• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404021510524
  • خبرنگار : 71592

سبأ: حمله به بن‌گوریون زمینه‌ساز حملات علیه اهداف حساس‌تر خواهد بود

سبأ: حمله به بن‌گوریون زمینه‌ساز حملات علیه اهداف حساس‌تر خواهد بود

تحلیلگران سیاسی و نظامی توافق نظر دارند عملیات موشکی ارتش یمن علیه فرودگاه بن گوریون، یک اتفاق استثنایی است که ابعاد استراتژیک و نظامی عمیقی دارد و در را به روی مجموعه حملات آتی یمن باز می‌کند، حملاتی که ممکن است نهادهای حساس‌تری را هدف قرار دهد، به ویژه با توجه به اینکه قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی است.

به گزارش ایسنا، آنها بر این عقیده‌اند که یمن پس از این حمله از مرحله یک کشور حاشیه‌ای و فقیر به کشوری تبدیل شده است که قادر به اعمال نفوذ استراتژیک است.

معادله درگیری

ژنرال «قاصد محمود» کارشناس مسائل نظامی در گفت‌وگو با سبأ نت گفت حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون بیانگر یک تحول در ماهیت درگیری موجود در منطقه است. نیروهای مسلح یمن با این حمله موشکی بار دیگر حضور مؤثر یمن در معادله درگیری و قدرت این کشور در اجرای دقیق تهدیدات خود با وجود بُعد مسافت اثبات کردند. این حمله موشکی نشان دهنده شکست پدافند هوایی رژیم صهیونیستی و آمریکا، علیرغم اتکای رژیم صهیونیستی به پنج لایه پیشرفته سیستم‌های رهگیری است.

وی تأکید کرد رسیدن موشک به یکی از حساس‌ترین اهداف، یعنی فرودگاه بن گوریون، حامل دو پیام است: اول، پیام عملیاتی است که بر نفوذ به پدافند هوایی تأکید دارد و دوم، پیام معنوی است که مستقیماً بر وجهه بین‌المللی رژیم صهیونیستی و اعتماد سرمایه‌گذاران و شرکت‌های هواپیمایی تاثیر می‌گذارد، به طوری که برخی از آن‌ها پروازهای خود به این فرودگاه را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

محمود اشاره کرد که این حملات پیام مستقیمی به واشنگتن و تل‌آویو دارد مبنی بر اینکه راه حل نظامی دیگر کارساز نیست و ادامه تجاوز به غزه پیامدهایی فراتر از مرزهای فلسطین خواهد داشت. تکرار چنین حملاتی ممکن است به تشدید منطقه‌ای بزرگتر منجر شود و احتمال دارد آمریکا را با گزینه‌های دشوارتری روبه‌رو کند، مخصوصا که در حال مذاکره با ایران است.

وی تصریح کرد این حمله یمن، فشاری تمام معنا بر بخش سیاسی رژیم صهیونیستی و تهدیدی بر امنیت داخلی و اقتصادی آن است و در عین حال یک پیام سیاسی برای منطقه و جهان است، مبنی بر اینکه موازنه‌های بازدارندگی عملا شروع شده است.

آزار رژیم صهیونیستی

«احمد شدید» تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی گفت سقوط موشک، علیرغم هشدارهای ارتش اشغالگر و سیستم‌های «آرو ۳» و «پاتریوت» آمریکایی، نشان می‌دهد که موشک از رهگیری فرار کرده است و صرفاً یک شکست فنی نیست.

وی خاطرنشان کرد که حمله به فرودگاه، که یکی از مستحکم‌ترین مکان‌ها به شمار می‌رود، نشان‌دهنده پیشرفت کیفی در توانایی‌های موشکی یمن است.

او افزود رژیم صهیونیستی این موشک یمن را ۱۰ دقیقه پیش از رسیدن رصد کرده بود، اما تنها سه تا چهار دقیقه پیش از اصابت به هدف توانست آن را رهگیری کند. این امر نشان می‌دهد شکاف‌هایی در پدافند هوایی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

احمد شدید فاش کرد حمله به فرودگاه تنها خسارت نبوده، بلکه موشک یک نیروگاه برق عظیم در همان نزدیکی را نیز هدف قرار داده بود که در صورت اصابت، می‌توانست باعث فروپاشی زیرساخت‌ها شود. او افزود: «فرودگاه بن گوریون یک فرودگاه معمولی نیست. این فرودگاه نماد حاکمیت و تولیدات نظامی رژیم صهیونیستی است. حمله به اینجا بیشتر جنبه اخلاقی دارد تا مادی».

وی تصریح کرد نفوذ به عمق رژیم صهیونیستی ثابت می‌کند که یمن، از طریق انصارالله، این توانایی را به دست آورده است که به رژیم صهیونیستی آسیب استراتژیک وارد کند. این امر می‌تواند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را مجبور کند در محاسبات خود تجدیدنظر کند، به ویژه پس از آنکه دستور جذب ۶۰ هزار سرباز اضافی صادر کرده است.

حمله کیفی

«سلیمان بشارات» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی گفت این حمله یمن به رژیم صهیونیستی یک حمله کیفی است و می‌تواند در دیدگاه این رژیم چه در مورد جنگ غزه و چه شکل و ماهیت مواضع آن در آینده نیز تغییراتی ایجاد کند. این اقدام یمن، موجب می‌شود رژیم صهیونیستی در مورد فایده جنگ بررسی‌هایی انجام دهد، مخصوصا اگر که عملیات نیروهای مسلح یمن در عمق رژیم صهیونیستی ادامه یابد.

وی افزود اشغالگران، پس از این عملیات یمن، از نظر چالشی که در ۷ اکتبر تحمیل شده بود، به نقطه شروع بازگشته‌اند. زیرا در ماه‌های اخیر، کابینه نتانیاهو و مقامات نظامی او اظهاراتی داشته‌اند که نشان می‌دهد در از بین بردن محور مقاومت و وحدت عرصه‌ها موفق بوده‌اند و جبهه داخلی رژیم صهیونیستی اکنون از هدف قرار گرفتن مستقیم در امان است. اما پس از این حمله، بخش سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی تهدیداتی کرده و خواستار واکنشی نامتعارف و گسترش دامنه واکنش شدند.

نقض استراتژیک

«خالد معالی» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد حمله یمن به فرودگاه بن گوریون مزیت قابل توجهی برای یمن است و پیام بسیاری دارد که اولین آن ناتوانی آمریکا و اشغالگران در دستیابی به بازدارندگی است. همچنین نشان می‌دهد که یمن از یک کشور حاشیه‌ای و فقیر به کشوری تبدیل شده است که قادر به نفوذ استراتژیک، به ویژه در زمینه ناوبری دریایی و به طور کلی در جریان درگیری عرب‌ها و رژیم صهیونیستی است.

وی افزود این عملیات یمن، نقض استراتژیک بزرگی برای رژیم صهیونیستی است و نشان می‌دهد اهدافی که نتانیاهو بارها از آن دم زده، محقق نشده‌اند. عدم دستیابی به بازدارندگی، ضربه‌ای به ناوبری دریایی در داخل اراضی اشغالی و نیز ضربه‌ای به اقتصاد است که ارتباط نزدیکی با ناوبری هوایی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha