تاجالدین صالحیان امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت در مراسم بزرگداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه و برگزیدگان جلوههای ویژه معلمی، ضمن تبریک هفته معلم و گرامیداشت یاد شهید مطهری، اظهار کرد: استاد مطهری در عین تبحر در فلسفه و منطق، به نگارش داستانهایی روی آورد که پاسخگوی نیاز جامعه بود، این انعطاف و تشخیص نیاز، از او معلمی برای جامعه ساخت.
وی با اشاره به خوانشهای مختلف از مفهوم توسعه در ادبیات جهانی افزود: در دهههای گذشته، توسعه را مبتنی بر منابع مادی و طبیعی میدانستند اما تجربه کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا از جمله ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور نشان داد که بدون منابع طبیعی اما با سرمایهگذاری در آموزش و نیروی انسانی میتوان به توسعه پایدار رسید.
صالحیان ادامه داد: ایران با وجود دارا بودن منابع غنی زیرزمینی و نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، هنوز به نقطه مطلوب توسعه نرسیده است، به باور من، یکی از دلایل اصلی این مسأله، فقدان تعریف روشن و اولویتبندی میان خیر عمومی، منفعت ملی و منافع شخصی در ساختارهای تصمیمگیری است، مفهومی که باید در آموزش و پرورش نهادینه شود.
معاون استاندار با تأکید بر اهمیت کارکرد هویتی و مهارتی آموزش و پرورش گفت: اگر این نهاد بتواند دو مأموریت ایجاد هویت ایرانی - اسلامی و آموزش مهارتهای پایه زندگی را بهدرستی انجام دهد، نیمی از مسیر تربیت انسان توسعهیافته را طی کردهایم.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش کارخانه انسانسازی است، خاطرنشان کرد: نمیتوان از معلمان انتظار معجزه داشت، در حالی که بسترها و سیاستگذاریها با نیازهای روز جامعه همراستا نیست، لازم است واقعیتها را ببینیم و برای بهبود، صریح و صادقانه گفتوگو کنیم.
صالحیان در پایان ضمن قدردانی از زحمات معلمان، بر لزوم اصلاح نگاهها به آموزش و پرورش و پررنگ شدن جایگاه آن در برنامهریزیهای کلان تأکید کرد و گفت: نقطه مطلوب هنوز پیش روی ماست و باید با همدلی و شناخت دقیق از نیازهای جامعه، این مسیر را هموار کنیم.
انتهای پیام
نظرات