به گزارش ایسنا، اواسط دهه ۸۰ بود که سازمان تربیت بدنی وقت طرح احداث دهکدههای المپیک را به منظور تقویت ورزش کشور و حضور پررنگتر در میادین جهانی و المپیک در ۹ استان بزرگ کشور از جمله کرمانشاه در دستورکار قرار داد.
محلی که برای احداث دهکده المپیک کرمانشاه در نظر گرفته شد، جایی خارج از شهر کرمانشاه و نزدیک به پلیس راه قزانچی بود. فضایی به وسعت ۱۴۰ هکتار که قرار بود در آن ۱۶ پروژه بزرگ از جمله سالن شش هزار نفری، استخرقهرمانی، زمینهای ساحلی و... احداث شود.
اولین پروژهای که کلنگ آن در دهکده المپیک کرمانشاه بر زمین زده شد، استخر قهرمانی بود که سال ۱۳۸۶ یعنی حدود دو دهه قبل با حضور مسئولین کشوری و استانی عملیات اجرایی آن آغاز شد و قرار بود طی چندسال به مرحله بهره برداری برسد.
این پروژه در مساحت ۱۶ هزار متر مربع شامل سه استخر تمرینی، قهرمانی و شیرجهای بود و در صورتی که به مرحله افتتاح میرسید، برای شهری مانند کرمانشاه که پیشینهای قوی در رشتههای زیرمجموعه شنا داشت، تحولی بزرگ بوجود میآورد.
با وجود اینکه پروژهای با این اهمیت و وسعت در کرمانشاه آغاز شده بود، اما نه در سال بعد و نه در سالهای بعد از کلنگزنی هم عملا اعتبار چندانی به آن اختصاص پیدا نمیکرد و با روندی لاک پشتی پیش میرفت.
سال ۱۳۹۱ در سفر مقام معظم رهبری به استان پروژه دیگری برای دهکده المپیک کرمانشاه مصوب شد و آن سالن شش هزار نفری بود. پروژهای که به فاصله چند ده متری از استخر قهرمانی کلنگ آن به زمین زده شد.
سالن شش هزار نفری دهکده المپیک کرمانشاه در مساحت هشت هزار متر مربع پس از تکمیل میتوانست محل مناسبی برای برگزاری مسابقات مختلف ورزشی در کرمانشاه باشد و به رشد و تقویت بسیاری از رشتههای سالنی استان کمک کند، اما این پروژه هم به سرنوشت استخر قهرمانی دچار شد.
روند اجرای این دو پروژه در سالهای بعد به دلیل کمبود اعتبارات بسیار کُند پیش میرفت و طی حدود دو دهه گذشته دولتها و مسئولین مختلفی آمدند و قول دادند که این دو پروژه را به سرانجام برسانند، اما پس از رفتنشان اتفاق خاصی نیفتاد و این دو پروژه کماکان خاک میخوردند.
دو پروژهای که شاید در زمان خود با صرف اعتبارات کمتری میتوانستند به سرانجام برسند و نقشی حیاتی را در ورزش کرمانشاه ایفا کرده و سرانه فضای ورزشی استان را افزایش دهند، اکنون دهها میلیارد تومان اعتبار میخواهند تا تکمیل شوند.
با وجود اینکه طی دو دهه گذشته قریب ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به شکل قطره چکانی به این دو پروژه تزریق شده تا پیشرفت فیزیکی آنها را به بالای ۵۰ درصد برساند، اما آنگونه که مسؤلین میگویند، تکمیل پروژهها در شرایط فعلی اعتبار بسیار بالایی میخواهد و هر سال هم براساس میزان تورم، اعتبار مورد نیاز برای به سرانجام رساندن آنها بیشتر میشود.
در سالهای گذشته در مقطعی تصمیم گرفته شد تا این دو پروژه را برای خروج از رکود چندین ساله به بخش خصوصی واگذار کنند و مسئولین وقت بارها این موضوع را مطرح کردند، اما در نهایت این طرح هم بینتیجه ماند.
چند سال پیش در سفر رئیس جمهور شهید به استان کرمانشاه ۲۸ میلیارد تومان برای استخر قهرمانی و ۶.۵ میلیارد تومان هم برای سالن شش هزار نفری اعتبار اختصاص یافت که این اعتبارات توانست تکان اندکی به این دو پروژه بدهد و مقرر شد در سفر بعدی رئیس جمهور به استان اعتبارات دیگری به این پروژهها اختصاص یابد که متاسفانه فرصت نشد.
پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتصاب استاندار جدید کرمانشاه، بازدیدها و تلاشهایی برای نجات این دو پروژه ملی از وضعیت کنونی انجام گرفت و استاندار کرمانشاه زمستان سال گذشته در بازدیدی که از پروژهها داشت، قول پیگیری برای به سرانجام رساندن آنها را از طریق وزارت ورزش داد.
اخیرا هم که معاون عمرانی استانداری کرمانشاه از این پروژهها بازدیدی داشت عنوان کرد که استخر قهرمانی و سالن شش هزار نفری دو پروژه دارای اولویت برای سفر رئیس جمهور به استان خواهند بود.
و حالا که در آستانه سفر رئیس جمهور به استان قرار داریم، برای تشریح آخرین وضعیت این دو پروژه و اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل آنها به سراغ کارشناس دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه استان رفتیم.
میلاد حبیبی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اتمام پروژه سالن شش هزار نفری و استخر قهرمانی یکی از مطالبات مهم جامعه ورزشی استان است، اظهار کرد: افتتاح و بهرهبرداری از این دو پروژه میتواند نقشی مهم در رشد و توسعه ورزش کرمانشاه داشته باشد.
وی افزود: مجری این پروژه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است و اداره کل ورزش و جوانان استان بهرهبردار آن خواهد بود.
کارشناس دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه با بیان اینکه طی سالهای گذشته پیگیریهای زیادی برای تکمیل این دو پروژه انجام شده، عنوان کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن استاندار جدید، عزمی جدی برای به سرانجام رساندن این پروژهها بوجود آمده است.
وی اضافه کرد: اواخر سال گذشته نیز مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور سفری به استان داشتند و در این سفر ضمن بازدید از پروژهها در جریان آخرین روند اجرای آنها قرار گرفت و مقرر شد پیگیریهایی در سطح وزارتخانه برای تامین اعتبار آن انجام شود.
حبیبی در ادامه پیشرفت فیزیکی استخر قهرمانی را ۷۵ درصد و سالن شش هزار نفری را نیز ۶۵ درصد اعلام کرد و گفت: برای تکمیل پروژه استخر قهرمانی ۴۰۰ میلیارد تومان و برای پروژه سالن شش هزار نفری نیز حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا به بهره برداری برسند.
وی عنوان کرد: در صورتی که اعتبارات مورد نیاز تخصیص پیدا کند، میتوان امیدوار بود که ظرف یکی دو سال این دو پروژه به بهرهبرداری برسند.
انتهای پیام
نظرات