• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404022014102
  • خبرنگار : 50189

زنگ خطر برای زنان یائسه؛ 

سرطان تخمدان چگونه قربانی می‌گیرد؟

سرطان تخمدان چگونه قربانی می‌گیرد؟

ایسنا/کرمان متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ سرطان زنان با هشدار نسبت به روند فزاینده ابتلا به سرطان تخمدان در مراحل پیشرفته، تاکید می‌کند که شناسایی زودهنگام، کلید نجات جان بیماران است.

دکتر زهره ترابی‌نژاد، نقش سبک زندگی، عوامل ژنتیکی و علائم هشداردهنده را در پیشگیری و تشخیص زودهنگام این بیماری حیاتی می‌داند.

به گزارش ایسنا، در حالی که سرطان تخمدان به‌عنوان یکی از مرگبارترین انواع سرطان‌های زنان شناخته می‌شود، بسیاری از مبتلایان زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری به مرحله پیشرفته رسیده است.

به گفته زهره ترابی‌نژاد، متخصص زنان، فلوشیپ سرطان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بیشتر بیماران وقتی به ما مراجعه می‌کنند که سرطان در مرحله سوم یا چهارم است؛ یعنی با درگیری شکمی و حتی مایع در ریه. در این مراحل، درمان چالش‌برانگیزتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، به‌رغم وخامت این مراحل، پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه درمان صورت گرفته است.

ترابی‌نژاد توضیح می‌دهد: خوشبختانه امروز، با جراحی‌های کامل، به‌همراه روش‌های کمکی مانند شیمی‌درمانی، ایمونوتراپی و حتی ژن‌درمانی، می‌توانیم چشم‌انداز درمانی بهتری برای بیماران فراهم کنیم.

وی تاکید می‌کند که مراجعه زودهنگام، شانس درمان موفق را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد؛ وقتی بیماری هنوز پخش نشده و محدود است، امکان جراحی اولیه وجود دارد. ولی وقتی بیمار با مایع فراوان در شکم و ریه مراجعه می‌کند، ابتدا باید با شیمی‌درمانی توده را کوچک کنیم تا جراحی ممکن شود.

این متخصص زنان و فلوشیپ سرطان در پاسخ به این سوال که چرا زنان دیر مراجعه می‌کنند؟ گفت: بخشی از آن در غیر اختصاصی بودن علائم است. زنان به‌ویژه در سنین بالا و دوران یائسگی، باید نسبت به نشانه‌هایی هرچند مبهم مانند نفخ مداوم، احساس سنگینی شکم یا کاهش اشتها حساس باشند و پیگیر شوند.

چه کسانی در معرض خطر بیشتر هستند؟

ترابی‌نژاد فهرستی از عوامل خطر را برمی‌شمارد: چاقی، نازایی، نداشتن سابقه بارداری، یائسگی دیررس، مصرف سیگار و الکل، تماس با مواد شیمیایی خاص مانند آسپست، پرتودرمانی به ناحیه لگن و سابقه خانوادگی از جمله مواردی هستند که ریسک سرطان تخمدان را افزایش می‌دهند. به‌خصوص اگر فردی از بستگان درجه یک مبتلا بوده، انجام بررسی ژنتیک بسیار توصیه می‌شود.

نقش سبک زندگی سالم در پیشگیری

خبر خوب این است که برخی از این عوامل قابل پیشگیری هستند. 

به گفته دکتر ترابی‌نژاد، ورزش منظم، تغذیه سالم، کاهش وزن، پرهیز از دخانیات، بارداری و حتی شیردهی می‌توانند به کاهش ریسک ابتلا کمک کنند. مطالعات زیادی نشان داده‌اند که زنانی که شیردهی داشته‌اند، ریسک کمتری در برابر سرطان تخمدان و رحم دارند.

ترابی‌نژاد تاکید می‌کند: هرچند درمان‌های نوین به ما امید بیشتری برای کنترل سرطان تخمدان می‌دهند، اما اصل اساسی، تشخیص به‌موقع و آگاهی زنان نسبت به عوامل خطر و نشانه‌های بیماری است. هرچه زودتر بیماری را شناسایی کنیم، شانس زندگی سالم و طولانی‌تر برای بیماران بیشتر خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha