• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404021510613
  • خبرنگار : 50225

/روز جهانی ماما/

ماماها، خط مقدم سلامت در هر بحران

ماماها، خط مقدم سلامت در هر بحران

ایسنا/خوزستان سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور بر لزوم حضور ماماها در تمام مراحل آمادگی و واکنش به بحران‌ها، به عنوان متخصصان بهداشتی تاکید کرد. 

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روز جهانی ماما (۵ می) اظهار کرد: شعار روز جهانی ماما در سال ۲۰۲۵ «ماماها، خط مقدم سلامت در هر بحران» تعیین شده است. در اطلاعیه کنفدراسیون بین‌المللی مامایی در خصوص علت انتخاب این شعار عنوان ‌شده است که جهان با تعداد بی‌سابقه‌ای از بحران‌های پیچیده روبه‌رو است. بلایای طبیعی، جنگ‌ها و پیامدهای مداوم تغییرات اقلیمی وجود دارد. 

وی افزود: این بحران‌ها به طور نامتناسبی بر زنان و دختران خانواده تأثیر می‌گذارد و آن‌ها را در معرض خطرات بیشتری مانند عوارض بارداری و خشونت مبتنی بر جنسیت قرار می‌دهد در حالی که دسترسی آن‌ها به خدمات ضروری بهداشتی نیز محدود می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در این شرایط چالش‌برانگیز، ماماها نقش حیاتی دارند. آن‌ها اولین پاسخ‌دهندگان مورد اعتماد در جامعه خود هستند که می‌توانند سیستم‌های بهداشتی را برای مقابله با هر بحرانی آماده کنند. 

وی بیان کرد: ماماها می‌توانند تا ۹۰ درصد از خدمات بهداشت جنسی، باروری، مادر، نوزاد و نوجوان (SRMNAH) را حتی در شرایط بحران‌های انسانی ارائه دهند. 

شریفی بیان کرد: ماماها با حداقل منابع و تجهیزات قادرند تولدهای ایمن و مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان را در شرایط بحران فراهم کنند. خدمات فرزندآوری، سلامت باروری و مراقبت‌های جامع پیشگیری از سقط، و حمایت از بازماندگان خشونت مبتنی بر جنسیت را ارائه دهند.

وی افزود: ماماها می توانند از مادران شیرده حمایت کنند و اطمینان دهند که نوزادان تغذیه‌ای ایمن، سالم و قابل اعتماد دریافت می‌کنند. همچنین به جامعه آسیب‌دیده آموزش می‌دهند و آن‌ها را به دانش و ابزارهای لازم برای ایمن و سالم ماندن در زمان بحران مجهز کنند.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: با وجودی که ماماها نقشی حیاتی در توانایی سیستم‌های بهداشتی برای آمادگی و مقابله با بحران‌ها دارند، معمولا ارزش آن‌ها نادیده گرفته می‌شود و از برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌های مربوط به آمادگی و پاسخگویی به بحران کنار گذاشته می‌شوند. 

شریفی ادامه داد: اکنون زمان آن است که ماماها را به‌عنوان متخصصان بهداشتی ضروری به رسمیت بشناسیم و برای حضور آن‌ها در تمام مراحل آمادگی و واکنش به بحران‌ها تلاش کنیم. 

وی افزود: برای اینکه ماماها بتوانند به‌طور موثر به بحران‌ها پاسخ دهند، باید اطمینان پیدا کنیم که آن‌ها در امنیت کامل هستند و به آموزش، ابزارها و منابع لازم مجهز شده‌اند تا بتوانند در دشوارترین شرایط جان انسان‌ها را نجات داده و از حقوق آن‌ها محافظت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha