• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021510371
  • خبرنگار : 50663

دبیر کنگره ششم جهانی امام رضا (ع):

عنوان کنگره امام رضا(ع) برخاسته از نیازهای موجود جامعه است

عنوان کنگره امام رضا(ع) برخاسته از نیازهای موجود جامعه است

ایسنا/خراسان رضوی دبیر کنگره ششم جهانی امام رضا(ع) گفت: عنوان کنگره برخاسته از نیازهای موجود جامعه است و یکی از تعالیمی که سال گذشته رهبر بیان کردند و سه راهبرد در پیش چشم برگزارکنندگان قرار دادند و گفتند به ابعاد قدسی، معنوی و ملکوتی ائمه اطهار توجه کنیم. اگر این خصیصه‌های معنوی باز شود اتفاق بزرگی در سطح جهانی رخ می‌دهد.

حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی امروز ۱۵ اردیبهشت ماه، در افتتاحیه اجلاسیه ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع) که در محل تالار قدس برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور و تبریک دهه کرامت اظهار کرد: ۲۱ کشور در این اجلاسیه بین‌المللی حضور دارند. میزبان این نشست تولیت آستان قدس است که با همت جهانی این مسیر را هدایت کردند و افق گشایی معارف اهل بیت(ع) هدف اصلی کنگره است.

وی اضافه کرد: انسان‌گرایی و تمدن‌گرایی مسیر غلطی در زندگی انسان قرار داده که اکنون شاهد چالش بزرگ کنار گذاشتن دین هستیم. تاکنون این نگرش وجود داشته که اندیشه الهی و تمدنی را در سطح جهانی عرضه کنیم، می‌دانیم که قدرت پیام بسیار نافذ است.

عاملی با بیان این که نگرش سکولار دین را از سیاست و بعد از همه چیز جدا کرد، افزود: کرامت و حقوق انسان اکنون هم جنبه معنوی دارد و هم دچار انحرافاتی در سطح جهانی شده است و جایگاه و شأن انسان رویکرد غیر الهی گرفته. امروز بحث حقوق بشر ابزاری برای تخریب ملت‌ها شده است. امروز شاهد هستیم که در غزه بر اساس آخرین اعلام ۵۳ هزار و ۳۰۰ نفر کشته شدند. این جنایات در دورانی که توقع می‌رود عقلانیت در جهان حکمفرما باشد، انجام می‌شود.

وی افزود: دو ظرفیت داریم که باید به آن توجه کنیم؛ ابتدا ظرفیت اندیشه الهی که ظرفیت بزرگی است چنانکه خداوندی که خالق هستی است، از روح خود بر انسان دمیده و ظرفیت بزرگ، تبیین این مورد است. منشور ملل پایه توحیدی ندارد، ممکن است بیان‌هایی باشد که با اندیشه الهی تطبیق داشته باشد اما فارغ از پایه توحیدی است و نمی‌تواند مصلحت انسان را تامین کند. در شرایطی که حصر برای مردم غزه به وجود آمده و خطر نسل‌کشی بزرگی در حال رخ دادن است، حقوق بشر نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد.

دبیر ششمین کنگره جهانی امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: امیدواریم در کنگره امام رضا مسیری برای بشر در جهان باز شود. ۸۵ درصد مردم جهان امروز مورد تبعیض قرار می‌گیرند و در مقایسه با قرن ۱۸ می‌توان گفت که نظام تبعیض، قوی و گسترده‌تر شده است که در این اتفاق نیازمند نگرشی الهی و توجه به خالق هستیم که بهترین ظرفیت‌ را برای انسان فراهم کرده است.

عاملی با اشاره به ضایع شدن حق زندگی بشر گفت: از سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۲۵ نزدیک به ۲۵ میلیون انسان در اثر جنگ کشته شده‌اند که از این تعداد درصد قابل توجهی از افراد غیرنظامی بوده‌اند و بسیاری دیگر نیز در اثر قحطی و گرسنگی که جنگ به وجود آورده است کشته‌ شده‌اند.

وی ادامه داد: حقوق اساسی انسان در زمینه غذا، سلامت، آب و هوا زیرپا گذاشته شده و آمارهای نگران‌کننده‌ای در این خصوص وجود دارد. ۷۰۰ میلیون انسان در سطح جهان گرسنه هستند. تعارض ناعادلانه در سطح جهانی در حوزه منابع به وجود آمده است. ۲۴۴ میلیون کودک و جوان از تحصیل بازمانده در جهان داریم. ۱.۶ میلیارد نفر جهان فاقد مسکن مناسب برای زندگی هستند، بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در جهان با ۲ دلار و ۱۵ سنت زندگی می‌گذرانند. آشغالگردی برای تغذیه در حال انجام است، در حالی که ۳۰ درصد منابع غذایی پسماند می‌شود.

دبیر ششمین کنگره جهانی امام رضا(ع) بیان کرد: حدود ۴ میلیارد جمعیت جهان نظام تامین سلامت مناسب ندارند، جهان به جای اینکه به سمت جنگ و تخریب پیش رود، باید به فکر این موارد باشد. مسئله دیگر ما خانواده است، بنیادی‌ترین نهاد زندگی خانواده است. رئیس جمهور ۳ اولویت ذکر کردند که به آن توجه کنیم این ۳ مورد شامل مدرسه، دانشگاه و سوم خانواده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۸ درصد خانواده‌های جهان تک‌سرپرست شده‌اند. بالاترین سهم طلاق امروز در آمریکا قرار دارد. وجود ۴۵۰ میلیون خانواده تک‌سرپرست در جهان نگران‌کننده است. بحث حقوق و کرامت انسان مسئله بسیار مهم است. باید نسبت به خانواده دغدغه مند باشیم.

دبیر ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع) گفت: جهان را طوری اداره کنید که افتخار کنید در نظام جهانی هیچ انسانی غریب و تنها نمی‌ماند. ظرفیت دوم ما جهانی شدن است، اکنون با رسانه‌ها تمدن و فضای جدیدی به وجود آمده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha