• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404021611323
  • خبرنگار : 50622

رئیس پردیس کشاورزی دانشگاه تهران مطرح کرد

رسوخ دانش در کشاورزی جهان ۹۰ درصد در ایران فقط ۶ درصد!

رسوخ دانش در کشاورزی جهان ۹۰ درصد در ایران فقط ۶ درصد!

ایسنا/البرز رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابعی طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه رسوخ دانش در کشاورزی ایران شش درصد برآورد می‌شود در حالی که این رقم در جهان ۹۰ درصد است؛ گفت: این معضل باعث شده حجم تولید محصول در ایران با توجه به میزان مصرف آب و عرصه‌های کشاورزی، یک سوم میانگین جهانی باشد.

به گزارش ایسنا، محمد علی ابراهیم زاده موسوی روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در سلسله کارگاه‌های کاربرد فناوری‌های هسته‌ای در کشاورزی که با همکاری سازمان انرژی اتمی در دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۱۳۶۷ گروه پژوهشی کشاورزی هسته‌ای در مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج راه‌اندازی شده تا فناوری‌های هسته‌ای در کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: از سال ۱۳۹۲ با تاسیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای در سایت کرج، تحقیق و توسعه درباره استفاده صلح آمیز از فناوری‌های هسته‌ای در کشاورزی آغاز شده و در حال پیگیری است.

ابراهیم زاده موسوی عنوان کرد: فناوری هسته‌ای در کشاورزی با استفاده از تکنیک‌های خاص و پرتوها، روشی برای بهبود فرآیندهای کشاورزی و محصولات زارعی است.

دبیر قرارگاه امنیت غذایی البرز با بیان اینکه فناوری‌های هسته‌ای به رفع چالش‌های بخش کشاورزی کمک می‌کند، افزود: یکی از مهمترین چالش‌های اساسی در کشاورزی و منابع طبیعی ضعف دانش است.

وی اظهار کرد: رسوخ دانش در بخش کشاورزی شش درصد برآورد شده، در حالی که این رقم در سایر کشورهای پیشرفته بالای ۹۰ درصد است.

وی ادامه داد: ازعرصه ۱۷ میلیون هکتاری کشور حدود ۱۲۵ میلیون تن غذا در سال تولید می‌کنیم، در حالی که ارزش مالی غذای تولید شده در کشور با میانگین جهانی قابل مقایسه نیست.

ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه به ازاء هر تن محصول غذایی تولید شده باید ۲۰۰۰ دلار ثروت ایجاد شود، یادآور شد: این ارزش در ایران هزار دلار و نصف میانگین جهانی است.

وی در ادامه عنوان کرد: از نظر حجم تولید با توجه به عرصه‌های موجود و ۷۲ میلیارد متر مکعب آب مصرفی، باید۳۶۰ میلیون تن غذا تولید شود، اما این مقدار در کشور یک سوم میانگین جهانی است و این نشان دهنده ضعف رسوخ دانش در کشاورزی است.

 رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابعی طبیعی دانشگاه تهران گفت: اگر دانش هسته‌ای به کشاورزی ورود کند، مدیریت زنجیره، بهره‌برداری منابع پایه، نهاده‌ها و فروش اصلاح می‌شود.

وی ادامه داد: کشور برای پیشرفت در بخش فناوری هسته‌ای هزینه بسیاری داده است و از این رو دانش و فناوری‌های هسته‌ای باید وارد بخش کشاورزی شده و با جدیت بیشتری گسترش پیدا کند.

ابراهمیم زاده موسوی افزود: آثار و ردپای فناوری هسته‌ای باید در تمام بخش‌ها و زنجیره‌های کشاورزی و امنیت غذایی دیده شود تا با تحقق آن شاهد ارتقای کمی و کیفی و سلامت محصولات و ایجاد شغل و درآمد پایدار در حوزه کشاورزی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha