• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021410027
  • خبرنگار : 50549

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) مطرح کرد

رویکرد تحولی جشنواره امام رضا (ع) و حمایت ۳ میلیارد تومانی از آثار فرهنگی و هنری ارزشمند

رویکرد تحولی جشنواره امام رضا (ع) و حمایت ۳ میلیارد تومانی از آثار فرهنگی و هنری ارزشمند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) گفت: تولید آثار فرهنگی و هنری بدون حمایت امکان‌پذیر نیست؛ بنیاد امام رضا (ع) تمرکز خود را بر حمایت از آثار فرهنگی و هنری ارزشمند قرار داده است و در سال گذشته، بالغ بر ۳ میلیارد تومان اعتبار در بنیاد به حمایت از تولید آثار اختصاص یافت.

مرتضی سعیدی زاده ۱۴ اردیبهشت، در نشست خبری اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) اظهار کرد: امسال بیست و یکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) به ایستگاه پایانی خود رسیده است. پس از گذشت بیست و یک دوره و با اندوخته‌ای از تجربیات کنش‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، امسال جشنواره با رویکردی تحولگرا و پوست‌اندازی هنری، تحلیلی و رسانه‌ای به دنبال تحول در زیست، فرهنگ و هنر رضوی است.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) گفت: در دوره‌های گذشته، تمرکز جشنواره امام رضا(ع) بر شکل‌گیری جریانی مستمر و پویا در راستای توسعه فرهنگ رضوی بود که بر اساس وظایف و اساسنامه بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) این توسعه باید در سطح ملی و بین‌المللی به انجام برسد. بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) که در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۹۱ تشکیل شده، وظیفه توسعه فرهنگ رضوی در سطح ملی و بین‌المللی را بر عهده دارد.

وی عنوان کرد: جشنواره‌های امام رضا(ع) از سال ۱۳۸۱ در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان آغاز شد و پس از یک دهه فعالیت، توانست ظرفیت ساختاری را در درون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد کند. با تلاش‌های مدیران گذشته و دولت فعلی، در دوره مدیریتی که قریب به ۳ سال از آن می‌گذرد، بتوانیم مأموریت خود را به نحو احسن انجام دهیم.

وی در تشریح اصول حاکم بر جشنواره امام رضا(ع) افزود: توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی، توجه به جریان‌سازی فکری و معرفتی مبتنی بر معارف نظری در عرصه زیست، فرهنگ و هنر به منظور تولید آثار فاخر و ارزشمند، توسعه فضای رسانه‌ای و فرهنگ هنری مبتنی بر تولیدات نظری و معارف اهل بیت(ع)، ارتباط با کنشگران و ایجاد شبکه تخصصی فعال در عرصه فرهنگ و هنر، توجه به استعدادیابی، آموزش و پرورش و تربیت کنشگران حوزه فرهنگ و هنر مذهبی و ایجاد ارتباط با نهادهای فرهنگی در عرصه بین‌المللی اصول حاکم بر این دوره از جشنواره است.

سعیدی زاده، شناسایی ظرفیت‌های تولید آثار فاخر و اثرگذار، بهره‌برداری از محصولات فرهنگی، تولید آثار فاخر و اثرگذار و فرآوری محصولات فرهنگی و هنری در بستر زیست، فرهنگ و هنر با موضوعات مذهبی را از اهداف این دوره از جشنواره برشمرد.

وی بیان کرد: در ۲ سال گذشته، جشنواره امام رضا(ع) از حیث رویکردی و حرفه‌ای در مسیر تحول قرار گرفته و بنا را بر این گذاشته‌ایم که تولیدات رضوی مبتنی بر معارف رضوی باشند. حدیثی از امام رضا (ع) است که می‌فرمایند: «اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را درک کنند، از ما پیروی می‌کنند.» بنای بنیاد امام رضا(ع) ایجاد چرخه‌ای است که کلام امام را تبیین کند، کلام را به زیبایی تبدیل کند و با رویکرد فرهنگ و هنر، معارف را در قالب محصولات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در معرض دید مردم قرار دهد تا مردم بهره‌مند شوند و به تبع این بهره‌مندی، جریان فرهنگ رضوی در جامعه اسلامی ترویج یابد. این چرخه از حیث رویکردی به ما کمک می‌کند تا نظام موضوعات فرهنگ رضوی را تبیین کنیم.

وی افزود: یکی از خروجی‌های این ۲ سال، «منظومه نصیب رضوان» است که  در آستانه بیست و دومین جشنواره امام رضا(ع) در خرداد ماه و در دهه ولایت رونمایی می‌شود. این منظومه، محتوای فرمایشات امام رضا(ع) از کتاب «عیون اخبار الرضا» و سایر منابع را در ۲۰۰۰ نظام موضوعی تدوین کرده است. 

سعیدی زاده ادامه داد: کلام امام رضا(ع) توسط محققین مختلف بررسی شده و در ۲۰۰۰ نظام‌واره تعیین شده است. این نظام موضوعی با محتواهایی که از ۵۰۰ کتاب دست دوم استخراج شده، به هنرمندان کمک می‌کند تا بدانند در چه موضوعاتی می‌توانند به معارف امام رضا (ع) اتکا کنند و از آن به عنوان دستمایه تولیدات فرهنگی و هنری خود بهره ببرند.

وی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲، در جمع طلاب و علمای دین، پس از بیان وقایع سال ۱۴۰۱، این نکته را مطرح کردند که ما از هنرمندان انتظار تولید آثار فرهنگی و هنری داریم، اما آیا معارف دینی را در اختیار آن‌ها قرار داده‌ایم تا مبنای تولیداتشان باشد؟ بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) تلاش می‌کند معارف دین را به صورت کاملاً دسته‌بندی شده در اختیار هنرمندان قرار دهد تا با اشراف بر این معارف، به تولید آثار فرهنگی و هنری بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha