• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404021712103
  • خبرنگار : 71402

سقوط‌ جنگنده‌ها در دریای سرخ؛ زنگ خطر برای ارتش آمریکا به صدا درآمد

سقوط‌ جنگنده‌ها در دریای سرخ؛ زنگ خطر برای ارتش آمریکا به صدا درآمد

روزنامه آمریکایی به نقل از یک مقام نظامی گزارش داد که تحقیقات درباره سقوط یک جنگنده دیگر آمریکایی در دریای سرخ در حال بررسی توسط مقامات ارشد نظامی است.

به گزارش ایسنا، یک جنگنده نیروی دریایی آمریکا روز سه‌شنبه نتوانست روی ناو هواپیمابر «یواس‌اس هری ترومن» فرود بیاید و به دریای سرخ سقوط کرد؛ این حادثه چهارمین سانحه مهم مرتبط با این ناو و سومین جنگنده‌ای است که از زمان اعزام آن در سال گذشته به این منطقه از دست رفته است.

نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که جنگنده F/A-۱۸F سوپر هورنت به ارزش تقریبی ۶۷ میلیون دلار، پس از تلاش ناموفق برای کاهش سرعت هنگام فرود روی ناو هری اس. ترومن، به دریا پرتاب شد.

بر اساس اعلام نیروی دریایی آمریکا، هر ۲ خلبان حاضر در جنگنده با موفقیت ایجکت کرده و با بالگرد از دریا نجات یافته‌اند و تنها جراحات جزئی دیده‌اند و هیچ‌کس در عرشه پروازی ناو آسیب ندیده است.

حادثه اخیر که پیش‌تر توسط شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش شده بود، به دنبال از دست رفتن یک جنگنده دیگر از نوع F/A-۱۸E در هفته گذشته رخ داد که در جریان یک حادثه روی ناو ترومن، به دلیل از دست رفتن کنترل هنگام کشیدن آن، به بیرون پرتاب شد.

جنگنده سومی از ناو ترومن نیز در ماه دسامبر به‌صورت تصادفی توسط ناو دیگر نیروی دریایی آمریکا به نام «یواس‌اس گتیسبورگ» بر فراز دریای سرخ هدف قرار گرفت؛ این حادثه نگرانی‌هایی درباره ضعف در ارتباط میان ناوها و جنگنده‌های آمریکایی در این منطقه ایجاد کرد.

ناو ترومن همچنین در ماه فوریه در دریای مدیترانه دچار برخورد شد که باعث شد نیروی دریایی کاپیتان «دیو اسنودن» فرمانده آن را برکنار کند. او با کاپیتان «کریستوفر هیل» جایگزین شد؛ کسی که به‌تازگی مأموریت ناو هواپیمابر دیگری به نام یواس‌اس آیزنهاور را به پایان رسانده بود.

سقوط‌ جنگنده‌ها در دریای سرخ؛ زنگ خطر برای ارتش آمریکا به صدا درآمد
عرشه ناو هری ترومن

فشار طاقت‌فرسا بر نیروهای آمریکایی

در همین رابطه روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داد، با وجود اینکه این حوادث هیچ یک از نیروهای نظامی آمریکا را به کشتن نداده‌اند، اما پرسش‌هایی درباره فشار وارد بر خدمه ناو هواپیمابر و توان آن برای ادامه مأموریتی طاقت‌فرسا که طی آن نیروها ماه‌ها با نیروهای انصارالله در یمن درگیر بوده‌اند، مطرح کرده‌اند؛ نیروهایی که بارها با پهپاد و موشک به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در این منطقه حمله کرده‌اند.

یک مقام نظامی آگاه در آمریکا شامگاه سه‌شنبه به واشنگتن‌پست گفت که این حوادث مورد توجه سران ارشد نظامی آمریکا قرار گرفته‌اند؛ او به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود.

«پیت هگسث» وزیر دفاع آمریکا از زمان اعزام این ناو از ویرجینیا در سپتامبر گذشته، دو بار مأموریت آن را تمدید کرده است؛ آخرین بار هفته گذشته، برای اطمینان از حضور دو ناو هواپیمابر در مقابله با نیروهای مسلح یمن.

از ماه مارس، این ناو در خط اول حمله‌ای قرار دارد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، علیه جبهه مقاومت یمن در واکنش به عملیات‌های آنها علیه کشتی‌های تجاری و نظامی مرتبط به ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از اواخر ۲۰۲۳ صادر کرده است.

دولت بایدن از اوایل ۲۰۲۴ و پس از امتناع این گروه مقاومت از توقف حملاتش، اقدام به حمله علیه نیروهای مسلح یمن کرد. دولت ترامپ این اقدام را ضعیف خواند و اعلام کرد که قصد دارد تهاجمی‌تر عمل کند.

سقوط‌ جنگنده‌ها در دریای سرخ؛ زنگ خطر برای ارتش آمریکا به صدا درآمد
ترامپ در دیدار نخست‌وزیر کانادا از پایان حملات به یمن خبر داد

ادعای ترامپ

به ادعای مقامات نظامی آمریکایی، «دولت ترامپ در کمتر از ۲ ماه بیش از ۱۰۰۰ هدف انصارالله را در یمن هدف قرار داده است». مقامات دولت ترامپ در حالی این کمپین حمله را یک «موفقیت» خوانده‌اند ‌که جزئیات چندانی از آن منتشر نکرده‌اند.

با این حال رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه ادعا کرد که پس از وعده انصارالله یمن برای توقف حملات به کشتی‌ها، دستور توقف حملات را صادر کرده است. مقامات دولت واشنگتن، این تصمیم را به اعلام مقامات عمانی درباره دستیابی به آتش‌بس مرتبط دانسته‌اند.

یک مقام نظامی آمریکایی روز سه‌شنبه به واشنگتن‌پست گفت که بررسی‌های مربوط به سرنگونی جنگنده و برخورد با کشتی در حال بررسی توسط مقامات ارشد دفاعی است و ممکن است نتایج آن به‌زودی منتشر شود. او گفت که دو حادثه اخیر مربوط به جنگنده‌ها نیز مورد بررسی دقیق قرار خواهند گرفت.

ناو هواپیمابر دیگری به نام «یواس‌اس کارل وینسون« در ماه نوامبر از سن‌دیگو اعزام شد. مقامات نظامی آمریکایی گفته‌اند که این ناو در چند هفته گذشته در منطقه حضور داشته و عمدتاً در خلیج‌فارس و دریای عرب (شمال اقیانوس هند) مستقر بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۸:۵۰

بنام خدا ان شاءالله به خواست خداوند متعال همه ناوهای دشمنان اسلام با هواپیمای شان همچنین منافقین به اسلام و قرآن در دریاغرق خواهند شد یا مهدی ادرکنی اللهم عجل لولیک الفرج اللهم صل علی محمد و آل محمد...طوفان المهدی(عج) در راه است...