• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404021711951
  • خبرنگار : 50490

هشدار مسئولان بابل درباره کاهش نرخ موالید و ازدواج

هشدار مسئولان بابل درباره کاهش نرخ موالید و ازدواج

ایسنا/مازندران مسئولان ارشد شهرستان و کارشناس سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی بابل با ابراز نگرانی از کاهش آمار تولد و ازدواج در این شهرستان، بر لزوم فرهنگ‌سازی، آموزش و حمایت‌های اقتصادی برای تشویق جوانان به فرزندآوری تأکید کردند.

مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت و گو با ایسنا با اشاره به لزوم توجه به حوزه جوانی جمعیت اظهار کرد: جمعیت جوان و سرمایه انسانی بعنوان یکی از مهمترین ارکان توسعه هر کشور از اهمیت خاصی برخوردار است و بستر خلاق و پویایی را در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی برای هر کشور فراهم می‌کند.

نورجهان نبی‌نیا ادامه داد: در راستای ابلاغ سیاست‌های کلی نظام از طرف رهبری، در زمینه جمعیت و تدوین و ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ وزارت بهداشت در راستای حمایت از فرزندآوری ازدواج و فرهنگ سازی در این زمینه فعالیت‌های مختلفی دارد.

مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: مشاوره و آموزش فرزندآوری در سطح مراکز و خانه‌های بهداشت و ایجاد تسهیلات برای انجام زایمان طبیعی مثل رایگان کردن زایمان، کلاس آمادگی برای زایمان طبیعی، آموزش برای مراقبت بارداری و پیشگیری از سقط و مشاوره برای جلوگیری از سقط با راه‌اندازی مرکز نفس از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

نبی‌نیا از اجرای طرح آموزش زوجین در شرف ازدواج در زمینه‌های مختلف مثل مهارت‌های زندگی، احکام و اخلاق در خانواده و قبح سقط عمدی و مزایای فرزندآوری در بابل خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین خدماتی که در حوزه ناباروری داریم در همه سطوح بهداشت و درمان نیز در راستای سیاست‌های جمعیتی کشور است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به آمار، وضعیت موالید در بابل رو به کاهش است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، در مجموع ۵۱۷۳ تولد داشتیم اما در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۷۳۸ تولد به ثبت رسیده است.

مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین از روند کاهشی ازدواج در بابل خبر داد و گفت: از ۳۷۸۶ ازدواج ثبت شده در سال ۱۴۰۰ به حدود ۳۲۰۹ مورد ازدواج در سال ۱۴۰۲ رسیدیم.

نبی‌نیا با اشاره به اینکه عوامل فرهنگی بیشترین تاثیر را در ایجاد وضعیت نامطلوب فعلی دارد، یادآور شد: اگرچه مسائل اقتصادی یکی از مسائل مهم است اما اصلاح وضعیت نامطلوب شاخص‌های جمعیتی از طریق اثرگذاری بر عوامل فرهنگی نیازمند توجه ویژه به مقوله های آموزش های عمومی دارد.

وی ادامه داد: آموزش در ارتقاء سطح سواد و اصلاح باورهای فرهنگی جامعه تاثیر بسزایی دارد و اثربخش‌ترین راهکار برای برون رفت از وضعیت فعلی، بحث آموزش است.

این مسئول با اشاره به اینکه بهبود وضعیت اقتصادی مردم زمینه‌ساز توجه به این مسائل است، تصریح کرد: نیروی مولد هم از نظر بیولوژیک هم از نظر کار برای کشور بسیار مهم است پس امیدواریم با مدیریت صحیح برای استفاده بهینه از امکانات بالقوه جمعیت فعال که جمعیت میانسال و جوان ما هستند بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های درست از نظر اقتصادی، کارآفرینی و اشتغالزایی زمینه را برای فرزندآوری هموار و مسیر را برای شکوفایی و بالندگی کشور فراهم کنیم.

فرهنگ‌سازی ازدواج ساده مشکل‌گشاست

امام جمعه بابل نیز در گفت‌وگو با ایسنا با ابراز نگرانی از پیری جمعیت مازندران گفت: متاسفانه ما در ایران بالاخص استان مازندران با آمار تاسف بار پایین ترین نرخ زادوولد و بالاترین نرخ طلاق مواجه هستیم.

حجت الاسلام حسن روحانی با اشاره به اینکه خیلی از این مسائل قبل از اینکه بخاطر مسائل اقتصادی باشد ناشی از مشکلات فرهنگی مانند تجمل‌گرایی است، افزود: این در حالی است که استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بالاترین نرخ زادوولد را دارند.

وی تصریح کرد: برخی خانواده‌ها به بهانه‌های واهی از ازدواج دختران و پسران جلوگیری می‌کنند درحالیکه تنها ملاک پیامبر(ص) برای امر ازدواج دینداری است لذا فرهنگ‌سازی ازدواج ساده مشکل‌گشای این امر در جامعه است.

وی به ضرورت توجه فرهنگ در خانواده برای کاهش طلاق در جامعه اشاره کرد و گفت: سالیان اخیر در عرصه خانواده با خطرات،هشدارها و نابسامانی هایی روبه رو شدیم که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه باید زن و مردی که به یکدیگرمی پیوندند هم کفو و هم شأن هم باشند، خاطرنشان کرد: عامل دینی می تواند در زندگی دختر و پسر و سلامت و رفتار و گفتار آنها اثر بگذارد و از جمله آمارهایی که متأسفانه در ارتباط با گسست خانواده ها و مسأله طلاق روبه رو هستیم عدم هم ترازی زن و مرد در حوزه ایمانی، اخلاقی وخانوادگی است.

نگرانی‌های اقتصادی خانواده‌ها برطرف شود

فرماندار ویژه شهرستان بابل نیز در این زمینه به ایسنا گفت: جوانی جمعیت مستلزم عزم بسیار جدی و تخصیص اعتبار در سطح کلان کشور و برنامه‌ریزی مدون در این خصوص است. 

سید مصطفی میرتبار افزود: برای ایجاد انگیزه و تمایل جوانان به امر ازدواج و فرزندآوری، مشوق‌ها و تمهیدات لازم فراهم شود. 

وی یکی از مسائل مهم در موضوع جوانی جمعیت را حمایت از خانواده برشمرد و تصریح کرد: باید طوری برنامه‌ریزی شود تا نگرانی های اقتصادی نزد خانواده‌ها در راستای فرزند آوری برطرف شود.

فرماندار بابل یادآور شد: هر یک از دستگاه‌های شهرستان با جامعه هدف بالا مثل آموزش و پرورش و نیز دستگاه‌های مددرسان می توانند نقش مهمی در جوانی جمعیت داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha