محمد مالمیرافزود: این جوان ۲۷ ساله با یک دستگاه موتورسیکلت در حال تردد بین روستا بود که صاعقه به قسمت سر او برخورد کرد و از پای راست خارج شد.
وی بیان کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل بهار و بالا بودن احتمال رعد و برق به همه افراد به ویژه کشاورزان، دامداران و چوپانان توصیه می شود حین رعد و برق از حضور در محلهای مرتفع پرهیز کنند.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان اظهار کرد: مسأله اصلی در هنگام بروز صاعقه این بوده که بدانیم در برابر این پدیده طبیعی و خطرات احتمالی آن چه کاری انجام دهیم.
مالمیر اضافه کرد: هنگام بروز صاعقه از نزدیک شدن به پنجره پرهیز کنید چرا که پنجره مسیری مستقیم و در عین حال راحت را برای عبور صاعقه فراهم میآورد و احتمال خطر برای ساکنان زیاد است.
وی بیان کرد: صاعقه در ارتفاعات بالا با نزدیکترین جسم برخورد میکند، پس اگر ممکن است به سوی طبقات پایینتر حرکت کنید و تا جایی که میتوانید ارتفاع را کاهش دهید.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان بیان کرد: از حضور در فضاهای باز که اجسام بلندتر از شما در آن وجود ندارد، خودداری کنید.
مالمیر اضافه کرد: به وسایل محافظت نشده مانند قطعات آهن و تیرهای فلزی بلند نزدیک نشوید، دستگاههای الکتریکی همراه خود را خاموش کرده و از درختان تک و بلند، تپهها، تیرکها، سیم برق هوایی، فنسها، لولههای فلزی آب، مناطق و علفزارهای مرطوب و جویبارها و مکانهای پرآب و رودخانهها فاصله بگیرید.
وی با تأکید بر اینکه ایستادن زیر درخت روی تپه هنگام صاعقه خطرناکترین اقدام است، اظهارکرد: اگر در فضایی باز هستید و احتمال وقوع صاعقه را میدهید، پناهگاههای امن منطقه را شناسایی کنید.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان ادامه داد: چنانچه فردی دچار صاعقهزدگی شد، اطرافیان باید بلافاصله علائم حیاتی او را بررسی کنند و در صورتی که دچار ایست قلبی شده، عملیات احیاء را انجام دهند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان همدان، مالمیر یادآور شد: ۱۸ مرد و دو زن سال ۱۴۰۲ بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند که این آمار در ۱۲ ماهه پارسال به ۱۶ نفر شامل ۱۴ مرد و دو زن کاهش یافت.
انتهای پیام
نظرات