• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404021611279
  • خبرنگار : 71661

ابعاد تازه رسوایی وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس

ابعاد تازه رسوایی وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس

منابع آگاه می‌گویند، وزیر دفاع آمریکا اطلاعات حساس مربوط به حملات نظامی را نه از طریق کانال‌های رسمی، بلکه از طریق اپلیکیشن پیام‌رسان شخصی خود و در گروه‌هایی خانوادگی در سیگنال منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، «پیت هگست» وزیر دفاع ایالات متحده بیش از آنچه پیش‌تر افشا شده بود، از اپلیکیشن پیام‌رسان سیگنال برای انجام امور رسمی در وزارت دفاع استفاده کرده است. به گفته منابع آگاه، او دست‌کم در ۱۲ گروه چت مجزا در سیگنال فعالیت داشته است.

در یک مورد، هگست در همین پیام‌رسان به دستیاران خود دستور داده که اطلاعات مربوط به یک عملیات نظامی در حال وقوع را به دولت‌های خارجی اطلاع دهند. به گفته ۲ منبع آگاه، او از پیام‌رسان سیگنال برای هماهنگی در زمینه برنامه‌های سفر خارجی، برنامه‌های رسانه‌ای، زمان‌بندی جلسات و سایر اطلاعات حساس استفاده کرده است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، بسیاری از این گروه‌ها توسط شخص هگست و از طریق خط تلفن غیرامن در دفتر کارش در پنتاگون یا تلفن همراه شخصی‌اش ایجاد شده‌اند.

به گفته منابع، برخی از پیام‌های هگست توسط دستیار نظامی‌اش، «ریکی بوریا» در گروه‌های سیگنال منتشر می‌شده است. بوریا حتی در ماه مارس اطلاعات مربوط به حمله قریب‌الوقوع آمریکا به مواضع نیروهای ارتش یمن را در گروهی که شامل همسر، برادر و وکیل خصوصی وزیر دفاع بود، منتشر کرده است.

ابعاد تازه رسوایی وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس
پیت هگست 

این گزارش می‌افزاید که استفاده گسترده هگست از این پیام‌رسان در وظایف روزمره‌اش و نقش ریکی بوریا در انتشار این اطلاعات، تاکنون فاش نشده بود. وزارت دفاع آمریکا و بوریا از پاسخ به درخواست رسانه‌ها برای اظهارنظر در این‌باره خودداری کرده‌اند.

«استیون استبینز» بازرس کل موقت پنتاگون ماه گذشته اعلام کرده بود که درباره استفاده هگست از اپلیکیشن سیگنال تحقیقاتی را آغاز کرده است. این تحقیقات پس از گزارشی از مجله آتلانتیک صورت گرفت که فاش کرده بود هگست در گروهی شامل مقامات ارشد دولت، اطلاعاتی درباره حمله به یمن منتشر کرده است. اکنون مشخص شده که اطلاعات مشابهی نیز در گروهی خصوصی شامل اعضای خانواده‌اش به اشتراک گذاشته شده است.

ابعاد تازه رسوایی وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس
هگست و «دونالد ترامپ» در نشست کابینه

هگست در سایر گروه‌ها نیز دیدگاه‌هایش درباره مسائل پرسنلی، برنامه‌های بودجه‌ای پنتاگون و جزئیاتی از بحث‌های امنیت ملی دولت را منتشر کرده است. به گفته منابع، پیام‌هایی که به دستیاران او اجازه می‌داد اطلاعات عملیات نظامی را با متحدان در میان بگذارند، از جمله حساس‌ترین پیام‌های او بوده‌اند.

او به‌جای استفاده از شبکه گسترده ارتباطی پنتاگون، ترجیح داده از سیگنال برای مدیریت امور روزانه وزارت دفاع استفاده کند. او در این گروه‌ها اعضای تیم امنیتی، کارکنان دفتر خود و معاونش، و همچنین مسئولان روابط عمومی را نیز اضافه کرده بود.

دستیاران او برای دسترسی به پیام‌ها، مجبور بودند از میز کار خود دور شوند و به مناطقی در ساختمان پنتاگون بروند که در آن‌جا سیگنال تلفن همراه وجود داشته باشد، چراکه پوشش تلفن در این ساختمان ضعیف است.

