• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۳۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404021813227
  • خبرنگار : 50201

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

ایسنا/مازندران در همایش شوراها به بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر پرداخته شد. نبود خودروی حمل زباله و بیمه نبودن اعضای شورا از مهم‌ترین معضلات در غرب مازندران است.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در همایش شوراها که در مجتمع گل نرگس برگزار شد، با اشاره به جایگاه شوراها و نقش آنها جهت رشد و آبادانی شهر و روستا، اظهار کرد: دوری جستن از تک‌روی، مشارکت عمومی و تخصص گرایی از ویژگی‌های شوراها است.

کامران پولادی به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: نوشهر به دلیل مواهب طبیعی مسافران زیادی را در طول سال پذیرا است برای تحقق این شعار، هر روستا یک طرح برای سرمایه گذاری ارائه دهد تا برای آبادانی اثرگذار باشد.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس با تاکید بر اینکه نباید شوراها و دهیاران پشت در اتاق مسئولان منتظر بمانند، افزود: امورات مردم توسط دهیاران و شوراها پیگیری می‌شود بنابراین منتظر ماندن آنها پشت در اتاق مسئولان باعث طولانی شدن رسیدگی به امور مردم می‌شود.

پولادی با بیان اینکه مهم‌ترین موضوعی که این بخش را رنج می‌دهد آب است، گفت: پیگیر هستم تا طرح جامع آبرسانی از مرزن آباد و راه اندازی مجدد نیروگاه کاسپین به سرانجام برسد.

وی ناترازی برق را ناشی از سوء مدیریت در کشور عنوان کرد و ادامه داد: عدم اهلیت در مدیریت‌ها باعث می‌شود این ناترازی‌ها پیش بیاید.

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت به وجود چاله‌های زیاد در جاده مهم کجور اشاره کرد و متذکر شد: این جاده در شأن مردم نیست.

پولادی با اشاره به اینکه این یک سال فرصت خوبی است تا پروژه‌ها تکمیل شود، افزود: دهیاران بالای ۱۰ سال باید سرو سامان بگیرند.

وی به پیگیری آنتن دهی موبایل در برخی نقاط اشاره کرد و یادآور شد: از وزیر ارتباطات قول گرفته‌ایم تا مشکل آنتن در کجور و مرزن آباد برطرف شود.

مصدق آزادیان بخشدار مرکزی نوشهر نیز با بیان اینکه بخش مرکزی نوشهر از مجموع ۱۷۱۷ کیلومتر مربع وسعت شهرستان دارای ۵۴۵ کیلومتر است، اظهار کرد: این بخش دارای سه دهستان خیرودکنار، بلده کجور و کالج با ۵۷ روستا و ۲۲ هزار و ۱۴۳ خانوار و ۶۸ هزار و ۶۱۲ جمعیت بومی است.

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

وی با بیان اینکه تعداد ۳۰ هزار و ۳۱۰ خانوار خوش‌نشین با جمعیت ۹۱ هزار ۷۶ نفر در این بخش ساکن هستند، افزود: در مجموع ۱۵۹ هزارو ۶۸۸ نفر جمعیت در این بخش ساکن هستند که با توجه به گردشگر پذیر بودن اما امکانات و خدمات بر اساس جمعیت بومی محاسبه می‌شود.

وی با اشاره به حضور گردشگران و مسافران زیادی در این بخش به دلیل قرار گرفتن در مسیر کلان شهر تهران و کریدور شمال شرقی و غربی و مواهب طبیعی، گفت: با وجود مواهب طبیعی همچون سی سنگان، سد آویدر و جاذبه‌های تاریخی همچون چندین امامزاده می‌توانستیم به لحاظ درآمدی جایگاه ویژه‌ای داشته باشیم اما متاسفانه در این زمینه چندان موفق نبوده‌ایم و دراشتغال‌زایی نیز همچنان مشکلات عدیده‌ای وجود دارد.

بخشدار مرکزی نوشهر با اشاره به اینکه این بخش تنها دارای یک مرکز درمانی و ۵۲ خانه بهداشت است، تصریح کرد: در حوزه آموزش از مجموعه ۱۳۴ مدرسه بیش از ۲۳ هزار دانش آموز تحصیل می‌کنند.

 آزادیان استقرار دانشگاه فرهنگیان و آموزشکده ملی مهارت را از ظرفیت‌های بزرگ بخش مرکزی برشمرد و ادامه داد: در مجموع ۱۹۷ عضو شورا داریم که ۱۳ روستا دارای شورای ۵ نفره و ۴۴ روستا سه نفره هستند.

