و در یک دوره رتبه اول کشور را کسب کرده است که این موفقیت، مرهون همراهی دلسوزانه مسئولین دانشگاهها بوده است.
هرمزگان، قطب فرهنگی و معنوی دانشگاهی؛ از نهجالبلاغه تا روایت پیشرفت
او با اشاره به فعالیتهای نهاد رهبری در دانشگاههای استان، از کسب رتبه اول استانی در جشنواره نهجالبلاغه خبر دادند. همچنین، دو بار مسئولیت برگزاری ملی صحیفه سجادیه را بر عهده گرفتهایم، که نشاندهنده ظرفیتهای بالقوه و بالفعل این استان در حوزههای فرهنگی و معنوی است.
تقوی عنوان کرد: بندرعباس، شهری با روحیهای پویا و پرانرژی، هم مبدأ و هم مقصد است. مبدأ حرکت و پیشرفت، و مقصد برای دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور. اردوهای راهیان پیشرفت نیز در این استان به وفور برگزار میشود و نشان از اهتمام به توسعه و تعالی است. این فعالیتها، گواه تلاشهای مستمر برای رشد و تعالی علمی، فرهنگی و معنوی استان است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای هرمزگان، از رویدادی جذاب و تحولآفرین با نام «روایت» خبر داد. این رویداد که با همکاری تمام مجموعهها و تشکلهای دانشجویی برگزار میشود، فرصتی استثنایی برای ۳۰۰ دانشجوی نخبه فراهم میکند تا در یک کارگاه آموزشی فشرده، هنر روایت را بیاموزند.
وی با تمرکز بر بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «مسئلهمحوری»، دانشجویان در تیمهای مختلف گرد هم آمده، مسائل مهم را شناسایی و پس از آموزشهای تخصصی، به ارائه راهکارها میپردازند. این رویداد که با حضور ۱۰ استاد برجسته کشوری و دانشجویان منتخب حامیم ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی برگزار میشود، نقطه عطفی در توانمندسازی دانشجویان خواهد بود.
طرح حامیم؛ سرمایهگذاری امروز برای تربیت نیروهای کارآمد و تراز، پاسخگوی نیازهای فردای کشور
تقوی اظهار کرد: حامیم ۱۴۰۰ در استان هرمزگان که در ابتدا با مشارکت گسترده بیش از سه یا چهار هزار دانشجو آغاز شد، پس از ارزیابی دقیق شاخصها، به گزینش ۳۰۰ نفر برتر انجامید. این دانشجویان نخبه، هفته آینده در برنامه «راهیان پیشرفت» از صنایع مختلف بازدید خواهند کرد تا با حقایق میدانی آشنا شوند.
در نهایت، گروهی از این دانشجویان ممتاز که از نظر توانمندی و پتانسیل در سطح بالاتری قرار دارند، در شهریور ماه به رویداد ملی اعزام خواهند شد تا در عرصهای گستردهتر، توانمندیهای خود را به نمایش بگذارند.
انتهای پیام
نظرات