خط دو متروی تبریز بهعنوان طولانیترین خط متروی این شهر، با طول ۲۲.۴ کیلومتر و ۲۰ ایستگاه، نقش کلیدی در اتصال مناطق غربی و شرقی تبریز ایفا میکند، این پروژه عظیم، با هدف کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و ارتقای سطح کیفی حملونقل عمومی در حال اجرا است.
یعقوب وحیدکیا، مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری تبریز در گفتوگو با ایسنا، به پیشرفت های عمرانی و اجرایی خط دو مترو تبریز اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۳، تمرکز اصلی فعالیتهای اجرایی بر شتاببخشی به حفاری تونلهای فاز اول و دوم با استفاده از دو دستگاه حفاری پیشرفته (TBM) بوده، که در فاز اول حفاری تونل از قراملک تا میدان دانشسرا به طول ۱۰ کیلومتر بهطور کامل به اتمام رسیده و در فاز دوم از مجموع ۷.۵ کیلومتر تونل، ۱.۸ کیلومتر تا پایان حفاری باقیمانده است.
وی آمار و ارقام عملیات اجرایی این پروژه را تشریح کرد و گفت: یک هزار و ۲۰۸ متر حفاری تونل، تولید۵۶۴ رینگ سگمنت، اجرای همزمان هفت ایستگاه در فاز اول، اجرای پنج کیلومتر بتن در مرحله اول مسیر، مصرف چهار هزار تن آرماتور، بتنریزی ۵۰ هزار متر مکعب در سال، قالب بندی ۲۳ هزار متر مربعی، ۱۹ هزار و ۸۳۵ بتنریزی در مرحله روسازی و خاک برداری ۲۸ هزار متر مربعی از جمله اقدامات عمرانی در خط دو مترو تبریز است.
رکوردزنی در بتنریزی یک هزار و ۱۰۰ مترمکعب در یک روز
وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای چشمگیر این دوره، ثبت رکورد بتنریزی یک هزار و ۱۰۰ مترمکعب در یک روز در ایستگاه شهرک امام (ره) بود که بهعنوان رکوردی بیسابقه در تاریخ متروی تبریز به ثبت رسید، این موفقیت در سایه تلاشهای شبانهروزی و پیگیریهایمداوم بهدست آمده است. حتی در روزهای تعطیل، جلسات کارگاهی در ایستگاههای در حال ساخت خط دو برگزار میشود و پیگیری مطالبات از پیمانکاران بهطور جدی انجام میگیرد.
وحید کیا، میزان هزینهکرد و سرمایهگذاری در خط دو مترو تشریح کرد و گفت: در سه سال گذشته، میزان هزینهکرد پروژه خط دو به اندازه بودجه ۱۰ سال نخست پروژه (۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰) بوده است، این آمار نشان از توجه ویژه مدیریت شهری، مجموعه سازمان قطار شهری، شهرداری تبریز و اعضای شورای اسلامی شهر دارد.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، ۲۱ هزار میلیارد و ۲۷۲ میلیون ریال برای پیشبرد این پروژه هزینه شده که هزینه ساخت هر کیلومتر مترو ۳ هزار میلیارد تومان است.
وی به حمایت همه مسئولان شهری و استانی در راستای توسعه خط دو مترو تبریز تاکید کرد و گفت: با وجود پیشرفتهای چشمگیر، خط دو متروی تبریز همچنان با چالشهایی همچون تأمین منابع مالی پایدار، هماهنگیهای بینبخشی و مدیریت دقیق پیمانکاران روبهرو است. توجه ویژه مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس به تأمین منابع مالی میتواند نقش بسزایی در سرعتبخشیدن به بهرهبرداری از این پروژه حیاتی داشته باشد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری تبریز، خاطرنشان کرد: پیشرفتهای گسترده خط دو متروی تبریز در سالهای اخیر، بیانگر تعهد جدی مدیریت شهری و تلاشهای بیوقفه کارگران و متخصصان این پروژه است. این خط با اتصال گسترده مناطق غربی و شرقی تبریز، نقشی اساسی در کاهش ترافیک، افزایش کارآمدی حملونقل عمومی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان دارد، تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه، علاوه بر دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی، میتواند الگویی برای توسعه مترو در سایر کلانشهرهای کشور باشد.
انتهای پیام
نظرات