• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۳۱
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404022014591
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل محیط زیست استان:

نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتش‌سوزی جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد است

نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتش‌سوزی جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: نبود بالگرد در سطح استان یک مشکل جدی در رابطه با اطفای و مهار آتش سوزی در جنگل‌های استان است که امیدواریم در اولویت برنامه‌ها قرار بگیرد.

عبدال دیانتی نسب شنبه شب ۲۰ اردیبهشت در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: بیش از ۳۲۱ هکتار از مناطق استان در اختیار سازمان محیط زیست است که بعنوان مناطق حفاظت شده پارک ملی دنا از آن حفاظت می‌شود و معمولاً صعب‌العبورند و در مواقع آتش‌سوزی هم امدادرسانی و هم اطفای حریق در این مناطق بسیار دشوار است. 

وی اظهار کرد: اداره کل محیط زیست استان برای مقابله با آتش سوزی در مناطق خاییز سرخ، دیل، خامی و منطقه حفاظت شده دنا اقدام به ایجاد آتش‌بر کرده است که در صورت وقوع آتش این آتش‌برها بسیار مؤثرند. 

مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با اظهار کرد: تا پیش از این در آتش‌سوزی‌ها جای مناسبی برای پیاده کردن نیروهای انسانی از بالگرد وجود نداشت اما امسال در منطقه «خامی» یک پایگاه بالگردی احداث شد و همینطور تمهیدات آماده شده است که در منطقه «دیل» نیز پایگاه بالگردی دیگری احداث شود. 

دیانتی نسب تصریح کرد: پنج تیم واکنش سریع تشکیل داده‌ایم و تیم‌های شهرستان‌ها نیز جهت مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی آماده است. 

وی ادامه داد: تعدادی دمنده آتش‌نشان در اختیار دهیاری‌های حاشیه مناطق بحرانی قرار دادیم و در پی خریداری تعداد دیگری از این دستگاه ها برای اطفای حریقیم و سعی می‌کنیم آنها را بیشتر به مناطق حاشیه محدوده‌های بحرانی تحویل دهیم. 

مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد  اضافه کرد: تجهیزاتی همچون کفش، کیف و کوله پشتی در اختیار کسانی که در زمینه مهار آتش‌سوزی همکاری داشتند قرار گرفت و آموزش‌هایی هم برای دهیاران ارائه شد که امسال هم این همکاری‌ها تداوم خواهند داشت.

دیانتی نسب از مسئولین استانی درخواست کرد محیط زیست و منابع طبیعی را تنها نگذارند و افزود: این نهادها از نظر نیروی انسانی و امکانات پشتیبانی مشکل دارند و همینطور تجهیزات این دستگاه‌ها فرسوده و مستهلک است.

وی با بیان اینکه اطفای حریق در مناطق حفاظت‌شده به عهده اداره کل محیط زیست و در مناطق آزاد به عهده منابع طبیعی است، تأکید کرد: از اداره کل امور عشایر و اداره‌کل راهداری حمل‌ونقل درخواست داریم که در بحث آبرسانی به حیات وحش با محیط زیست استان همکاری داشته باشند چراکه امسال با بقیه سال‌ها بسیار تفاوت دارد و اگر زیستگاهی از بین برود گونه‌های حیات وحش هم از بین خواهند رفت.

به گزارش ایسنا، مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در صورت کمبود آب در مناطق حفاظت شده گونه‌های حیوانی به خارج از مناطق حفاظت شده مهاجرت می‌کنند و چون ما در آنجا شرایط نگهداری و مراقبت از این گونه‌ها را نداریم منقرض می‌شوند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha