هاشم اسماعیلی امروز پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: رسانه در بحث پیشگیری از غرق شدگی نقش موثری دارد، با توجه به در پیش بودن فصل تابستان و آغاز فصل شنا، معمولا از ۷ و ۸ خرداد در نجات غریق آماده هستیم.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان گیلان با اشاره به آمار غریق استان در چند سال اخیر افزود: ۲۷ نفر در سال ۱۴۰۰، ۴۵ نفر در سال ۱۴۰۱، ۱۰ نفر در سال ۱۴۰۲، ۱۴ نفر در سال ۱۴۰۳ غریق داشتیم، هر غریق یک خانوادهای را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه در حوزه نجات غریق هرچقدر کار کنیم جای کار دارد، تصریح کرد: بر اساس آیه ۳۲ سوره مائده «فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا؛ هر کس انسانی را از مرگ برهاند و زنده بدارد، گویی همه انسان ها را زنده داشته است»، لذا رشته ما امداد و نجات بوده و مبنای تلاش ما هم این آیه شریفه است.
اسماعیلی با بیان اینکه اصحاب رسانه سفیران غریق نجات هستند، گفت: رسانهها یاور هیئت غریق نجات هستند و در این راستا نقش بسیار مهمی دارند؛ آنها با اطلاعرسانی مداوم و آگاهیبخشی به مردم، میتوانند از وقوع حوادث مشابه جلوگیری کنند و سفیران نجات جان باشند، همکاری آنها در تبلیغ هشدارهای ایمنی و آموزش عمومی، یکی از ارکان اصلی پیشگیری از غرقشدگی به شمار میرود.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه جذب ناجیان غریق، ادامه داد: طی سال گذشته برای آمادگی ناجیان غریق ۶۰ دورههای مختلف برگزار کردیم، برای ورود به حوزه قهرمانی نجات غریق هم مسابقات مختلفی را شروع کردیم و در این راستا ۲۶ اردیبهشت مسابقات نشاط و امید برگزار میشود که هدف از آن آمادگی برای حضور در المپیک ۲۰۳۲ رشته غریق نجات است.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان گیلان با اشاره اینکه در مجموع ۱۴۰۰ نیروی غریق نجات در استان داریم که در سواحل، رودخانهها و استخرها فعالیت دارند، بیان کرد: ۸۰۴ ناجی غریق تخصصی در سواحل حضور دارند.
اسماعیلی بیان کرد: در استان گیلان ۳۰۷ کیلومتر خط ساحلی در ۱۰ شهرستان داریم که در این محدوده ۳۶۰ نقطه خطر آفرین شناسایی شده که به امکانات غریق نجات تجهیز شدند. امسال هم در تلاش هستیم تا حقوق ناجیان به موقع پرداخت شود.
وی با اشاره به استقرار ایستگاه غواصی در گیلان ادامه داد: امسال اعتبارات و تجهیزات لازم پیش بینی شده، معتقدیم که برای پایگاههای غریق نجات باید از نیروهای بومی استفاده کنیم، سامانه حضور و غیاب ناجیان به کمک یکی از شرکتهای دانش بنیان در حال طراحی است.
رئیس هیئت غریق نجات و غواصی گیلان بیان کرد: امسال هر ۳۶۰ نقطه خطرآفرین با تجهیزات کامل آماده شده، سال گذشته ۱۶ طرح شنای فعال داشتیم، هر چقدر طرحهای شنا بیشتر باشند بهتر است.
اسماعیلی بیان کرد: در حوزه امداد و نجات رودخانهای سال گذشته برای اولین بار ۱۵ نیروی غریق نجات مستقر کردیم که منجربه نجات تعدادی از هموطنانمان هم شد.
وی با تاکید بر اینکه تلاش داریم تا با آموزشهای متعدد از غرق شدگی در دریا پیشگیری کنیم، گفت: برنامه داریم حوزه پیشگیری از غرقشدگی را به سمت خانوادهها ببریم و در سواحل اجرا کنیم.
انتهای پیام
نظرات