• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404021510447
  • خبرنگار : 50649

استاندار فارس: هفته فرهنگ شیراز و دوشنبه در هر دو شهر برگزار شود

استاندار فارس: هفته فرهنگ شیراز و دوشنبه در هر دو شهر برگزار شود

ایسنا/فارس استاندار فارس گفت: یکی از مزیت‌های سازنده در روابط ایران و تاجیکستان همجواری و حضور در یک منطقه تمدنی واحد است و این امر زمینه‌ساز تسهیل و توسعه و تعمیق روابط دو کشور طی سه دهه کشور تاکنون بوده است.

حسینعلی امیری امروز، ۱۵ اردیبهشت در مراسم افتتاحیه هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان که برای نخستین بار در مکانی خارج از پایتخت و در شیراز در حال برگزاری است، گفت: با عنایت به اهتمام مسئولان دو کشور ایران و تاجیکستان، این اجلاسیه قطعا نقش مهمی در توسعه و تقویت مناسبات و همکاری‌های دوجانبه ایفا خواهد کرد. 

وی ‌با یادآوری اینکه طی سال‌های گدشته روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور توسعه پرشتاب داشته است، گفت: رئیس جمهور کشورمان در همین مدتی که مسئولیت ریاست جمهوری را به عهده گرفتند، سفری ‌به کشور تاجیکستان داشتند که با بازتاب‌های ملی و بین‌الملل بسیار خوبی به دنبال داشت و رئیس جمهور تاجیکستان نیز به تهران سفرهای متعددی داشت.

استاندار فارس با بیان اینکه رئیس جمهور دو کشور مناسبات جدیدی را رقم زدند که بازتاب‌های بین‌الملل آن در زمان سفر مورد توجه خاصی در محافل بین‌المللی دنیا قرار گرفت، افزود: مراودات میان دو کشور در سایر سطوح به نحو مطلوبی در جریان است به‌طوری که طی ۴۰ روز گذشته ملاقات‌های متعددی با برخی مسئولان تاجیکستان داشتیم.

وی با تأکید بر ضرورت گسترش روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان گفت: مشترکات فرهنگی و تاریخی زیادی داریم که می‌تواند به نوعی اساسی‌ترین زمینه پیوندهای میان دو کشور محسوب شود. ریشه تاریخی یکسان، زبان مشترک و دین واحد در کنار تشابه سنت‌ها، آیین‌ها و باورهای اجتماعی و محلی شرایط بی‌بدیلی را برای تعمیق توسعه ارتباطات میان دو کشور فراهم آورده است.

امیری با ذکر این نکته که ما تاجیکستان و مردم آن را از خودمان می‌دانیم، افزود: سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان و استقبال از ایشان دراین سفر، نقطه عطفی در پیشرفت مناسبات دو کشور محسوب می‌شود. در این سفر ۲۲ سند همکاری میان دو کشور به امضا رسید. 

استاندار فارس ظرفیت‌های شیراز را نیز یادآوری کرد و افزود: شیراز از ظرفیت کم‌نظیری در حوزه گردشگری سلامت و فرهنگی برخوردار است و در حال حاضر تاجیکستانی‌های زیادی برای برخورداری از خدمات پزشکی به شیراز سفر می‌کنند که در کنار آن می‌توانند از آثار باستانی و مشترک استفاده کنند.

وی با بیان اینکه برقراری پرواز مستقیم از شیراز به دوشنبه می‌تواند به گسترش مراودات با تاجیکستان کمک کند، گفت: آمادگی خود را برای تعریف تورهای گردشگری و هر نوع همکاری در راستای مناسبات میان دو کشور اعلام می‌کنیم.

امیری همچنین گفت: پیش از این پیشنهاد کردم یک‌ شرکت هواپیمایی مشترک با کشورهای حوزه‌های نوروز با عنوان نوروز ایرلاین راه بندازیم. ما می‌توانیم شهر شیراز و تخت جمشید را به عنوان پایتخت حوزه نوروز قرار دهیم که مناسبات مختلف را در این زمینه سامان دهیم.

استاندار فارس با یادآوری اینکه شیراز و دوشنبه خواهرخوانده هستند، این ظرفیت را کمکی برای توسعه مناسبات گسترش میان دو شهر دانست و گفت: پیشنهاد می‌شود هفته فرهنگ شیراز و دوشنبه در هر دو شهر به صورت مستمر و متناوب برگزار شود.

امیری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فارس فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار خوبی دارد، گفت: این فرصت‌ها توسط اداره‌کل اقتصاد و دارایی استان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ در ۱۲۵ مورد معرفی شده بود.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های فارس در زمینه‌های تایخی، تمدنی و پزشکی و علاقه متقابل مردم فارس و تاجیکستان به یکدیگر، تشکیل موسسات گردشگری در حوزه‌های گردشگری سلامت فرصت مناسبی را برای توسعه مناسبات دو کشور فراهم می‌کند.

امیری با یادآوری اینکه فارس حدود ۱۲ درصد از محصولات کشاورزی کشور را تأمین می‌کند، این ظرفیت را فرصتی برای همکاری مشترک میان فارس و تاجیکستان دانست و گفت: همچنین در زمینه تأمین محصولات غذایی و سرمایه‌گذاری مشترک در فراورده‌های غذایی نیز ظرفیت‌های خوبی داریم که می‌توان در تعاملات تجاری و اقتصادی دو کشور از آن استفاده کرد.

استاندار فارس با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد تولید کاشی و سرامیک کشور در این استان صورت می‌گیرد، افزود: اجلاس اقتصادی امروز در شیراز تنها یک نشست اقتصادی نیست بلکه احیای پیوندی است که ریشه در تاریخ بیش از هزاران سال ما دارد. فارس با تکیه بر صنعت پویا و تاریخ کهن و گردشگری آماده است الگویی برای همگرایی منطقه‌ای و یک پارادیم در عرصه بین‌الملل باشد و امیدواریم بتوانیم روابطی پایه‌ریزی کنیم که اقتصاد دو کشور را شکوفا کرده و فرهنگ فارسی‌ها را به دنیا بیاموزد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha