اکبر کاووسی امید شنبه ۲۰ اردیبهشت در جمع خبرنگاران در سالن جلسات شورای شهر همدان، اظهار کرد: بخش اعظمی از سیاستهای شورا در بودجه شهرداری لحاظ شد و عدد نهایی بودجه ۵۶۸۱ هزار میلیارد تومان به تصویب رسید که نسبت به بودجه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه در دوره ششم شورای شهر همدان اصلیترین موضوعی که پیگیری شد چشمانداز ۲۰ ساله همدان بود که به تصویب رسید و به مصوبه قانونی تبدیل شد، تصریح کرد: همچنین برنامه عملیاتی پنج ساله اول موضوع دیگریست که در شورا پیگیری شد و شهرداری در بودجه ۱۴۰۴ برنامه عملیاتی را به شورا ارائه کرد.
کاووسی با اشاره به اینکه برنامه پنج ساله اول را با حضور نخبگان بررسی کردیم و طی نامهای به شهرداری ارسال کردیم که موضوعات را مرتفع کند، افزود: بودجه ۱۴۰۴ براساس برش یک پنجم برنامه عملیاتی شهرداری
تقریبا مثل چهار سال گذشته در شورا تدوین و تصویب شد.
عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه از شهرداری خواستیم که از سیاستهای بودجه ۱۴۰۴ تبعیت کند، خاطرنشان کرد: ملاک عمل ما در شورا دستورالعمل ارسالی از وزارت کشور و مصوبه شورا در سیاستهای بودجه ۱۴۰۴ شهرداری بود.
وی با اشاره به ۱۵ سیاست شورا در زمینه بودجه شهرداری، اظهار کرد: تدوین و تنظیم بودجه شهرداری همدان براساس چشمانداز ۲۰ ساله و برنامه عملیاتی پنج ساله از سیاستهای ۱۵ گانه بوده به طوری که ارتقای کیفیت کالبد و زیرساختهای شهری و توجه به مولفههای معماری ایرانی و اسلامی و افزایش تابآوری شهری، توجه ویژه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، حمایت از قانون جوانی جمعیت در پیشبینی بودجه، توجه به محلهمحوری و برقراری عدالت شهری در خدمات شهری، توجه به حمل و نقل و ترافیک و حفظ و گسترش فضای سبز و مکانیزه کردن خدمات رُفتو روب، اتمام پروژههای نیمهتمام و ساماندهی ورودیهای شهر همدان از سیاستهای شورای شهر در بودجه شهرداری همدان بوده است.
کاووسی با بیان اینکه بودجهای که شهرداری ارائه کرده بود با سیاستهای شورا فاصله داشت و شهرداری پذیرفت اصلاحات را انجام دهد، اظهارکرد: درآمدهای عمومی شهرداری همدان در بودجه ۱۴۰۴؛ ۳.۶ همت، درآمدهای حاصل از فروش و تفکیک ۱.۷ هزار میلیارد تومان بوده و ۳۱۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری همدان به وام و اوراق اختصاص دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همدان با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ دستگاه اتوبوس اضافه شد که ۵۰ درصد از هزینه این خرید از اوراق تأمین شد، تصریح کرد: ۵۲ دستگاه اتوبوس در این دوره شورا خریداری شد.
وی با اشاره به اینکه هزینههای جاری شهرداری همدان در سال۱۴۰۴؛ ۲.۴ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که شامل حقوق و دستمزد کارکنان و نگهداری شهر است، گفت: ۲.۷ هزارمیلیارد تومان به پروژههای عمرانی اختصاص دارد که مباحث ترافیکی اولویت اول در بخش عمرانی شهر همدان است و ۱.۵ هزار میلیاردتومان به این موضوع اختصاص داده شده است.
کاووسی با بیان اینکه در اولویت دوم خدمات مدیریت را مدنظر داریم که فناوری اطلاعات و توسعه شهرداری الکترونیک مدنظر بود که ۳۵۴ میلیارد تومان به این بحث اختصاص یافت، اظهار کرد: در این دوره به بحث گردشگری توجه ویژهای شده است که خروجی چشمانداز شهرداری همدان به این موضوع تاکید کرده است و به بافت تاریخی همدان که ظرفیت بالایی در گردشگری دارد توجه ویژهای شده است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین درآمد پایدار همدان ارزش افزوده ایست که دولت پرداخت میکند، یادآور شد: هرچه درآمد شهری در این حوزه بیشتر شود به همان میزان بودجه به شهر اختصاص مییابد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همدان اظهار کرد: اولویت سوم در عمرانی توجه به محیط زیست و خدمات شهری است که ۳۴۹ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ تمرکز بر مکانیزه کردن خدمات رفت و روب و آبیاری مکانیزه است، افزود: ۴۹ میلیارد تومان برای توسعه تجهیزات مکانیزه در نظر گرفته شده است.
عضو شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: بدهیهای شهرداری ۳۴۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که شهرداری باید در اولویت قرار دهد.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای برای جمعآوری زبالهها در شهر تخصیص مییابد که نیاز است فرهنگسازی در این زمینه صورت بگیرد، تأکید کرد: ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای رُفت و روب سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده که اگر تفکیک زباله در مبدأ صورت بگیرد و تغییر رفتار در شهروندان رخ دهد میتوانیم حداقل ۴۰ درصد این هزینهها را کاهش دهیم.
کاووسی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده دریافت شده است، خاطرنشان کرد: بودجه سال گذشته شهرداری همدان ۴.۳ همت بوده است که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد بودجه محقق شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همدان با بیان اینکه ۲۸ میلیارد تومان در زمینه آموزش شهروندی پیشبینی شده است درحالی که سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان بود، در پاسخ به سوال ایسنا درباره درآمدهای پایدار شهرداری همدان، افزود: یکی از منابع درآمدهای پایدار شهرداری از محل عوارض نوسازی و بهای خدمات است که شهروندان همدان ۳۰۰ میلیارد تومان پرداخت نکردند .
وی با اشاره به اینکه پیشبینی شده ۱۰۰ میلیارد تومان از عوارض نوسازی در سال ۱۴۰۴درآمدزایی شود، اظهار کرد: تأکید بر این بوده که زمینهای حاصل از تفکیک به سرمایهگذاری اختصاص یابد که خوشبختانه زمین ۵۰۰ متری در شهرک فرهنگیان و یک قطعه در کنار پارک گلها به سرمایهگذاران داده شد.
کاووسی با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی ۱۲ میلیون دلاری، سرمایهگذاری داخلی پارک آبی در سال گذشته در همدان پیگیری شد، تأکید کرد: پروژه کبابیان و بازار پرندگان باید به جد پیگیری شود.
عضو شورای شهر همدان با تأکید براینکه باید به سمتی برویم که پرداخت حقوق کارکنان شهرداری از درآمدهای پایدار صورت بگیرد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره سرمایهگذاری در زمینه انرژی خورشیدی توسط شهرداری همدان، یادآور شد: بحث انرژی خورشیدی به عنوان اولویت پرداخته شده و مقرر شده شهرداری در ساختمانهای خود از این انرژی استفاده کند به طوری که ساختمانهای شهرداری به عنوان الگو برای تأمین انرژی مصرفی پیشبینی شده است.
انتهای پیام
نظرات