نظامالدین زاهدی در نشست توسعه همکاریهای دوجانبه میان استان قزوین و تاجیکستان که شنبه ۲۰ اردیبهشت در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: روز گذشته در برنامه پنجاهبهدر قزوین شرکت کردم، احیای سنتهای قدیمی، مردم فارسیزبان را به هم پیوند میدهد، بنابراین مشترکات تاریخی، زبانی، فرهنگی و دینی دو کشور میتواند فضای مناسبی برای همکاری دو کشور و حتی قزوین و تاجیکستان باشد.
وی ادامه داد: امروز برای توسعه و رشد همکاریهای دوجانبه تمام ابزارها را داریم، البته مکالمات سازنده میان رؤسای جمهور ادامه دارد، مکالمه سازنده و هدایتکننده این امکان را میدهد تا مشترکات همکاریهای دوجانبه را کشف کنیم و پیش برویم.
سفیر تاجیکستان خاطرنشان کرد: ما برای توسعه روابط دو کشور، شورای مشترک کارآفرینان دو کشور و کمیته مشترک سرمایهگذاری دو کشور هم از دیگر کمیتههاست که جلسات آن برگزار میشود.
وی تصریح کرد: اتاق مشترک بازرگانی تاجیکستان و ایران با محوریت خراسان رضوی وجود دارد اما این بدان معنا نیست اتاق مشترک تنها در روابط اقتصادی ما با خراسان رضوی خلاصه شود بلکه همه استانهای دیگر ایران را فرامیگیرد و ابزاری مهم است. از این ابزارها میتوانیم برای رشد و توسعه همکاریهای قزوین و تاجیکستان استفاده کنیم.
زاهدی گفت: نمایشگاههای محصولات مختلف قزوین را در تاجیکستان برگزار خواهیم کرد. نمایشگاه دائمی ظرفیتی بینظیری است که باید به آن توجه کرد، خواهرخواندگی بین قزوین و خجند را پیگیری خواهم کرد تا زمینهای برای نزدیکی این دو شهر باشد.
وی اشاره کرد: لغو روادید، فضایی مناسب برای توسعه گردشگری میان دو کشور است. روادید از تمامی پروازها لغو شده است در این زمینه گفتگوها را با مسئولین وزارت امور خارجه ادامه میدهیم تا روادید سفرهای زمینی و سفر از کشور ثالث نیز لغو شود چون این امر در توسعه گردشگری تأثیر زیادی خواهد داشت.
ایران یکی از مقاصد گردشگری سلامت تاجیکهاست
سفیر تاجیکستان خاطرنشان کرد: از بدو ورود به قزوین احساس کردم استاندار به گردشگری توجه دارد و در این زمینه میتوانیم همکاری مشترک داشته باشیم. ایران یکی از مقاصد گردشگری سلامت برای تاجیکها به شمار میرود و وجود مراکز درمانی با دستگاههای پیشرفته میتواند مورد توجه گردشگران سلامت قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، زاهدی اظهار کرد: وقتی دو طرف با همملاقات میکنند باعث ایجاد مهر و مودت میان دو کشور و فعالان اقتصادی و فرهنگی دو کشور خواهد شد و توسعه روابط را در پی خواهد داشت برای همین منظور از برگزاری نشستهای فرهنگی، اقتصادی و علمی استقبال میکنیم.
وی در خصوص حضور دانشجویان تاجیکستانی در ایران تشریح کرد: از سال ۲۰۱۲ میان وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ایران و وزارت علم تاجیکستان تفاهمنامهای برای تخصیص بورسیه تحصیلی منعقد شد که وقفهای در این میان اتفاق افتاد اما این تفاهمنامه از سال گذشته از سر گرفته شد. بر اساس این تفاهم نامه ۱۵۰ دانشجوی تاجیکستانی و ۵۰ دانشجوی ایرانی میتواند در کشور مقابل بورسیه شوند و دانشگاههای قزوین میتوانند بخشی از بورسیه را به خود تخصیص دهند. تاجیکستان نیز هر ساله ۵۰ بورسیه به دانشجویان ایرانی تخصیص میدهد که دانشجویان قزوینی میتوانند از آن استفاده کنند و این ابزاری برای تبادل دانشجو میان دو کشور خواهد بود.
سفیر تاجیکستان تصریح کرد: تاجیکستان کشوری کشاورزی و صنعتی است و از لحاظ حجم کالای کشاورزی در جایگاه اول قرار دارد اما هدفگذاری کردیم تا از کشوری کشاورزی - صنعتی به کشوری صنعتی - کشاورزی تبدیل شویم. پیرو این هدفگذاری برای سرمایهگذاران خارجی و نمایندگان صنعت امتیازات زیادی پیشبینی شده است هر کارآفرین پنج سال معاف از مالیات است، همچنین پنج منطقه آزاد اقتصادی و پارک فناوری تاجیکستان امتیازات و تسهیلات زیادی را به کارآفرینان کشورهای خارجی پیشنهاد میکنند. پارک فناوری تاجیکستان به صورت مشترک با روسیه ایجاد شده است و ۱۴ شرکت ایرانی در آن فعال هستند و برای تجهیز طبی و دارو اقدام کردند.
وی بیان کرد: در مورد خواهرخواندگی قزوین و خجند یک هیأت به سفارت تشریف آوردند بنابراین ما آماده هستیم تا از این ابزار مغفول مانده استفاده کنیم و همکاری بیشتری داشته باشیم. برای امضای این تفاهمنامه باید با وزارت امور خارجه هماهنگ کنیم و آن را با دستور دولت تاجیکستان به امضا برسانیم.
زاهدی در پایان گفت: دستاوردهای خوبی در کشاورزی داریم اما برای واردات محصولات کشاورزی از ایران اعلام آمادگی میکنیم، برای همکاریها اعلام آمادگی میکنیم و سفارت آماده است پیشنهادات را به وزارت خارجه منتقل کند چون سفارتخانه تسهیلگر است و ما برای امر تسهیلگری آمده هستیم.
انتهای پیام
نظرات