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراهابررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

وی به مهم‌ترین مشکل این بخش اشاره کرد و یاداور شد: با توجه به تراکم جمعیت بومی و غیر بومی و پیک مسافر در تعطیلات ساماندهی پسماند و زباله از دغدغه‌های اصلی است.

بخشدار مرکزی نوشهر خاطرنشان کرد: متاسفانه تنها ۳۶  روستای این بخش دارای تجهیزات خودرویی برای جمع آوری زباله هستند و ۲۶ روستا فاقد خودروی حمل زباله هستند.

در ادامه سید محمد حسینی رئیس شورای بخش مرکزی نوشهر نیز با اشاره به اهمیت کار شورا از آن به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب یاد کرد و گفت: هدف از تشکیل شوراها پیشبرد اهداف و رفع مشکلات و اجرای امور در شهر و روستا بوده است.

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

 وی به برخی چالش‌ها در بخش مرکزی اشاره کرد و گفت: در برخی روستاها از تصویب طرح هادی بیش از ۱۰ تا ۱۷ سال گذشته است و این موضوع نیازمند بازنگری است.

افزایش تراکم در بخش مرکزی به نجات زمین‌های کشاورزی می‌انجامد

رئیس شورای بخش مرکزی نوشهر با بیان اینکه روستاهایی که برای پیگیری طرح هادی رفتند به نتیجه نرسیدند، یادآور شد: برای برون رفت از این موضوع  پیشنهاد می‌کنم که با افزایش تراکم در بخش مرکزی به نجات زمین‌های کشاورزی بشتابیم همچنین با الحاق به بافت به طور حتم ویلاهای کمتری تخریب خواهد شد و برای روستا درآمدی خواهد داشت.

حسینی یکی دیگر از مشکلات را در این بخش درگیری اهالی روستاها با بنیاد علوی دانست و گفت: بخش زیادی از زمین‌های کشاورزی و همین طور منطقه مسکونی چند روستا بخصوص در روستاهای علی آباد عسکرخان و ‌میر، سنگتجن و صلاح الدین کلا با آن درگیر هستند و بنیاد علوی شش و چهار دانگ قیمت زمین را درخواست می‌کند؛ درخواست ما این است که مسئولان به این موضوع رسیدگی کنند.

وی لزوم برنامه ریزی مناسب برای بخش مرکزی را از ضروریات دانست و بیان کرد: بخش مرکزی بزرگترین بخش استان از نظرجمعیت است و جمعیت روستا نشین آن بیشتر از شهر است بنابراین اگر برنامه ریزی نباشد فرصت‌ها تبدیل به تهدید می‌شود.

 رئیس شورای بخش مرکزی نوشهر با بیان اینکه اعضای شورا بیمه نیستند و حقوق چندانی نیز دریافت نمی‌کنند، گفت: به همین دلیل روند ثبت نام در شوراها کاهشی شده است.

حسینی بر توسعه فضاهای ورزشی و رفع مشکلات انتن دهی موبایل و اینترنت تاکید کرد.

در ادامه محمدرضا قمی به نمایندگی از دهستان کالج با اشاره به اختصاص هفت اصل قانون به شوراها، بیان کرد: اعضای شوراها باید با مطالعه قوانین پی به اهداف و وظیفه خود ببرند و با هم افزایی، همیاری و هم پوشانی موفق خواهیم شد.

بررسی چالش‌های شوراهای بخش مرکزی نوشهر در همایش شوراها

وی با تاکید بر اینکه همه شوراها باید با مطالعه دقیق قوانین شورا بر عزت و اقتدارخود بیفزایند، افزود: ما نهاد مطالبه‌گر هستیم که باید با مطالعات و آشنایی قوانین و بروز بودن بتوانیم به درستی عمل کنیم.

 عضو شورای اسلامی سیاهرود با ابراز گلایه از عملکرد اداره برق در دریافت پول به عناوین مختلف از روستائیان، یادآور شد: این روزها مدام پیامک و زنگ می‌زنند که کنتور را هوشمند کنید این اقدام برای اهالی منطقه هزینه‌بر است.

قمی با ابراز نگرانی از بالا رفتن پلکانی تعرفه برق، متذکر شد: باید دفتری در نوشهر با نام جذب سرمایه گذار بازگشایی شود تا بتوان از این ظرفیت استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha