ابراهیم ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا به تشریح تولیدات عشایر خراسان جنوبی پرداخت و گفت: تولیدات شامل زنجیره تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی، بومگردی و صنایع دستی است.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی وابسته به مرتع هستند، افزود: وقتی که مراتع خوب باشند، گیاهان دارویی رونق بیشتری پیدا میکنند، خراسان جنوبی بیشترین تنوع گیاهان دارویی را دارد، اما توسعه کیفی آن نیاز به کار بیشتری دارد.
ابراهیمی به زنجیره تولید گوشت قرمز اشاره کرد و گفت: دامداری فرهنگ غالب عشایر استان است و خشکسالیها و شرایط اقلیمی تأثیر مستقیم بر زندگی و معیشت عشایر دارد.
مدیر کل عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه چالش اصلی ما در تولیدات دامی، فقر مراتع و خشکسالیهای متمادی است، اظهارکرد: مرتع سفره رزق دام است و اگر مرتع غنی نداشته باشیم، تأثیر مستقیم بر تولیدات و درآمد عشایر خواهد گذاشت. یکی از راهکارهایی که پیگیر هستیم، تأمین نهادهای دامی ویژه عشایر است.
وی افزود: عشایر در فصل آبستنی دامها نیاز به جیره کمکی دارند تا بتوانند از دامهای مولد خود تولید اولیه داشته باشند. همچنین، آبرسانی پایدار برای عشایر بسیار مهم است. ما پروژههای اجرایی برای آبرسانی پایدار داریم و در شرایط خشکسالی، میزان آبرسانی به عشایر چند برابر میشود.
ابراهیمی ادامه داد: آبرسانی سیار به دلیل عدم پایداری نمیتواند جمعیت را حفظ کند. اما پروژههای آبرسانی پایدار در نقاط مرزی منجر به مهاجرت معکوس شده است.
وی افزود: ما نمیتوانیم نژاد اصیلی را در مرتع نگهداری کنیم، بنابراین بهترین شیوه نگهداشت دام، به گزینی است.
وی همچنین به افزایش تولید شیر شتر و بهرهوری در دامداری اشاره کرد و گفت: ما توانستهایم فاصله بین زایمانها را کاهش دهیم و افزایش دوقلو زایی را در گلهها داشته باشیم. این موارد به افزایش درآمد اقتصادی کمک میکند.
ابراهیمی در پایان به پروژههای آبرسانی اشاره کرد و گفت: ما پروژههای مختلفی در حال اجرا داریم، از جمله پروژه شهدای عشایر زیرکوه و پروژههای دیگر در شهرستانهای مختلف که در حال پیشرفت هستند.
انتهای پیام
نظرات