سید سجاد رضوی، ۱۸ اردیبهشت در نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه ۴۵ درصد تختهای بیمارستانی کشور نیاز به تعمیر دارند، اظهار کرد: ۳۰ درصد تختهای بیمارستانی کشور به طور کامل فرسوده و غیرقابل استفاده هستند و همین حالا ۴۰ هزار تخت باید جایگزین شوند و به دنبال منابع هستیم تا این تختها را جایگزین کنیم.
وی با اشاره به کمبود تعداد پرستاران در کشور گفت: تلاش داریم درصد تعداد پرستاران را افزایش دهیم تا به ظرفیت کامل برسیم. خوشبختانه در اراک برخلاف تهران، پرستار وجود دارد که باید هرچه زودتر آنها را جهت تکمیل کادر نیروی انسانی بیمارستانها جذب کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: ما در حوزه نیروی پزشک متخصص کمبود داریم و لب مرز هستیم این یک مشکل ملی است. حدود ۶ هزار پزشک متخصص نیاز کشور بود که ۲۲۰۰ نفر جذب شدند.
وی ادامه داد: فعلا تنها راه حل این است که از پزشکان عمومی علاقه مند درخواست کنیم که ظرفیتهای خالی تخصص را پر کنند و راههای جدید ببینیم. سازمان برنامه نیز باید بودجه لازم را در حوزه تامین منابع انسانی بیمارستانها در نظر بگیرد تا چند سال دیگر مجبور نشویم پزشک خارجی بیاوریم یا بیماران خود را برای درمان به سایر کشورها بفرستیم.
رضوی با بیان اینکه در بعضی شهرها پزشک متخصص اطفال نداریم، گفت: با منابع موجود نمیشود کاری کرد. باید از ظرفیت صنعت و خیرین استفاده کنیم و وضعیت بودجه بیمارستانها در حوزه نیروی انسانی بازنگری شود. نظام پرداخت موجود جوابگوی نیاز مردم نیست و کفاف بودجه ما را نمیدهد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه مراکز زایمان بی درد تصریح کرد: اراک از لحاظ کیفیت آمبولانسها خیلی عقب است و باید در این خصوص بودجههای بیشتری جذب شود.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: ۳۰ تا ۵۰ درصد درآمد بیمارستانها که باید صرف تجهیزات و نیروی انسانی شود در بخش حقوق و مزایای کارکنان هزینه میشود. اگر این وضعیت در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور باقی بماند تا چند سال دیگر باید تمام بودجه کشور در بخش سلامت هزینه شود.
رضوی با بیان اینکه استان مرکزی در حوزه پزشک خانواده و نظام ارجاع وضعیت مناسبی دارد گفت: در سطح دنیا این عقیده وجود دارد که اگر مردم مشکل معیشت دارند، باید مراقب سلامت آنها بود چرا که شرایط پرداخت هزینههای درمان را ندارند لذا باید بیش از گذشته به وضعیت سلامت در کشور بپردازیم.
سید محمد جمالیان، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: بیمارستان امیرکبیر اراک به ویژه در بخش اورژانس، جوابگوی نیاز مردم نیست که ضرورت دارد اقدامی جدی برای احداث ساختمان جدید بیمارستان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه انتقال بیمارستان ولیعصر از ساختمان قدیم به جدید به خوبی انجام شد گفت: بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) اراک با ۵۰۰ تخت بستری نیاز به کادر درمان، به خصوص پرستار دارد و نیازمند اهتمام و توجه بیشتر وزارت بهداشت به این موضوع است.
جمالیان با اشاره به نبود دستگاه سی تی اسکن در شهرهای خنداب و کمیجان تصریح کرد: این دو شهرستان ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند که ضرورت دارد هرچه زودتر یک دستگاه سی تی اسکن به این دو شهرستان تعلق پیدا کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز در حاشیه بازدید از بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک با بیان اینکه این مرکز، خدمات منطقهای ارائه میدهد گفت: این بیمارستان با سرریز بیماران از استانهای مختلف روبروست و توجه وزارت بهداشت به تأمین تجهیزات و نیروی انسانی این بیمارستان باید فراتر از سهمیه استانی باشد.
نادرقلی ابراهیمی تصریح کرد: اقدامات مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل تقدیر است اما این اقدامات با سطح انتظارات و نیازهای موجود فاصله دارد و باید گامهای جدیتری برداشته شود.
وی اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه و فرصتهای بودجهای، ظرفیتهایی پیشبینی شده که انتظار میرود جهت ارتقای تجهیزات پزشکی، تأمین امکانات مورد نیاز، جبران مطالبات کادر درمان و اداری و همچنین تکمیل پروژههای نیمه تمام، بیمارستانی به کار گرفته شود.
ابراهیمی عنوان کرد: با توجه به اینکه بیمارستان ولیعصر(عج) اراک با سرمایه ملی در مرکز کشور راهاندازی شده، این مرکز درمانی یک فرصت ارزشمند برای استان و منطقه محسوب میشود و باید تلاش شود تا آرامش خاطر برای خانوادههایی که درگیر درمان هستند فراهم شود. انتظار داریم با همکاری جدی وزارت بهداشت، مسیر توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی با سرعت بیشتری طی شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی در رابطه با بازسازی بیمارستان امیرکبیر اراک تاکید کرد: یکی از ضرورتها در بازسازی بیمارستانها، داشتن برنامه زمان بندی مشخص و اقدامات به موقع است لذا انتظار داریم برنامه بازسازی بیمارستان امیرکبیر مثل بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) طولانی مدت نشود و هر کمکی در این راستا لازم باشد ما در مجمع نمایندگان خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات