به گزارش ایسنا، دو منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که هفته گذشته چندین مقام عالیرتبه تحت نظر «تولسی گابارد» مدیر اطلاعات ملی آمریکا پیامی با محتوای تأکید بر جمعآوری اطلاعات را به روسای آژانسهای اطلاعاتی ارسال کردند که طبق آن، به آنها دستور داده شد تا درباره جنبش استقلال جزیره گرینلند و نگرشها در مورد استخراج منابع آمریکا در این جزیره اطلاعات بیشتری کسب کنند.
در این پیام محرمانه از آژانسهایی که ابزارهای آنها شامل ماهوارههای نظارتی، شنود ارتباطات و جاسوسان میدانی است، خواسته شده تا افرادی را در گرینلند و دانمارک که از اهداف ایالات متحده در رابطه با این جزیره حمایت میکنند، شناسایی کنند.
به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، یک پیام با تأکید بر جمعآوری اطلاعات به تعیین اولویتهای آژانسهای اطلاعاتی کمک و منابع و توجه را به سمت اهداف با منافع بالا هدایت میکند. دستور درباره گرینلند که به سازمانهایی، از جمله آژانس اطلاعات مرکزی، آژانس اطلاعات دفاعی و آژانس امنیت ملی داده شد بر تعهد آشکار دولت واشنگتن برای کنترل این جزیره خودمختار تأکید دارد.
این جزیره بخشی از پادشاهی دانمارک، عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و متحدی چندین دههای است.
«جیمز هیویت» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با بیان اینکه «کاخ سفید در مورد مسائل اطلاعاتی اظهار نظر نمیکند» گفت: رئیس جمهور بسیار واضح گفته است که ایالات متحده نگران امنیت گرینلند و قطب شمال است.
به گفته یک مقام سابق اطلاعاتی آمریکا و یک افسر ارشد اطلاعاتی سابق که بر اروپا تمرکز دارد، این جزیره قطبی با حدود ۵۶ هزار نفر جمعیت، از نظر تاریخی هدف اصلی جمعآوری اطلاعات ایالات متحده نبوده است.
این مقام سابق اطلاعاتی گفت: منابع جمعآوری اطلاعات ذاتاً محدود هستند، به این معنی که آنها معمولاً به سمت تهدیدهای درک شده، نه کشورهای متحد نشانه گرفته شدهاند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده از زمان اولین دوره فعالیتش در کاخ سفید بر عزم خود برای خرید، الحاق یا فتح ۸۳۶ هزار مایل مربع از خاک گرینلند تأکید کرده که این امر باعث نگرانی دانمارک و بسیاری از گرینلندیها شده است.
در ادامه این رویکرد، «جی دی ونس» معاون رئیس جمهور، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی پیشین و «کریس رایت» وزیر انرژی آمریکا اواخر ماه مارس به گرینلند سفر کردند که باعث خشم رهبران دانمارک و ساکنان گرینلند شد.
انتهای پیام
نظرات