• جمعه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404021913563
  • خبرنگار : 51039

روحانی اهل سنت گلستان بیان کرد

«امام رئوف» جان اهل سنت گلستان است

«امام رئوف» جان اهل سنت گلستان است

ایسنا/گلستان روحانی اهل سنت گلستان با اشاره به اینکه امام رضا(ع) در بین ترکمن‌های ایران به «قزل امام» به معنای امام طلایی شهرت دارد، گفت: امام رضا(ع) جایگاه بزرگی نزد خداوند دارد به همین دلیل قلوب همه مردم به سمت ایشان جلب می‌شود اما محبت و علاقه تراکمه استان گلستان نمود بیشتری داشته و ویژه‌تر است.

 ناصر آخوند قزل امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به منزلت و جایگاه امام رضا (ع) در میان ترکمن‌ها اظهار کرد: امام رضا (ع) در تاریخ ترکمن‌ها نقش بسزایی دارد. استاد بزرگوار و عارف شهید، مختومقلی فراغی در جوار حرم این امام اشعار زیادی سروده است. همچنین نقل شد که زمانی که مختومقلی در زندان‌های قاجار گرفتار شده بود، به روح امام رضا (ع) توسل کرد و نجات یافت.

وی با اشاره به تأثیر این باورها در نام‌گذاری فرزندان ترکمن گفت: مردم ترکمن معمولاً فرزندان خود را با نام‌هایی مانند مشهد، مشهدقلی، مشهدوردی، مشهددردی، رضا، علیرضا و... نام‌گذاری می‌کنند که نشان‌دهنده ارادت قلبی آنان به امام رضا (ع) است.

روحانی اهل سنت گلستان افزود: روزی از یکی از ترکمن‌ها علت نام‌گذاری فرزندش به نام «مشهددردی» را پرسیدم. او گفت فرزندان قبلی‌ام به علت بیماری یا دلایل دیگر از دنیا می‌رفتند. برای زنده ماندن فرزندم به درگاه امام رضا (ع) نذر کردم. نذرم مستجاب شد و فرزندم ماند. به همین دلیل نام او را «مشهددردی» گذاشتم؛ یعنی مشهدی که ماند و از دنیا نرفت.

آخوند قزل در ادامه درباره نقش باورهای مذهبی در آداب و رسوم ترکمن‌ها گفت: در میان اهل سنت ترکمن، رسم است که زوج‌های جوان پس از ازدواج برای ماه‌عسل به زیارت امام رضا (ع) می‌روند تا زندگی پربرکتی داشته باشند. همچنین یکی دیگر از اعتقادات رایج میان آنان این است که پیش از سفر حج، ابتدا به زیارت امام رضا (ع) می‌روند تا در مدینه، سلام این امام را به پیامبر اکرم (ص) برسانند. آنان معتقدند اگر سلام امام رضا (ع) به پیامبر (ص) منتقل نشود، پیامبر ناراحت می‌شود.

امام جمعه مراوه تپه به خاطره‌ای از سفر خود به مشهد اشاره کرد و گفت: زمانی به دعوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ارائه مقاله‌ای به این شهر سفر کرده بودم. همراه چند نفر از دوستان روحانی به زیارت امام رضا (ع) رفتیم. یکی از دوستان گفت آشنا دارد و می‌توانیم ناهار حضرتی بخوریم، اما من پیشنهاد دادم که در همان دانشگاه غذا بخوریم چون غذای دانشگاه علوم پزشکی بهتر است. به دانشگاه برگشتیم، اما متأسفانه غذا تمام شده بود و تنها یک ظرف مانده بود که آن هم سهم همان دوستی شد که اصرار به غذای حضرتی داشت. همان‌جا احساس کردیم که شاید امام رضا (ع) به‌خاطر اینکه غذای حضرتی را رد کردیم، ناراحت شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha