به گزارش ایسنا، «اورزولا فون دِرلاین» رئیس کمیسیون اروپا امروز (چهارشنبه) هشدار داد که اگر اوکراین با مسکو بر اساس شرایط خود کییف به توافق صلح نرسد، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه ممکن است حملات گستردهتری را آغاز کند.
او با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین که از فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، گفت: نحوه پایان جنگ، قاره ما را برای نسلهای آینده شکل خواهد داد. یک توافق بد میتواند پوتین را تشویق کند تا برای موارد بیشتر بازگردد.
فون در لاین در سخنرانی امروز خود در پارلمان اروپا به مناسبت هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم استدلال کرد که هرگونه توافق صلح تنها در صورتی دائمی خواهد بود که حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را تضمین کند و به آرمانهای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا احترام بگذارد.
او در ادامه با اشاره به مذاکرات مسکو و واشنگتن که محوریت آن، پایان دادن به جنگ اوکراین است، در اظهاراتی ضد روسی گفت: همه ما دیدهایم که روسیه چگونه مذاکره میکند. آنها بمباران میکنند. آنها قلدری میکنند. آنها وعدهها را زیر آوار دفن میکنند.
رئیس کمیسیون اروپا گفت که برای کمک به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین برای مذاکره بر اساس شرایط خود، اتحادیه اروپا باید با امضای قراردادهای خرید با صنایع این کشور، قطع تمام واردات گاز روسیه و ادامه روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا، از صنعت دفاعی این کشور حمایت کند.
فون درلاین خاطرنشان کرد: در تاریخ ما، صلح ویکپارچگی اروپایی همیشه دست در دست هم بودهاند. پس بیایید اوکراین را به اتحادیه خود بیاوریم. بیایید با هم در مسیر صلح گام برداریم.
مقام ارشد اروپایی در سخنرانی خود در برابر قانونگذاران در استراسبورگ قاطعانه، احتمال از سرگیری خرید سوختهای فسیلی روسیه پس از پایان جنگ در اوکراین را رد کرد و هشدار داد که انجام این کار «اشتباهی با ابعاد تاریخی» برای اروپا خواهد بود.
او تاکید کرد که «بهطور واضح دوران سوختهای فسیلی روسیه در اروپا رو به پایان است.»
بنابر گزارش یورو نیوز، اظهارات او در بحبوحه تلاش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای دستیابی به یک توافق صلح بین روسیه و اوکراین صورت میگیرد، تلاشی که باعث شده کاخ سفید بسیاری از نکات مورد بحث کرملین، از جمله ادعاهای آن بر کریمه و سرزمینهایی که کنترل آنها را در اختیار گرفته است، بپذیرد.
دیپلماسی ترامپ با توجه به نقش اساسی صادرات سوختهای فسیلی در بودجه مسکو، گمانهزنیهایی را مبنی بر اینکه انرژی روسیه ممکن است بخشی از یک توافق در آینده باشد، برانگیخته است.
اتحادیه اروپا برای دههها، بزرگترین مشتری روسیه بود اما این رابطه تجاری چند میلیارد دلاری در اوایل سال ۲۰۲۲ پس از آغاز جنگ از هم پاشید. از آن زمان، این اتحادیه اقدامات بیسابقهای را برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی روسیه، از جمله ممنوعیتهای گسترده زغال سنگ و نفت دریایی اتخاذ کرده است.
رئیس کمیسیون اروپا همچنین مدعی شد: روسیه بارها و بارها ثابت کرده است که تأمینکننده قابل اعتمادی نیست. پوتین پیش از این در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۰۹، ۲۰۱۴، ۲۰۲۱ و در طول جنگ، جریان گاز به اروپا را قطع کرده است. چند بار دیگر باید صبر کنند تا درس عبرت بگیرند؟
او تصریح کرد: وابستگی به روسیه نه تنها برای امنیت ما، بلکه برای اقتصاد ما نیز مضر است. قیمت انرژی ما نمیتواند توسط یک همسایه متخاصم تعیین شود.
انتهای پیام
نظرات