هرچند در دولت‌های پیشین نیز از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان غیررسمی استفاده می‌شده، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که استفاده از اپلیکیشن‌هایی مانند سیگنال برای اشتراک اطلاعات حساس می‌تواند آن‌ها را در معرض خطر قرار دهد.

«مارک پلیمروپولوس» افسر ارشد پیشین اطلاعاتی آمریکا در این‌باره به وال‌استریت ژورنال گفت: «استفاده از تلفن‌های شخصی و اپلیکیشن‌های تجاری خطراتی ایجاد می‌کند که غیرضروری است. دولت سیگنال را یک بستر غیرمحرمانه می‌داند و این یک طبقه‌بندی درست است.»

به گفته منابع آگاه، در برخی موارد پیام‌های ارسال‌شده توسط هگست ناپدید شده‌اند و ثبت رسمی نشده‌اند؛ اقدامی که ممکن است نقض قوانین مربوط به حفظ اسناد دولتی تلقی شود.

یک دستورالعمل صادرشده از سوی پنتاگون در سال ۲۰۲۳ استفاده از برخی اپلیکیشن‌های غیررسمی مانند سیگنال را برای امور رسمی محدود کرده و تأکید می‌کند که پیام‌رسان‌های غیرحکومتی نباید برای انتقال اطلاعات حساس مورد استفاده قرار گیرند، حتی اگر این اطلاعات در رده‌بندی اطلاعات محرمانه گنجانده نشوند.

ابعاد تازه رسوایی وزیر دفاع آمریکا در انتشار اطلاعات حساس
«مایک والتز» مشاور امنیت ملی اخراجی ترامپ

در این دستور آمده است: «کارکنان وزارت دفاع نباید برای انجام امور رسمی از حساب‌های شخصی، ایمیل‌های غیراداری یا اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی غیردولتی استفاده کنند، مگر آن‌که این پلتفرم‌ها از سوی دولت یا پیمانکاران رسمی مجاز اعلام شده باشند.»

هنوز مشخص نیست که از زمان صدور این دستور، آیا سیگنال به‌طور رسمی برای استفاده مقامات پنتاگون تأیید شده یا نه.

«ارام گاوور» معاون آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن و استاد حقوق امنیت ملی در این دانشگاه گفت: «یادداشت داخلی پنتاگون به‌تنهایی نمی‌تواند به‌طور قطعی درباره قانونی‌بودن استفاده پیت هگست از اپلیکیشن سیگنال روی دستگاه شخصی برای انتقال اطلاعات غیرعلنی و غیرطبقه‌بندی‌شده وزارت دفاع تعیین‌کننده باشد.»

در همین حال، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً اعلام کرد که قصد دارد «مایک والتز» مشاور امنیت ملی خود را از سمت فعلی‌اش کنار بگذارد. والتز که به‌دلیل نقش داشتن در ماجرای جنجالی استفاده از سیگنال، جایگاه خود در کاخ سفید را تضعیف‌شده می‌بیند، قرار است به‌عنوان سفیر جدید آمریکا در سازمان ملل معرفی شود. انتظار می‌رود او در جریان جلسه تأیید صلاحیت خود در سنا، درباره استفاده خودش و وزیر دفاع از این اپلیکیشن رمزنگاری‌شده با پرسش‌هایی مواجه شود.

بر اساس گزارشی که مجله آتلانتیک منتشر کرده، هگست در گروهی در اپلیکیشن سیگنال که اعضای ارشد دولت در آن حضور داشتند، اطلاعاتی بسیار حساس درباره زمان دقیق استفاده از جنگنده‌های «اف-۱۸»، پهپادهای «ام‌کیو-۹» و موشک‌های کروز «تاماهاک» در حمله ۱۵ مارس به یمن را به اشتراک گذاشته بود. این گروه توسط والتز ایجاد شده بود.

با این حال، ترامپ روز یکشنبه در مصاحبه با برنامه شبکه «ان‌بی‌سی» گفت که موقعیت شغلی هگست «کاملاً محفوظ» است و قصدی برای تغییر وزیر دفاع ندارد. او مدعی شد: «پیت عالی است. کارش را فوق‌العاده انجام می‌دهد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha