دکتر حسینی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در جمع خبرنگاران در بجنورد با اشاره به اینکه سویه جدید بیماری تب برفکی در کشورهای همسایه مشاهده شده است، اظهار کرد: تاکنون هیچ موردی از بیماری تب برفکی با سویه جدید در کشور دیده نشده است.
وی گفت: در همین راستا کمیته تخصصی تشکیل، دستورالعملها به استانها ابلاغ شده تا استانها مقدمات کار همچون مباحث بهداشتی، قرنطینهای و امنیت زیستی را فراهم کنند.
حسینی با اشاره به اینکه سازمان در سال جاری چند بیماری را در اولویت کار خود قرار داده، اظهار کرد: یکی از بیماریهای اختصاصی دام، تب برفکی است و متاسفانه جابهجایی دام و ساختار سنتی دامداریها سبب شیوع آن میشود.
وی گفت: در حال حاضر واکسن برای مبارزه با این بیماری به اندازه کافی وجود دارد و واکسنهای موجود میتواند تمام سویههای کنونی را تحت پوشش قرار دهد.
به گفته حسینی با اقدامات پیشگیرانه انجام شده تعداد کانونهای بیماریهای تب برفکی تا ۳۰ درصد در سال گذشته کاهش یافته است.
حسینی افزود: یکی دیگر از بیماریهای اختصاصی دام که در اولویت سازمان است، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.
وی با بیان اینکه هنوز بیماری بروسلوز (تب برفکی) در جامعه انسانی گزارش میشود، ادامه داد: بروسلوز بیماری مشترک میان دام و انسان است و از اولویتهای امسال سازمان است و واکسیناسیون تمامی دامها طی سال جاری در ۱۰ استان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معاون پیشگیری و بهداشت سازمان دامپزشکی بیان کرد: هاری از دیگر بیماریهای مشترک میان دام و انسان است که در اولویت امسال سازمان قرار گرفته و برای آن بیماری تب مالت کمیته تخصصی تشکیل شده است.
وی به وضعیت کشتارگاهها نیز اشاره و تصریح کرد: کشتارگاههای صنعتی ۱۰۰ درصد صنعتی شده اما وضعیت کشتارگاههای دام خوب نیست و تعداد زیادی از آنها سنتی است و باید کشتارگاههای دام صنعتی ساخته و یا اینکه کشتارگاههای کنونی بهسازی شوند.
انتهای پیام
نظرات